Македонска фудбалска репрезентација

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Знаев!!! Ја ка ви викав да не праете муабет, Аугенталер, Ќиро еден друг...мачкаат очи само. Знаев дека ипак ќе стаат некој нивни слуга, за да игра како што му свират. Ах море да испоцркате свите мајку да ви ебем, бел ден да не видите!!

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Репрезентацијата беше на работ од провалија?ЕПА СЕА ДИРЕКТНО У ПРОВАЛИЈА!
МАМАТА МАФИЈАШКА,ОВА НЕ СЕ ТРПИ ВЕЌЕ СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ РИПНЕ ПРОТИВ МАЈМУНОТ ШТО СЕДИ ВО ФЕДЕРАЦИЈА СВЕ ЖИВО ДА МУ ЕБАМ СВЕ ВАКА ЌЕ БИДЕ!Бабунскииии ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј:place:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Први шешир: Шпанија, Холандија, Немачка, Енглеска, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка, Грчка.
Други шешир: Србија, Словенија, Русија, Француска, Црна Гора, Швајцарска, Словачка, Данска, Шведска.
Трећи шешир:Турска, Чешка, Израел, Република Ирска, Украјина, Белгија, Румунија, Босна и Херцеговина, Бугарска.
Четврти шешир: Литванија, Албанија, Мађарска, Белорусија, Грузија, Јерменија, Северна Ирска, Шкотска, Пољска.
Пети шешир: Аустрија, Естонија, Летонија, Финска, Македонија, Молдавија, Кипар, Азербејџан, Велс.
Шести шешир: Исланд, Луксембург, Фарска Острва, Казахстан, Лихтенштајн, Малта, Андора, Сан Марино.

црна гора во втор шешир ама таму савичевиќ не гледа личен интерес туку на репрезентацијата. И некој порано викаше сме биле мала нација? :D

http://www.zurnal.rs/2011/07/26/srbija-u-drugom-sesiru-2/index.html

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
E sto imam merak da se izvelci grupa za kvalifikacii vaka
Grcka
Srbia
Bugarija
Albanija
Makedonija
Toa ke bidi interesno

A najpovolna varianta za Makedonija po moe bi bila.
Norveska
Slovenija
Bugarija
Gruzija
Makedonija
San Marino

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
E sto imam merak da se izvelci grupa za kvalifikacii vaka
Grcka
Srbia
Bugarija
Albanija
Makedonija
Toa ke bidi interesno

A najpovolna varianta za Makedonija po moe bi bila.
Norveska
Slovenija
Bugarija
Gruzija
Makedonija
San Marino
И овде ќе се води жестока борба со Сан Марино за 5 место бре :D

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Во исти шешир со Молдавија и Азербејџан, Бабунски нов тренер. Кое е полошо од двеве? Пропаѓаме за жал, се додека копитоно Крадилампие е претседател заедно со бандата што ни го ограбија фудбалот. Имаме клубови што се обложуваат против себе, лига во коај тој што отпаѓа, всушност не отпаѓа, репрезентација на која поважно и е да "покаже карактер" отколку да победи...катастрофи!

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Со Бабунски во Азербејџан!
6161A83C7087484E9DBEEE08A85C297F[1].jpg
Селекторот на младите ќе ги предводи сениорите на првиот меч по отказот на Мирсад Јонуз
Трета шанса добива Бобан Бабунски како привремен селектор на нашиот најдобар национален тим. Претходните две не ги искористи, а сега на 10 август ќе го предводи државниот тим на гостувањето на Азербејџан. Со споменатата селекција играме тест во време кога нашата репрезентација е во очајна положба, без селектор, со загубени квалификации и со мизерен рејтинг.

Бабунски: Националниот тим е светост
Веднаш по назначувањето Бабунски се нафати со работа и со подготовки околу претстојуниот меч со Азербејџан во Баку на 10 август. Предводникот на сениорскиот тим преку веб-страницата на ФФМ ја даде следната изјава:
"Како човек на федерацијата секогаш сум подготвен да помогнам на националниот тим кој е светост за сите нас. Најважно во овој момент е да се сконцентрираме на анимирање на играчите за да се претставиме во што подобро светло на гостувањето во Азербејџан".

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Се знае ли кој останаа како кандидати за селекторско место? Оној Аугенталер с еоткажа нели? А Жирес, Блажевиќ? Или па е се тоа заебанција, ќе стаиме некој ко Бабунски, Костов?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
http://kajgana.com/sport/makedonija-vo-pettiot-baraban-za-sabotnata-zdrepka-za-mundijalot-vo-brazil

27.07.2011 | Спорт | Извор: Макфакс

Меѓународната фудбалска федерација ги објави групите на репрезентации по силина, според кои ќе се врши ждрепката за квалификациските групи за Мундијалот во Бразил 2014 година.
Македонија според очекувањата е во претпоследниот петти барабан, што значи дека е тотален аутсајдер за пласман на собирот на најдобрите светски фудбалски репрезентации.

Групи по силина на европските репрезентации:
1.Група: Шпанија, Холандија, Германија, Англија, Португалија, Италија, Хрватска, Норвешка и Грција.
2.Група: Франција, Црна Гора, Русија, Шведска, Данска, Словенија, Турција, Србија и Словачка
3.Група: Швајцарија, Израел, Ирска, Белгија, Чешка, Босна и Херцеговина, Белорусија, Украина и Унгарија
4.Група: Бугарија, Романија, Грузија, Литванија, Албанија, Шкотска, С. Ирска, Австрија и Полска
5.Група: Ерменија, Финска, Естонија, Кипар, Летонија, Молдавија, Македонија, Азербејџан и Фарски Острови
6.Група: Велс, Лихтенштајн, Исланд, Казахстан, Луксембург, Малта, Андора и Сан Марино.
Жрепката е закажана за сабота 30 јули во Рио Де Жанеиро. Квалификациите ќе започнат на 7 септември 2012 година, а ќе завршат на 15 октомври 2013 година.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ја би Норвешка, Црна Гора, Белорусија, Албанија, Сан Марино.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ја би Норвешка, Црна Гора, Белорусија, Албанија, Сан Марино.
Тоа најлесна викаш а? Белорусија имаат одлични млади играчи и секогаш се меѓу првите 4 репрезентации на СП за млади. Не би играл така...

Според мене:
Најлесна - Норвешка, Словенија, Унгарија, Бугарија, Сан Марино.
Најтешка - Шпанија, Франција, Белгија, Романија, Исланд.
Најатрактивна (за публика на стадион и странски навивачи) - Грција, Франција, БиХ, Шкотска, Велс/Исланд.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Тоа најлесна викаш а? Белорусија имаат одлични млади играчи и секогаш се меѓу првите 4 репрезентации на СП за млади. Не би играл така...

Според мене:
Најлесна - Норвешка, Словенија, Унгарија, Бугарија, Сан Марино.
Најтешка - Шпанија, Франција, Белгија, Романија, Исланд.
Најатрактивна (за публика на стадион и странски навивачи) - Грција, Франција, БиХ, Шкотска, Велс/Исланд.
Не ми беше баш бирана по тежина, чисто онака ја што би сакал. Пример Црна Гора е во близина и би сакал да ни се падне па да можеме и да отидеме на 350 км од Скопје е Подгорица. Исто и со Албанија би сакал да се паднеме чисто да ги плеснеме и тука и таму 6 бода да им земеме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom