Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Манчестер Јунајтед е најголем фаворит за титула оваа година. Зедоа засилувања добри а единствена слабост ке е голманот-али покрај одбранбениот ѕид Видич-Фердинанд и не треба некој ептен јак голман. Ипак не треба да го потценувам Лиденгард и Де Геа :)

Челзи ќе стартува без Есиен-може да се каже дека е мозокот во средината. Од почеток губат доста поени кои ке му се одразат кон крајот на сезоната.

Ливерпул како претходните 20 години така и оваа. Ко ке почнат да губат ни АБС кочници нема да ги запрат. Јес да имаат подобар тренер (за разлика од лани) оваа година ама пак многу мали се шансите

Арсенал па ке се дечиња-океј една година поголеми од лани ама што фајде? Фабрегас ако си оди средината ке им остане штура, а да не зборам пак ако си оди и Насри. Во случај двајцата да останат т.е. Венгер да не ги пушти, нема да бидат мотивирани-исто како Фабрегас минатата година.

Manchester Shity + Aguero = More Shit :D

За Тотенхем нема што да коментирам. Солиден клуб но сепак се далеку од првото место. :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
^Потценуваш многу.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На пример кого? :)
Епа како прво, што велиш за Есиен. Челзи кога станаа шампиони пред 2 сезони (рима :icon_lol: ) цела полусезона играа без Есиен па тоа не ги спречи. Второ, Ливерпул имаат менаџер кој им е како играч плус, нешто што е САФ кај нас, знае да го извлече најдоброто.
За Арсенал горе долу се согласувам за мотивираноста на Фабрегас ако остане, но ако земат дефанзивец и Вермален остане фит поголемиот дел од сезоната ќе се замешаат во борба за титулата.

И за нас си преоптимист, лани на гости бевме во лоша форма, тоа не смее да се повтори пак. Ако се повтори, нема титула оваа година така, сигурна сум :)

A

Auditore

Гостин
Ајде и јас да се приклучам на темава ко веќе се ближи стартот на сезоната.
Според мене фаворити за титулата оваа сезона се Челзи и Јунајтед.
Јунајтед - го задржа истиот победнички костур на играчи од минатата сезона, и направија добри потези со 3те засилување и ослободувањето од двајцата ветерани и уште некои играчи со што се отвори место за младите талентирани играчи од нивната академија.

Сити - мислам дека заминувањето на Тевез кое е очигледно ќе биде голем минус за екипата, донесоа двајца просек играчи, од кои едниот е млад талент за кој има допрва време да се покаже, и сега евентуално Агуеро ако потпшише знаејќи каков пимпек е, ќе му треба цела сезона да се адаптира. Но додека Манчини е на клупа Сити неможе подалеку од 3/4то место.

Арсенал - Играат одличен фудбал, добар за око но вадат слаби резултати после првата полусезона, но сега нивните играчи мислам дека се во најдобрите години за да освојат нешто и веќе не смеат да се вадат на незрелоста и немање искуство, и мора да се пушти Цеск очигледно е дека не му се игра за Арсенал и да се доведат квалитетни засилувања во одбраната доколку сакаат да освојат нешто, сето друго е на Венгер.

Ливерпул - сезонава ќе бидат голем проблем на сите, се појачаа добро, го имаат стариот лисец Кени кој се покажа како одличен тренер и донесоа добри засилувања, очекувам влез во ЛШ следната сезоната.

Челзи - го донесоа Боаш, добија млад и интелигентен тренер, истотака се отпуштија од управата неколку лешпери се доведоа нови луѓе, ова е потполно нов Челзи, со друг менталитет кој им го наметнува Боаш, со друг стил на игра, но со истите играчи и тоа ме највеќе загрижува, доколку не се донесат квалитетни засилувања ќе се бориме за влез во ЛШ, но неверувам дека ќе останеме пасивни до крајот на трансфер периодов.
1.Јунајтед
2.Челзи
3.Арсенал
4.Ливерпул
5.Сити
Поздрав!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Епа како прво, што велиш за Есиен. Челзи кога станаа шампиони пред 2 сезони (рима :icon_lol: ) цела полусезона играа без Есиен па тоа не ги спречи. Второ, Ливерпул имаат менаџер кој им е како играч плус, нешто што е САФ кај нас, знае да го извлече најдоброто.
За Арсенал горе долу се согласувам за мотивираноста на Фабрегас ако остане, но ако земат дефанзивец и Вермален остане фит поголемиот дел од сезоната ќе се замешаат во борба за титулата.

И за нас си преоптимист, лани на гости бевме во лоша форма, тоа не смее да се повтори пак. Ако се повтори, нема титула оваа година така, сигурна сум :)
Ај по ред да почнам и јас :)
Пред две сезони Есиен не беше тоа што е сега. Минатата сезона беше многу подобар а тоа Челзи што не го искористи е нивна работа. Второ, за Ливерпул да. Имаш право ама сепак мислам дека нема да прави некои големи проблеми зошто секогаш земале од подобрите тренери и никогаш не освоиле. Слично ке биде како во времето на Бенитез кога го зедоа (се надевам). За Арсенал ете горе долу се сложуваш па нема потреба да пишам пак. :)

Шлагот на тортата-за НАС: Лани бевме многу слаби на гости ама не заборавај дека дома бевме во најдобрата можна форма со само еден нерешен натпревар цела сезона. Руни поминуваше низ еден многу лош период што се одрази и на клубот. Откако се средија работите си дојде се на своето место. На подготовкиве Руни до сеа покажа доста-истото лани беше со Чичарито и ете бум направи минатата сезона, очекувам Руни оваа да биде оган како на Tour2011 :)

Тоа е тоа-знам дека сум оптимист и се надевам ке се исплати :vozbud:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
А и многу го потценуваш Де Геа, изгледа го немаш гледано како брани.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
^Го имам гледано ама не верувам да го замени на Ван Дер Сар :)

A

Auditore

Гостин
А и многу го потценуваш Де Геа, изгледа го немаш гледано како брани.
Де Геа е млад, талентиран голман со доволно искуство за негови години, но според тоа што го имам гледано, а го имам гледано многу често во Шпанската лига, мене не ми изгледа како достојна замена за ВДС, прима многу глупи голови.
ВДС е еден и ниту еден нема да може да го замени, исто како Чех во Челзи, колку и да се талентирани.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Де Геа е млад, талентиран голман со доволно искуство за негови години, но според тоа што го имам гледано, а го имам гледано многу често во Шпанската лига, мене не ми изгледа како достојна замена за ВДС, прима многу глупи голови.
ВДС е еден и ниту еден нема да може да го замени, исто како Чех во Челзи, колку и да се талентирани.
Веруј ми дека не постои незаменлив играч ;)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.790
Поени од реакции
12.157
Ај по ред да почнам и јас :)
Пред две сезони Есиен не беше тоа што е сега. Минатата сезона беше многу подобар а тоа Челзи што не го искористи е нивна работа. Второ, за Ливерпул да. Имаш право ама сепак мислам дека нема да прави некои големи проблеми зошто секогаш земале од подобрите тренери и никогаш не освоиле. Слично ке биде како во времето на Бенитез кога го зедоа (се надевам). За Арсенал ете горе долу се сложуваш па нема потреба да пишам пак. :)

Шлагот на тортата-за НАС: Лани бевме многу слаби на гости ама не заборавај дека дома бевме во најдобрата можна форма со само еден нерешен натпревар цела сезона. Руни поминуваше низ еден многу лош период што се одрази и на клубот. Откако се средија работите си дојде се на своето место. На подготовкиве Руни до сеа покажа доста-истото лани беше со Чичарито и ете бум направи минатата сезона, очекувам Руни оваа да биде оган како на Tour2011 :)

Тоа е тоа-знам дека сум оптимист и се надевам ке се исплати :vozbud:
Последен добар менаџер што го имал Ливерпул е токму Кени и баш со него и освоија! Ако Саунес,Еванс,Улие и Хоџсон ги сметаш за добри тогаш нема за што да правиме муабет. Добри се ама за помали екипи. Примерот со Хоџо ( мислевме ќе го биди ама тикви ) . Едино Бенитез се дели тука како подобар од овие ама реално на човекот му фалат мадиња. А далеку од тоа дека е лош менаџер!
И уште нешто.....Челзи ќе има 15 бода од првите 5 утакмици. Нешто слично како лани. Само треба да го проверам пак распоредот но ако е како што мислам тогаш ќе е вака.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ushte edna, abe ti golem shegadjija si bil, zoshto da prajme muabet posle maj za toa kako Essien minatava sezona bil mnogu podobar, a problem na Chelsea bilo sho ne go iskoristile? :LOL:
После Мај муабет зошто тогаш ке се докаже дела Челзи нема пак ништо да земи ;) А сеа ако се прајш ти на Тошо деka Есиен минатава сезона не бил подобар од тогаш кога освоиле Премиер лига таа е друга работа и можеш да си тераш по свое ;) Челзи не го искористија тоа лани зашто во нападот имаше камен (читај Торес) кој не знаеше тоа да го искористи. Тоа сакам да кажам а ти пак терај си по твое.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom