Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јули 2011
Мислења
55
Поени од реакции
3
Кога Македонците христијани и Македонците муслимани имале војна меѓу себе?Албанците христијани од Македонија сите станаа горди Македонци друже;)..Јас познавам доста луѓе коишто имаат албанско потекло,но се христијани и тие денес се пишуваат како Македонци.Имаше и таков писател не ми текнува на името.Каде и да гостува македонска екипа секаде се скандира каурски пички,Исус е педер и слично така да не продавај муда за бубрези тука.Вашиот оџа од Косово го наполни стадионот во Чаир и сереше против Мајка Тереза(сереше против христијанството) дека не била муслиманка и затоа никој муслиман не треба да ја слави.Сите ние одиме во Албанија,пријатели сме со тамошните христијани,имаме невести од Албанија мажени за Македонци така да многу добро знаеме колку тие ве почитуваат вас и колку ве сакаат,а и вие нив.

Сали Бериша (муслиман) ја прогласи Албанија за муслиманска држава,а Алфред Мојсиу(христијанин) на универзитетот Оксфорд во 2005 година изјави дека вистинската религија во Албанија е христијанството,а исламот е само странска религија.Ете до толку се почитувате.Има мал милион такви примери,но сега не е време ни место.Друга е темата!!
Па не ми зборувај мене за изолирани работи дека еден твој пријател има девојка од албанија или познаваш га еден од некој град и село, зборуваме за целина. Односите албанија и албанците надвор од неа само за вас се лоши и многу сте заинтересирани за такви односи, дали знаеш од кога е финансирана војна во косово на УЧК и во македонија ??? или нормално си гледал многу холовидски филмови дека еден агент од ција ке дојде тука и растур ке направи цел балкан ќе го разграничи па и на нас ЦИА ни помогнал :). Половина од командантите во конфликтот 2001 беа од албанија христиани, ортодокси, муслимани.Ајде знам сега ќе ми го најдеш таа видео кога Менду Тачи беше во тирана на дебата преведена на македонски, Такви наивни радикални личности или групи има и кај муслиманите, христијанит ама тие не се резултат на цел албански народ. А за Исус Педер ја досега не сум чул од некоја навивачка група на албанците во македонија (мислам за Балистите, Шверцерите, Илирите) овие групи кои се директно поврзани со главна група ТКЗ во Тирана и од каде се креират политиките за навивање. Така да кажи ми ти еден факт дека од овие трите групи се пцуел на таков начин видео, или аудио.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Па не ми зборувај мене за изолирани работи дека еден твој пријател има девојка од албанија или познаваш га еден од некој град и село, зборуваме за целина. Односите албанија и албанците надвор од неа само за вас се лоши и многу сте заинтересирани за такви односи, дали знаеш од кога е финансирана војна во косово на УЧК и во македонија ??? или нормално си гледал многу холовидски филмови дека еден агент од ција ке дојде тука и растур ке направи цел балкан ќе го разграничи па и на нас ЦИА ни помогнал :). Половина од командантите во конфликтот 2001 беа од албанија христиани, ортодокси, муслимани.Ајде знам сега ќе ми го најдеш таа видео кога Менду Тачи беше во тирана на дебата преведена на македонски, Такви наивни радикални личности или групи има и кај муслиманите, христијанит ама тие не се резултат на цел албански народ. А за Исус Педер ја досега не сум чул од некоја навивачка група на албанците во македонија (мислам за Балистите, Шверцерите, Илирите) овие групи кои се директно поврзани со главна група ТКЗ во Тирана и од каде се креират политиките за навивање. Така да кажи ми ти еден факт дека од овие трите групи се пцуел на таков начин видео, или аудио.
Што е разлика помеѓу христијанин и ортодоксен?:pos::tapp:.Командантите што беа од Албанија сите беа муслимани така да не продавај муда за бубрези шипо;).Секаде има исклучоци,ама мнозинството се сечени.Кои се тие Албанци христијани команданти што наредија да се запалат и урнат еден куп христијански цркви,манастири во Косово и Македонија?Албанци христијани ли го запалија манастирот во Лешок?Ниеден христијанин нема да дозволи некој да ја урне неговата светост-црквата и манастирот без разлика која нација припаѓа.Тоа ти е исто како да кажеш дека Македонци муслимани,Турци или Босанци ги запалија џамиите во Прилеп и Битола!!И немој да ми кажеш сега тие биле српски,македонски,вонземјански и бла бла бла.Црквата и манастирот е свето место за христијанинот без разлика дали е во Бугарија,Хрватска,Македонија или Америка.
Мене нити ме интересира за Албанија нити ништо,но неможете никој тука да фарбате.Како што кажав одиме,се дружиме со Албанци христијани,патем донесеме и по некоја невеста од таму и немаме никакви проблеми.
И,за крај да те прашам нешто зошто не си донесеш некој Албанец христијанин зет и не ја омажиш сестрати за него ако толку се сакате??;)Исто важи и за другите тука??Јас тука прекинувам веќе зашто несакам да тупам на тема што нема врска со ова.

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
--- надополнето: Jul 26, 2011 3:44 AM ---
Балисти Албанци да ве прашам.
На Мечот Меатлург со Шкендија
Зошто кога ја свиреа Македонската химна ја исвиркавте и го свртевте грбот?
Баш ме интерисира лоѓично толкувајне од ваша страна.
Јас тоа не можам тоа да го сфатам.

Бидејќи некој пред нас сторел нешто слично ако не се сетиш најди го мечот Македонија - Албанија игран во Прилеп не знам пре колку години е. И јас тогаш неможев да го сватам ама се случи:D
Добро ако је така како сто велиш.
Споредбата не иста во македонија се има исвркано химна и од грција.
Тоа се соседни држави
Ама ти живееш во Македонија ти си дел од неа со споредбата не ти иста.
Не ке ми беше чудно ако химната биде исвиркана во грција албанија косово ама исвиркана од свој жители не можам да го сватам.

Според тоа можам само да протолкувам дека вие не ја признавате власта не се осекате дел од оваа држава
и ако мојата констатација е точна тогаш зошто учествуате во оваа Македонска лига која е дел од Македоското општество

Со вашето арогатно понашајне само стварате повеќе раздор и омраза
Но на сето што врска има фудбалот со политиката
одговори на сето ова ама интелектуално ако можиш да одговориш интелектуално.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не сакам да навлегувам во дискусијата но видов нешто што ме натера да пишувам.

БАЛИСТИТЕ никогаш ама никогаш не скандирале "Исус е педер"...и тоа никогаш нема да се случи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.917

БАЛИСТИТЕ никогаш ама никогаш не скандирале "Исус е педер"...и тоа никогаш нема да се случи.
Али затоа пак покажувате нон-стоп респект (и) кон албанците христијани со задолжителната парола и графит Смрт за Каури. Дури тука на форумот еден ваш член, лично се пофали дека он го пишувал графитот. Оваа религијски крајно толерантна парола, верувам дека ја исфрлифте како одговор на онаа (не помалку дебилна) Смрт за Шипта.и. Дали приметуваш некаква разлика во двете пароли?
Ако не, ја ќе ти кажам вашата парола се однесува и на вашите браќа кои не ја смениле верата.

А за верската обединетост на Албанците во 2001-ва најмногу сведочи уништувањето и сквернавењето на манастир од 14 век. Не верувам дека било кој Албанец Христијанин учествувал или пак го одобрува ова. Дури не ни верувам дека било кој Алабнец што има барем малку некаква совест би го направил исто така.
Но не е битно дали еден има совест, битен е ставот мнозинството.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
А за верската обединетост на Албанците во 2001-ва најмногу сведочи уништувањето и сквернавењето на манастир од 14 век. Не верувам дека било кој Албанец Христијанин учествувал или пак го одобрува ова. Дури не ни верувам дека било кој Алабнец што има барем малку некаква совест би го направил исто така.
Но не е битно дали еден има совест, битен е ставот мнозинството.
Дете, кога не си запознен не тропај глупости. Во 2001, еден од најдобрите команданти на УЧК беше католик, оној кој сам со својата единица не дозволуваше никој да влезе во Арачиново. Тоа е командат Тели (Lefter Koxhaj).

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Дете, кога не си запознен не тропај глупости. Во 2001, еден од најдобрите команданти на УЧК беше католик, оној кој сам со својата единица не дозволуваше никој да влезе во Арачиново. Тоа е командат Тели (Lefter Koxhaj).
Тачно на никој не дозволи да влезе , освен на америчките автобуси да ги извадат од там, за да не ги претворат у прашина :pos: :pos:

Балистите добија слобода, ги штити ДУИ, законите ги штитат како мечки, туј се американците, затоа се дуваат толку, коа Вардар беше шампион и комитите беа во вистинската бројка тогаш не смееа да писнат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.155
Поени од реакции
83.917
Што вика командант Тели за разурнувањето на Лешок?
Има амин од него?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Не трескај глупости,кога го јадевте ќотекот во Ѓорче скандиравте Исус е педер на што ви беше вратено со Алах е п**** и после скандирањето од наша страна се случи нападот.
--- надополнето: Jul 26, 2011 1:24 PM ---
Доста платеници имаше и од таа страна,не се прај и ти токмак со сила,Тели бил еден од тие платеници,поранешен припадник на специјалните сили на Албанија,обучуван во камоповите во близина на Корча и Базите на ОВК околу Витина.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не трескај глупости,кога го јадевте ќотекот во Ѓорче скандиравте Исус е педер на што ви беше вратено со Алах е п**** и после скандирањето од наша страна се случи нападот.
Не туку ти трескаш глупости....никогаш не сме скандирале така,тоа нека биде јасно.

Каков напад бе...хахах кој завршуваше со фрлање шишиња,камења... :pos:

Реков не сакам да навлезам во дискусија...туку само едно нешто сакав да биде јасно.Не негирам дека сме скандирале за Тоше и други работи,сакав само да ја појаснам оваа работа.

Продолжете како сакате...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мхм, не дозволил. Ама сигурно бил и тој еден од многуте кои вееја бели гаќи како знак за предавање. Да не беше НАТО, твојот командант кој не дозволил никој да влезе во Арачиново уште ќе му ги бараја остатоците.

И кој к*р ви е со темава на муабетов бе?? Ај оладите малку, знаете дека овја муабети немаа крај, што се фаќате нонстоп за тоа незнам. Темава е за навивачки групи во Македонија, а за платени војничиња на ДУИ и ДПА не вреди да се прае муабет овде.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Исто така и за тие на ВМРО нели ;)

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Доста платеници имаше и од таа страна,не се прај и ти токмак со сила,Тели бил еден од тие платеници,поранешен припадник на специјалните сили на Албанија,обучуван во камоповите во близина на Корча и Базите на ОВК околу Витина.
Од другата страна немаше платеници, само ако ги сметаш платеници Албанците од Албанија и Косово тогаш нека биде така. Да не навлегуваме премногу во политика, бидејќи сепак сме на категорија Фудбал. Поентата ми беше да и кажам на детево погоре, дека имаше и католици, еден од нив и Командант, а и имаше и неколку други католици војници. Само за твоја информација, Тели беше експерт за експлозив, и еден од најдобрите специјалци во Албанија.

Што вика командант Тели за разурнувањето на Лешок?
Има амин од него?
Да, дете имаше. Он беше еден од организаторите. :D Друго, што ќе кажеш сега кога ти е затворена устата за верското обединување на албанците, дека сепак било така?
--- надополнето: Jul 26, 2011 2:31 PM ---
Мхм, не дозволил. Ама сигурно бил и тој еден од многуте кои вееја бели гаќи како знак за предавање. Да не беше НАТО, твојот командант кој не дозволил никој да влезе во Арачиново уште ќе му ги бараја остатоците.
Јас реков и претходно, не е местото тука да се дискутира за Арачиново. А тоа дека некој вееаја бели гаќи, е сепак фабрикувана прикаска за утеха. :D

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Што се мачите бе деца еве ви и видео приказ.

За верските обединувања треба да појдите до Албанија и да се соочите со реалноста.Од овде тешко може да се зборува,ретко кој е прав Албанец,повеќето се косовари,планинци,муџахедини и сл.

И ДОСТА СО ОВА,ТЕМАВА Е ЗА ДРУГО,ќе дојде модератор ќе ве избришит на сите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom