Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Abe ja pak ti kazuvam i milion zemji da ne imaat priznaeno toa e bilateralno nie vo vnatresni granici sekogas ke sedime kako RM problemot e sto cel svet ne imenuva oficijalno firom i koga togas toa ke MORA da se menuva. Problemot e cukanjeto vo gradi za Aleksandar i unazaduvanjeto na drzavata koha togas ke mora da vlezeme vo eu cak i da nejkeme sto znaci ke mora fyrom da se menja jasni e kako bel den.
Не мора да се менува,кај пишува дека мора да го смениме името или така ти прдна,па така ке кажеш ?!
Не се глупирај со сила,те молам.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Историјата не е избришана се додека името наше е Македонија,тоа име го имаат признаено преку 150 земји од цел свет,ме заболе мене кур како не викаат Бугарите,Грците или Србите.Во ОН седиме под глупата референца ФИРОМ само поради тоа што Гејците имаат јако влијание таму,исто како што имаат и во НАТО и ЕУ,тоа е тоа.
Со влегувањето во ЕУ нема да добиеме ништо,само кур по чело и карта за у село,една Бугарија влезе,па се посра у гаќи од старт,ене ги,се мачат,гледам каков стандард на живот имаат,мед и млеко им тече...
баш заради ова моментално не смееме ни под разно да попуштиме. гомнариите кои грција и ги создава на еу сега испливуваат на виделина еве ти чист пример - лика и прилика да видиш и ти и сите шо сакате да смените име и сите кои мислат дека грците се толку добри и мили шо треба да ги слушаат за името. јаделе пиеле на сметка на другите и сеа коа видоа какви се ОП стој кочи нешто тука смрди. епа брат грција дужи стотици МИЛИЈАРДИ евра. знаеш колкава е таа сума? сума која неможеш ни да и ги изброиш нулите а камо да ја замислиш и сеа ти појди според следново. ако она толку многу гомнарии им создаде за толку кратко време некој ке се запраша и околу спорот со нас поточно што се дешава па ако се појде по правите патишта ке се види зашто не кочи што се дешавало кога се делела земјата и уште бог ти знае какви не гревови кои грција им ги создавала не само на соседите туку и општо на европјаните!
--- надополнето: Jul 26, 2011 12:31 AM ---
Abe ja pak ti kazuvam i milion zemji da ne imaat priznaeno toa e bilateralno nie vo vnatresni granici sekogas ke sedime kako RM problemot e sto cel svet ne imenuva oficijalno firom i koga togas toa ke MORA da se menuva. Problemot e cukanjeto vo gradi za Aleksandar i unazaduvanjeto na drzavata koha togas ke mora da vlezeme vo eu cak i da nejkeme sto znaci ke mora fyrom da se menja jasni e kako bel den.
дај бе почни да пишуваш кирилица аман. очиве ми истекоа од латиничен македонски

M

Moon Child

Гостин
Јас се пронајдов кај навредените, кај тие што ги правиш будали и мрднати од умот затоа што се против смена на името.
Јасно е!?

За кое прашање ? Се смени името, ако да, кога ?
Зашто јас изглеа сум го преспал тоа.
Друго, кога јас сум организирал протест, е ирелевантно. И те молам, немој да ми продаваш ум како треба да се организира.
И знај, тој што треба да чуе и те како чита форуми, не се секирај ;)
Во никој случај не ги направив болни во умот оние што се против менување на името, не ме вади од контекст забога. Реков дека името ќе се смени и притоа никој нас нема да не праша. Исто како што не не прашаа за битни одлуки што ги донесоа за рок од 3 дена. Јасно во првото мислење кажав дека го чекам денот кога на Грујо ќе му ја доделат титулата предавник, зашто тој беше прв кој делеше на предавници и патриоти. Сега мислам оти се разбравме. Ти пак несакај да се смени името и биди против менување, но што со тоа? Мислиш дека некој ќе те праша? Ние сме интересни само пред избори додека не трујат со реклами и додека ги изгласаме, после тоа повеќе не не тинтрат, си земаат за право и слобода што сакаат да прават, зашто народот ги изгласал.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не мора да се менува,кај пишува дека мора да го смениме името или така ти прдна,па така ке кажеш ?!
Не се глупирај со сила,те молам.
Абе аман на сите поединечно треба да ви се објаснува тука ко да сте од вчера мајка му стара што мислиш бе дека ние како држава ќе останеме едини што нема да влеземе во ЕУ? И мислиш дека народот не сака во ЕУ? Епа грешно си се излажал. Мислиш дека никој нејќе да слободно да живее и работи во Европа со (европски-македонски) пасош и да биде европеец или цел живот да остане со балканскиот мозок и затворени граници и да се чука во гради за Александар и за татко му Филип?? Сите си ја сакаме историјата ама историјата понекад е к*рва. Македонија ќе мора и Македонија нема да мења внатрешно уставно име туку ќе мења референца ФИРОМ и ќе влезе во ЕУ како полноправна членка.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Toгаш сине ти и тие како тебе,ќе си извадите едно вакво...

И марш да ве нема !
хахахахахаххахахахахахахаха а што ако е германски пасош? а и сам напиша со војникот твој за што се борел за пензии на тие што пукале во него а?Е ТОА Е МАКЕДОНИЈА пак да си го чуваш ти името.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
МОРА да се менува, само ако се смени во Република Македонија. Ако се менува во нешто друго, НЕМОРА!

Што би била разликата меѓу Северна и фиром !?

Доколку нашите квази дипломати беа способни, и ние имавме силни сојузници ќе изгуравме да влеземе како ФИРОМ, и потоа да се реши името. Ем сме катастрофа со надворешна политика, ем немаме сојузници. Дури тоа не се среди нема оптимизам за нас...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе аман на сите поединечно треба да ви се објаснува тука ко да сте од вчера мајка му стара што мислиш бе дека ние како држава ќе останеме едини што нема да влеземе во ЕУ? И мислиш дека народот не сака во ЕУ? Епа грешно си се излажал. Мислиш дека никој нејќе да слободно да живее и работи во Европа со (европски-македонски) пасош и да биде европеец или цел живот да остане со балканскиот мозок и затворени граници и да се чука во гради за Александар и за татко му Филип?? Сите си ја сакаме историјата ама историјата понекад е к*рва. Македонија ќе мора и Македонија нема да мења внатрешно уставно име туку ќе мења референца ФИРОМ и ќе влезе во ЕУ како полноправна членка.
Ахам така викаш значи,ако влеземе во Европа сите ќе живееме среќно и весело,ќе спиеме на пари,името кој го ебе,не е ни битно,Александар и Филип не се битни зошто се бореле,ниту пак Илинденците....
И јас сакам во Европа еве признавам,но не на сметка на нашево вековно име добро ?!
Ти ако сакаш да си Европеец извади си блгарски пасош и терај како Европеец.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И уште една работа анкетава е лошо поставена. Тука зборуваме за "име" во ОН а не за внатрешно УСТАВНО име правете разлика.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Во никој случај не ги направив болни во умот оние што се против менување на името, не ме вади од контекст забога. Реков дека името ќе се смени и притоа никој нас нема да не праша. Исто како што не не прашаа за битни одлуки што ги донесоа за рок од 3 дена. Јасно во првото мислење кажав дека го чекам денот кога на Грујо ќе му ја доделат титулата предавник, зашто тој беше прв кој делеше на предавници и патриоти. Сега мислам оти се разбравме. Ти пак несакај да се смени името и биди против менување, но што со тоа? Мислиш дека некој ќе те праша? Ние сме интересни само пред избори додека не трујат со реклами и додека ги изгласаме, после тоа повеќе не не тинтрат, си земаат за право и слобода што сакаат да прават, зашто народот ги изгласал.
Да, ќе НЕ праша. Ако е така како што ти викаш, тогаш многу одамна ќе беше сменето името.
Eднаш се собра народ на протест против таквите најави, нема да е тешко пак да се собере. Среќа не размислуваат сите како тебе.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.164
Поени од реакции
18.206
Осеќам дека темава е креирана за да ни проверат мислење.Епа Грујо /Бранко/Али и слични повраќаници ви посакувам болна и бавна смрт.:sick::sick::sick:
По можност јавно!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ахам така викаш значи,ако влеземе во Европа сите ќе живееме среќно и весело,ќе спиеме на пари,името кој го ебе,не е ни битно,Александар и Филип не се битни зошто се бореле,ниту пак Илинденците....
И јас сакам во Европа еве признавам,но не на сметка на нашево вековно име добро ?!
Ти ако сакаш да си Европеец извади си блгарски пасош и терај како Европеец.
Па да ти кажам кој како ќе се снајде на некој и се да му дадеш нема да се снајде затоа во ЕУ не тече мед и млеко ама изолирани да остани врз база на историјата епа нема тој филм овој пат да го гледаме. Значи внатрешното уставно име не смее да се дира ама референцата ФИРОМ мора да оди во историјата.

С

Спенсер

Гостин
чисто јасно гласам за промена на името и око не ми трепнува,зар ова е држава? НЕ ова е едно бедно парче земја со најголемите криминалци во неја....мое мислење,сепак секој си има за право барем да МИСЛИ како што сака ако не нешто друго!
Точно е тоа што го кажа,ама ПРОМЕНА НА ИМЕ- НЕ! а тоа за криминалци и слично е точно... сепак тука живееме,тука живееле нашите предци,ова е наше. какво такво,добро лошо наше е.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Точно е тоа што го кажа,ама ПРОМЕНА НА ИМЕ- НЕ! а тоа за криминалци и слично е точно... сепак тука живееме,тука живееле нашите предци,ова е наше. какво такво,добро лошо наше е.
и што бе шефе дека е наше да гледам како ми го земаат лебот од пред уста,да гледам како на другарот мој му ја кинат казната а мене не,да гледам како другаров со средно го врботија а јас со факултет седам дома,да гледам како како на другаров таткому си ја вработи цела фамилија и сите роднини а мојот не е вработен,до кога до кога ...мислиш ги боли уво некојси директори бизмисмени и ред големци ние како ке се викаме а?

С

Спенсер

Гостин
и што бе шефе дека е наше да гледам како ми го земаат лебот од пред уста,да гледам како на другарот мој му ја кинат казната а мене не,да гледам како другаров со средно го врботија а јас со факултет седам дома,да гледам како како на другаров таткому си ја вработи цела фамилија и сите роднини а мојот не е вработен,до кога до кога ...мислиш ги боли уво некојси директори бизмисмени и ред големци ние како ке се викаме а?
Ок,у право си и за ова. тотално си у право/ Ама што мислиш,ќе се смени ли ако го смениме името? пример ќе влеземе во ЕУ за 10тина години. мислиш ке се смени?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако седиш дома кој сакаш да ти најде работа? Или па сакаш државно да работиш? Вујко ми со металуршки факултет со просек 9,60 првите две години од кога заврши парно греење монтираше по куќи. Сега точно е дека работи во една приватна фирма по 10 саати некаде на ден и во сабота ама зема пари. Епа ќе зема, без труд ништо. Или па сите сакаат да се директори од прво работно место? А ако сакаш државно да работиш, клати врата зимај плата, ти ја разбирам фрустрацијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom