Ѓорче 1932
тој сум...
- Член од
- 17 февруари 2009
- Мислења
- 13.564
- Поени од реакции
- 11.576
Ај бре ти оди легни си два и пол по полноќ е,ќе те караат твоите.Закон...
Ај бре ти оди легни си два и пол по полноќ е,ќе те караат твоите.Закон...
Не мислев да те нападнам само тебе лично кога ти се обратив со ти. Јас сум убеден дека новото име ќе пројде на референдум, има 25% на старт па и повеќе со другиве малцинства што ги боли за името, останува да се убедат уште овие што заради името неможеле да јадат леб, па ко ќе го сменат ќе јадат кавијар, а тие не се малку а, и не е тешко да се убедат.Нема потреба да ми објаснуваш што за тебе значи слобода. да знаевте, немаше да дојде до ова ниво државичкава, немајте гајле. Него, доколку не постоеше стравот од „да“ за смена на името, досега ќе беше спружен референдумот. И што мислиш, кој тогаш ќе го обезличеше народот бе? Јас, или самиот тој?
Abe mnogudobro go znaeme toa ama posto ni e izbrisana istorijata spored tebe veke, sto se tepame? Da ziveeme poloso od Albanija i em da bideme FIROM za cel svet ???Пак ке кажам,и знамето беше сменето присилно поради немање муда од страна на нашиве да кажат ОВА Е ЗНАМЕТО МАКЕДОНСКО,ТОА И ЌЕ ОСТАНЕ !
Одсекогаш дипломатијата ми била јака страна, може некоаш ќе бидам амбасадор, од кај знаеш.Колку дипломатски одговор, просто да се зачудиш. Еве ако тебе те погаѓаат толку случувањата во државава, и имаш против да се чепкаат такви битни прашања, зошто не застана сам пред собрание и да чекаш народ да ти се приклучи? Тоа што јас го кажав мојот став дека нема да присуствувам и тоа што ти не си застанал пред собрание да протестираш против затварањето на хашките случаи, те прави подеднакво пичка каква што ти ме направи погоре, само што јас јасно си го кажав ставот, и не се силам туку реално проценувам.
опција број 1 - Им има некој ветено блгарски пасош.Јас не знам овие 18 души со сета почит кон нив што седат во државава, нека отидат во некоја друга па нека спомнат за менување име, може ќе имаат некоја среќа да не ги бутнат во некој нуклеарен реактор.
Историјата не е избришана се додека името наше е Македонија,тоа име го имаат признаено преку 150 земји од цел свет,ме заболе мене кур како не викаат Бугарите,Грците или Србите.Во ОН седиме под глупата референца ФИРОМ само поради тоа што Гејците имаат јако влијание таму,исто како што имаат и во НАТО и ЕУ,тоа е тоа.Abe mnogudobro go znaeme toa ama posto ni e izbrisana istorijata spored tebe veke, sto se tepame? Da ziveeme poloso od Albanija i em da bideme FIROM za cel svet ???
Не сме FIROM туку Former Yugoslav Republic of Macedonia и тоа е привремена референца, ја имаме 15 години да, но сепак е привремена, има таков статус. Новото име ќе биде трајно и ќе не обезличи целосно, бидејќи непостои промена на име без промена на идентитет. А тоа дали живееме полошо од Албанија и зошто е тоа така нема врска со промена на име.Abe mnogudobro go znaeme toa ama posto ni e izbrisana istorijata spored tebe veke, sto se tepame? Da ziveeme poloso od Albanija i em da bideme FIROM za cel svet ???
ај наведи ми те молам неколку држави и кои им биле старите а кои им се новите имиња..Многу држави менувале име, нека не те лажат комунистите дека ова прв и последен пат се случува.
И да, како што очекував, за тебе слободата има малку поинакво значење. Посебно таа за слободно размислување.
Ти во кој дел се пронајде? Не ја менувам темата, правиме муабет за протест, јас те прашав кога ТИ си организирал, зошто не собра народ да протестира за тоа прашање? Гледам си поборник за права, а од протест ни П не видов. О да, според мене тоа е решение да искажување став, а не прибирање на народ по форуми и дрвење колку сме патриЈоти. Никој од оние што треба да чуе не чита форуми.Одсекогаш дипломатијата ми била јака страна, може некоаш ќе бидам амбасадор, од кај знаеш.
И си запнала ко слеп за стап со тоа застанување пред Собрание и собирање на народ, за момент ќе помислам дека според тебе тоа е единствен начин на прибирање на маса на луѓе за искажување одреден став, независно дали е за или против нешто.
Друга работа, што мешаш други решенија кои немаат ама никаква врска со конкретниов разговор, ќе помислам дека свесно ја мењаш темата.
Јас не те правам никаква п*чка само ти кажав дека ти ги искажуваш фрустрациите против оваа власт на погрешно место и ја користиш оваа ситуација за да се ситиш и тепаш сеир на луѓето кои гласале за нив. А тоа навредува, зашто правиш поделби и за инат го тераш спротивното.
Јас се пронајдов кај навредените, кај тие што ги правиш будали и мрднати од умот затоа што се против смена на името.Ти во кој дел се пронајде? Не ја менувам темата, правиме муабет за протест, јас те прашав кога ТИ си организирал, зошто не собра народ да протестира за тоа прашање? Гледам си поборник за права, а од протест ни П не видов. О да, според мене тоа е решение да искажување став, а не прибирање на народ по форуми и дрвење колку сме патриЈоти. Никој од оние што треба да чуе не чита форуми.
1. Не би бил проблемот толку голем доколку кај нас би имало само 2 политички контратежи. Кај нас е проблемот што имаш 2 такви плус две меѓу-етнички. Е тоа е главниот проблем кај нас, заради малцинство за кое светот има (или сака да има) погрешна претстава, дека се угнетени, сироти и што ти не... факт е дека тоа е огромен проблем кај нас, огромен....Регионов од увек бил буре полно со барут ништо ново. Тоа го користат западњаците предводени од САД за интереси. Ајде тоа ни е јасно. Е сега многумина мислат дека ние внатрешно сме моќни и дека внатрешно сме силни да си ги решиме недоразбирањата. Епа тука лежи целиот проблем што на народот му се сервира погрешната страна и народот е тој што се разединува меѓусебно бидејќи реално имаш две контратежи во политика кои се тепаат меѓусебно и го разделуваат народот. Тоа што треба внатрешно еднаш за увек да се разбере е дека народот не е тој што одлучува па ниту власта е таа што одлучува за крупни прашања (посебно не после охридскиот квази договор). Од една страна имаме држава која е во блокада со уште една држава која ни е сосед (Косово-Србија), имаме милион нерешени политички и национални прашања и на сето тоа мизерен стандард. Прво треба да расчистиме дека ние во овој најголем проблем што не кочи во интеграции ништо нема да смениме со "евентуално решение" бидејќи ние досега немаме име во ОН туку сме под привремена референца на која на народот му стана сеедно "но битно е да не си го продадеме името"? Што да продадеш кога немаш ни стандард немаш име? Кога не си Македонија? Затоа треба да биде начисто дека и доколку ни се наметне решение од надвор ние ќе мораме да си го прифатиме бидејќи толку ни е долга чергата односно полето на дејствување.
.
Toгаш сине ти и тие како тебе,ќе си извадите едно вакво...чисто јасно гласам за промена на името и око не ми трепнува,зар ова е држава? НЕ ова е едно бедно парче земја со најголемите криминалци во неја....мое мислење,сепак секој си има за право барем да МИСЛИ како што сака ако не нешто друго!
vo koja vlast imeto ke se meni za taa vlast nazad nema pajdza i nikogas poke nema da se vrati ma da mislam deka referendumot samo ke e formalnost odnapred ke se znae sto ke se bide da-ne bez razlika so ke glaza rajataНа власта и е страв да не ја изгуби власта на овој начин. За друго ја заболе.