Најдобар стоперски тандем

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
видиќ-фердинанд, неста-стам и бареси-малдини

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Затоа нејќам вакви теми, сите пишуваат од нивните клубови моментални тандеми или па ќе пишат некој тандем за кој чуле само на ТВ, изгледани мечеви слабо.

Од она што имам видено досега, зошто нели немам 150 години па да видам се и да проценам кој е најдобар, во моментов ќе кажам дека се Фердинанд - Видиќ и Пике - Пујол. Тука можеа да се стават и Тери - Карваљо ама дека веќе не постојат како тандем, наредната година ќе видиме како ќе изиграат и Тери - Луиз, мада не верувам дека ќе има некоја разлика помеѓу Луиз и Карваљо, одлична замена е Давид.
Тешко ми е да се одлучам кој тандем, дали тој од Барса или тој на Јунајтед, зошто Видиќ - Фердинанд со ВДС успеаа да го направат рекордот за најдолго време изминато без примен гол и 2007/08 20 гола негде примија, ама па од друга страна Пике и Пујол имаат многу добро формирано партнерство, без разлика на тоа што Барселона секогаш го држи поседот. Тешко ми е за одлука, и да сакам да сум пристрасна не можам :)
--- надополнето: Jul 25, 2011 12:17 PM ---
А да, ги заборавив Пепе и Карваљо ама некако мерак имаат на жолти картони и недисциплина, инаку Пепе поготово е страшен играч.

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
Pike - Pujol ne bi bile tolku dobri dokolku gi nemaa Xavi, Iniesta, Buskets i ostala kompanija od sredinata koja ja drzi topkata vo posed sekogas poveke od protivnikot, poslabite ekipi vsusnost nemozat da dojdat do golot od ovaa sredina na Barsa

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.917
Nesta - Maldini
Rio - Vidic

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Хумелс и Суботиќ
Фердинанд и Видиќ
Хумелс кога тога ќе си се врати кај нас, инаку да останат овие двајца во Дортмунд, 22 години имаат за 4 сезони има да бидат најдобар штоперски тандем во свет.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Pike - Pujol ne bi bile tolku dobri dokolku gi nemaa Xavi, Iniesta, Buskets i ostala kompanija od sredinata koja ja drzi topkata vo posed sekogas poveke od protivnikot, poslabite ekipi vsusnost nemozat da dojdat do golot od ovaa sredina na Barsa
Меси не би бил толку добар ако ги нема Чави,Иниеста и компанија,Пике и Пујол не би биле толку добри ако ги нема Чави,Иниеста и компанија,Валдес не би бил толку добар ако ги нема тие,Бускетс не би бил толку добар ако ги нема тие,Педро не би бил толку добар ако ги нема тие....аман бе со вакви детски муабети!

I

IBIZA SOUND

Гостин
Меси не би бил толку добар ако ги нема Чави,Иниеста и компанија,Пике и Пујол не би биле толку добри ако ги нема Чави,Иниеста и компанија,Валдес не би бил толку добар ако ги нема тие,Бускетс не би бил толку добар ако ги нема тие,Педро не би бил толку добар ако ги нема тие....аман бе со вакви детски муабети!
i seto toa si e povrzano kako lanec :)
zatoa barsa e najdobriot tim

Член од
12 ноември 2009
Мислења
82
Поени од реакции
20
vi teknuva li na tandemot Najdovski- Belodedic
e toa se vika najdobra odbrana dosega videna

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Тешко им е да разберат, дека Барса пред се е тим!

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
незнам зошто ама имам чувство дека дискусијава има премноги тесни маргини.не мора да биде најдобар тандем што постои веќе туку дај кажете кои двајца би сакале да ги видите во вашиот тим и зошто а не само "видич-фердинанд" и толку.пишете што ви се допаѓа кај нив што не и слично. на пример лани фердинанд беше долго врме повреден и како може да биде најдобар играч според што?истото важи и за пујол.
каде се запата од удинезе кој одигра феноменална сезона, годин од атлетико, ховедес од шалке, новески беше добар во мајнц од нашиве и тн.
поздрав

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
od koga pocna Barsa da osvojuva tituli nekako naglo nivnite " fanovi " se zgolemija

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
od koga pocna Barsa da osvojuva tituli nekako naglo nivnite " fanovi " se zgolemija
Ја у почетокот на 90тите, знаев само двајца фанови на Манчестер Јунајтед. Ама и тие не беа нешто до толку загреани. Затоа, поќути си.

On topic> Hyypia - Henchoz од порано
Видиќ - Фердинанд, барем до лани.

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
sega vise mesas godista, pocetokot na 90tite ne sum se dvoel od cicka uste, ama znam deka od koga gledam fudbal si navivam za Mancester :)

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
sega vise mesas godista, pocetokot na 90tite ne sum se dvoel od cicka uste, ama znam deka od koga gledam fudbal si navivam za Mancester :)
Исто и фановите на Барселона кои “навиваат откако нижат титули“. Добро, нема врска.

Kajgana Shop

На врв Bottom