ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Сеа гледам дека во правниот факултет во Кичево со дисперзирани студии во Струга се 4 години(пошо излегвет 8 семестри )+ 1 а во Јустинијан први се 3 + 2 .
Е сеа ме копка дали со 4ри годишните студии на пр. во Струга се стекнуваш со звање дипломиран правник, пошо нели со 3те години од Јустинијан први те нарекуваат да цитирам на од на веб страната -
Во првите 3 години (6 семестри) се изучува задолжително јадро од 26 предмета (вклучително и странски јазик и информатика) кои на правникот му го дават општото правничко образование.
Пошо ми нема логика ,двата се државни а едниот 3 + 2 а другиот 4 + 1...

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
Здраво на сите!
Може ли некој да ми најде слика од Љубиша Гроздановски.
Поздравче

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Дечки, може да се стане правник за 11 дена?

S

Shellshock nam67

Гостин
vo ekts toj sto raboti so malite naocarcinja sto gi nosi na pola nos i stomakot 5 minuti pred nego i na polaganje sto se dere ko netokmu :) samo neznam od kade potrebata za slika od toj ''lepotan '':):)
јас одавна имам заврсено правен факултет ама за овај не сум чул шо предава ?

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
vo ekts toj sto raboti so malite naocarcinja sto gi nosi na pola nos i stomakot 5 minuti pred nego i na polaganje sto se dere ko netokmu :) samo neznam od kade potrebata za slika od toj ''lepotan '':):)
На мајка ми и треба сакала да го види :D Да знае кој не мотка наоколу :):P

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Дечки, може да се стане правник за 11 дена?
Да, не може :)
Он топик: имам едно прашање-ми треба потврда дека сум редовен студент па не знам дали работаат студентски прашања и кога им е одморот?
Anyone?

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
Да, не може :)
Он топик: имам едно прашање-ми треба потврда дека сум редовен студент па не знам дали работаат студентски прашања и кога им е одморот?
Anyone?
mislam deka pocnuvaat so rabota od avgust

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Не постои можност побрзо да се земе потврда за редовен студент? Никој нема сега таму?:mad:
Јас последниот пат кога ги прашав на студенстски ми рекоа дека работат цело лето без престан демек немале одмор, као секад имало некој „дежурен“ таму.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Што ќе ви слика од Љубиша, кажете нека иде на правен, нека бара намќор со мустаќи, тој е единствениот таков... :D

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Јас последниот пат кога ги прашав на студенстски ми рекоа дека работат цело лето без престан демек немале одмор, као секад имало некој „дежурен“ таму.
Фала ти Искра...Ми даде надеж :*
:icon_mrgr:

Член од
28 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
3
имам неколку прашања за колегите од правен, ако се во можност да ми излезат во пресрет со одговори
1. Кои професори се најтешки за полагање и најскржави со поени?
2. Кај кој професор најлесно се поминува?
3. Дали сите испити се полагаат на компјутер со опции а,б,в,г,д..., и ако не, кои испити се полагаат различно и како?
4. Што се случува ако ти се преклопуваат термините за испит и есеј по др. предмет? (на пр. теба да полагаш испит информатика на 13.09. а во исто време имаш есеј по англиски)
5. Кои се термини за косултации за кај Мери по англиски, а кои за по информатика (кој и да предава)?

Kajgana Shop

На врв Bottom