Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
[quote="SenSei, post: 4281479"]ЕУ не е гаранција за ништо. Државава може да постигне напредок и без влез во ЕУ, ама треба да се вложува во инфраструктура и слично. Сведоци сме како држави дел од ЕУ се соочуваат со банкрот. А името ни е сменето пред дваесетина години. П.Ј.Р.М сме си ние уште од тогаш. Инаку против сум секоја понатамошна промена на името.[/quote]

Нам ни треба Македонската држава , а не ЕУ.
посебно НАМ - како мала држава, мораме да си го зачуваме своето, да не се претопиме во нешто безлично- зар не ви е чудно сето тоа брзање за влез по СЕКОЈА ЦЕНА како да е идинствена опција, демек фатете се за сламкава или потонавте???
Сите тие тврдења не само што не се точни туку се обична пропаганда со која на сиромашниот македонски народ сакаат да му ги замачкаат очите додека истовремено му ја подготвуваат постепената национална еутаназија.

M

Moon Child

Гостин
Јас го чекам денот кога ќе се смени името (кажувам вака зошто знам дека ќе се смени) и кога сите оние вмроовчиња колективно ќе се разочараат од Грујо, прогласувајќи го за најголем предавник - Прајслес.

А за протести не ми се верува дека ќе има, кога народов не рипна за затворените хашки случаи, за убиство на младо момче, па и за ова. Џабе се лупаат у гради.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
Јас го чекам денот кога ќе се смени името (кажувам вака зошто знам дека ќе се смени) и кога сите оние вмроовчиња колективно ќе се разочараат од Грујо, прогласувајќи го за најголем предавник - Прајслес.

А за протести не ми се верува дека ќе има, кога народов не рипна за затворените хашки случаи, за убиство на младо момче, па и за ова. Џабе се лупаат у гради.
Па тогаш ке седнеме и ке си ја пееме песната Uber Makedonische Од Архангел со доза на иронија и сарказам бидејки ништо повеќе нема да ни преостане.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Ако е за подобра иднина, ДА! А ако не не внесат во Европа и не добиеме некои бенефиции, НЕ, не ми ни смета името Македонија.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абре мислите вие дека нема да биде ништо,ама сигурно не се изгубиле оние прави борци за Македонија како во 2001,кога ќе пукне тиквата би било лошо,нека не си играат со оган.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ко прво ние сме Република Македонија во внатрешни граници и кон повеќе од 140 земји билатерално. Ама во ОН ние сме ФИРОМ и за жал кога ќе се спомне промена на име многумина се фаќаат за уставното, уставното никој нема да ни го земе ама она во ОН ќе мора да се смени поточно таму и лежи проблемот до сега ние немаме име во обединети нации не условуваат со обична мизерна скратеница такада сакале нејкеле треба да се расчистат некои работи и да се разбере дека ќе ни оди во прилог оттргнување на таа бедна скратеница. Ама проблемот е сега ЕУ и тука ако се врзат конците со тоа решение ондак имаме пуна капа.

M

Moon Child

Гостин
Абре мислите вие дека нема да биде ништо,ама сигурно не се изгубиле оние прави борци за Македонија како во 2001,кога ќе пукне тиквата би било лошо,нека не си играат со оган.
Мислиш дека ќе има други што ќе се полажат да рипнат за оваа земја?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ако е за подобра иднина, ДА! А ако не не внесат во Европа и не добиеме некои бенефиции, НЕ, не ми ни смета името Македонија.
Кој кар ќе ти е Европа бре не знам,ништо подобро нема да биде,а бенефиции кога веќе сите не испоебаа,нема шанса да добиеме.
Не ми треба Европа мене,ми треба името да не се смени,да си остане она име што останало од памтивека па се до денеска,а тоа е Македонија и само Македонија,а не Горна,Северна,Вардарска,Нова Македонија.

Името не дај боже да се смени,а ако се смени,тек тогаш ќе биде крваво низ Македонија,верувајте.
Со смена на името се допира до она најсветото за еден Македонец,а тоа е името на државата во која тој се колне и по која го препознаваат луѓето од другите делови на светот.

Македонија била,Македонија и ќе остане !

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мислиш дека ќе има други што ќе се полажат да рипнат за оваа земја?
Не е ствар за лажење,ни оние кои загинаа(вечна им слава) не бараа ништо за возврат.Едноствано они застануваат на чело,а и би сакал да дојде такво време да владеат такви со државава а не овие лопови од политичари.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Дечки, искрено, кај нас нема ни потреба за припремање терен. Едноставно, утре да јават дека е името е сменето никој нема да писни, никој нема да протестира, ни ти , ни јас, ни тој, ни таа, ни ние, ни вие , ни тие .

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101

за смена на името ќе има референдум, така да паѓа тоа што викаш дека еден човек може да го смени.
иначе добро ке биде да се смени референцата ФИРОМ под која сме во обединети нации. а за уставното име Македонија да си остане, без промени

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Леле ама дефетизам владее на темава, од кај овие муабети што ако се смени, никој нема да реагира бла, бла бла Па ако ни било сеедно, зошто тогаш се влечка споров 20 години, до сега ќе го сменеа и сто пати ќе влезевме у тие демек многу важни НАТО и ЕУ. И незнам што толку испаничивте демек се припремало терен за смена, кога е јасно дека абер нема од решавање на ова прашање.
Сите овие што се јавуваат на темава, а кои се ЗА смена на името, мислам, јасно е ко бел ден дека НЕ СЕ МАКЕДОНЦИ, така да сите вие албанци, срби, бугари што да сте, ич не е битно вашево мислење на темава и на некој евентуален референдум треба сите овие народности, етнички заедници, малцинства, да немаат право да гласаат. Ако не ви чини овде, ене ви ја Америка, Канада, Швицарска или да неречам Норвешка.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.422
Поени од реакции
16.701

Браво за тебе, гледај од страна и тепај сеир.
Не знам што воопшто се дрзнуваш да пишеш на оваа тема, колку само да промрчиш и да покажеш дека си научила некој нов збор.

А за протестите, место да се жалиш и да кенкаш зашо не излегле тие кои не излегле, за промена можеш да почнеш да се заангажираш и да направиш нешто. Знаеш луѓето кои имаат конкретни идеи и ставови ги остваруваат надвор од форумиве и виртуелниов свет.

M

Moon Child

Гостин
Браво за тебе, гледај од страна и тепај сеир.
Не знам што воопшто се дрзнуваш да пишеш на оваа тема, колку само да промрчиш и да покажеш дека си научила некој нов збор.

А за протестите, место да се жалиш и да кенкаш зашо не излегле тие кои не излегле, за промена можеш да почнеш да се заангажираш и да направиш нешто. Знаеш луѓето кои имаат конкретни идеи и ставови ги остваруваат надвор од форумиве и виртуелниов свет.
Не бе друже, одамна сум кренала раце од народов, ако случајно има протест за менување на името ни тогаш нема да излезам, туку ќе седам дома и ќе јадам пуканки, гледајќи ги истите оние што контра-протестираа како протестираат и прогласуваат нов предавник. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom