Општи вело муабети, прашања, совети

T

theMLS

Гостин
Колку ти е најдолгата тура извозена? Јас рекреативно со обичен велосипед имам највеќе извозено 90км од еднаш т.е. Куманово-Св.Николе-Куманово.
Па најдолга досега ми е 51км во еден правец значи 102км одење идење. Струга-Дебар-Струга тоа беше пред неколку години баш кога го зедов овој велосипед сеуште беше со тубелес гуми донесен и мнооогу олеснат.Деновиве сакам да одам до Кичево али ќе видам како ќе ми е друштвото расположено.

S

StormRage

Гостин
Порано возев многу откако го сјебав мојот најдобар досеа (уствари од мајка ми) Рог 5 брзинец made in yugoslavia со хромирана предна ѕвезда, еднаш заебани педалите и заварени... хромот уште свети ама проблем е шо ѕвездата е малку крива, порано го откинав од возење сеа послабо еднаш зедов да го поправам ми остана месец дена расклопен па одвај се решив да го склопам и пак паѓа ланецот... шо да му прам не знам, дали да пробам некако запците од ѕвездата да ги правам или не знам...

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101

Ima li nekoj zainteresiran za sreden prenos Shimano Deore Xt.Prenosot e komplet so glavina holowtech.Koristen e 3 meseci i e bez nikakva mana.Ponudi so cena mozete preku pp

С

Спенсер

Гостин
Јас ја користам SportyPal (www.sportypal.com) . Можеш од Market да ја спуштиш. Апликацијата користи Google Maps за мапите. Кога ќе ја пуштиш апликацијата, ќе побара да го уклучиш GPS-от. После тоа само ќе почекаш да најде сигнал и шибаш. Не трошиш ништо, гага е GPS от :)
Ова само за андроид? за симбиан има ли некое слично програмче?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ова само за андроид? за симбиан има ли некое слично програмче?
Јас како што гледам на официјалниот сајт www.sportypal.com има апликација за симбиан, прво одбираш бренд па модел. Ај ѕирни уште еднаш. :D

Член од
20 март 2011
Мислења
29
Поени од реакции
1
Има тука некој што вози ДХ ?? ако има нека се јави и нека каже дали у петок сака да идеме до крст и надоле по црвената или пензионерската стаза позз

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
За ДХ тешко пошто повеќето немаме точаци за тоа сеа вака по име не ги знам патеките ама у вторникот идевме по оваа така да може да направиме пак некој спуст у петок :)
Е сеа за качување до крст не верувам дека сите ке можат ама тие што ке можат ке возат другите со жичара нагоре.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
За ДХ тешко пошто повеќето немаме точаци за тоа сеа вака по име не ги знам патеките ама у вторникот идевме по оваа така да може да направиме пак некој спуст у петок :)
Е сеа за качување до крст не верувам дека сите ке можат ама тие што ке можат ке возат другите со жичара нагоре.
E па баш оваа патека е за ДХ, мислам дека оваа е црвената ако не се лажам, тука паднав...ххихихихи :D

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Еве едно интересно спотче со бајкери :)

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Возам бе , не баш секој ден ама кога се договараме со другари ...низ околина / селата :D ..

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако е црвената ОК... ако е пензионерската, срамота :)
Слушај и пензионерската да беше, не беше лесно, барем за мене. :) И оваа е добра стаза, ја најдов на Youtube, исто од врв се трга, само не е за hardtail точак. Тука си бара full suspension како дечкиве. Овде да се пуштам не знам што ке биде. :D

http://www.youtube.com/watch?v=WydrU7SoJQ0&feature=related

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Дечки има ли заинтересирани за возење на пример до Зелениково?? :) Или сите сте по спуштањево :) Зборам за луѓе што се од Скопје, има заинтересирани или тешко? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom