Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ти е најдолгата тура извозена? Јас рекреативно со обичен велосипед имам највеќе извозено 90км од еднаш т.е. Куманово-Св.Николе-Куманово.

Па најдолга досега ми е 51км во еден правец значи 102км одење идење. Струга-Дебар-Струга тоа беше пред неколку години баш кога го зедов овој велосипед сеуште беше со тубелес гуми донесен и мнооогу олеснат.Деновиве сакам да одам до Кичево али ќе видам како ќе ми е друштвото расположено.

Порано возев многу откако го сјебав мојот најдобар досеа (уствари од мајка ми) Рог 5 брзинец made in yugoslavia со хромирана предна ѕвезда, еднаш заебани педалите и заварени... хромот уште свети ама проблем е шо ѕвездата е малку крива, порано го откинав од возење сеа послабо еднаш зедов да го поправам ми остана месец дена расклопен па одвај се решив да го склопам и пак паѓа ланецот... шо да му прам не знам, дали да пробам некако запците од ѕвездата да ги правам или не знам...

simano%20deore.jpg
2u6jm74.jpg

Ima li nekoj zainteresiran za sreden prenos Shimano Deore Xt.Prenosot e komplet so glavina holowtech.Koristen e 3 meseci i e bez nikakva mana.Ponudi so cena mozete preku pp

Јас ја користам SportyPal (www.sportypal.com) . Можеш од Market да ја спуштиш. Апликацијата користи Google Maps за мапите. Кога ќе ја пуштиш апликацијата, ќе побара да го уклучиш GPS-от. После тоа само ќе почекаш да најде сигнал и шибаш. Не трошиш ништо, гага е GPS от :)

Ова само за андроид? за симбиан има ли некое слично програмче?

Ова само за андроид? за симбиан има ли некое слично програмче?
Јас како што гледам на официјалниот сајт www.sportypal.com има апликација за симбиан, прво одбираш бренд па модел. Ај ѕирни уште еднаш. :D

Има тука некој што вози ДХ ?? ако има нека се јави и нека каже дали у петок сака да идеме до крст и надоле по црвената или пензионерската стаза позз

За ДХ тешко пошто повеќето немаме точаци за тоа сеа вака по име не ги знам патеките ама у вторникот идевме по оваа така да може да направиме пак некој спуст у петок :)
Е сеа за качување до крст не верувам дека сите ке можат ама тие што ке можат ке возат другите со жичара нагоре.

За ДХ тешко пошто повеќето немаме точаци за тоа сеа вака по име не ги знам патеките ама у вторникот идевме по оваа така да може да направиме пак некој спуст у петок :)
Е сеа за качување до крст не верувам дека сите ке можат ама тие што ке можат ке возат другите со жичара нагоре.
E па баш оваа патека е за ДХ, мислам дека оваа е црвената ако не се лажам, тука паднав...ххихихихи :D

Еве едно интересно спотче со бајкери :)

Возам бе , не баш секој ден ама кога се договараме со другари ...низ околина / селата :D ..

Ако е црвената ОК... ако е пензионерската, срамота :)
Слушај и пензионерската да беше, не беше лесно, барем за мене. :) И оваа е добра стаза, ја најдов на Youtube, исто од врв се трга, само не е за hardtail точак. Тука си бара full suspension како дечкиве. Овде да се пуштам не знам што ке биде. :D

http://www.youtube.com/watch?v=WydrU7SoJQ0&feature=related

Дечки има ли заинтересирани за возење на пример до Зелениково?? :) Или сите сте по спуштањево :) Зборам за луѓе што се од Скопје, има заинтересирани или тешко? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom