Не, туку сега звучиш како задоволен од системот...ќе дојде момент кога нема да бидеш задоволен.Делумно се реализирало, знаеме, слушнавме и прочитавме... Не.
Не знам, мене ова "ќе живееме во свет без пари каде што сите ќе бидат еднакви и нема да има конкуренција но ќе има напредок сето тоа во склоп со љубов, слога, братство и единство" ми звучи како што кажав претходно, нереално... Сега звучам како песимист, ама не е така, само сум реален.
Не се согласувам... Јас задоволен од систем кој и мене ме ебе од време на време? Мазохист не сум, барем не се сметам за мазохист. Ама тоа е животот, неможе секогаш да биде по мое-твое, мора од време на време да го примиш, тоа е коегзистенција. Друга работа, мојот проблем со анархијата е тоа што сметам дека не е подобра алтернатива од сегашната. Дури и ми е смешно да помислам дека во состојба каде еден просечен криминалец не се соочува со никаков ризик и последици доколку реши да убие или ограби некој, криминалот би се намалил.Не, туку сега звучиш како задоволен од системот...ќе дојде момент кога нема да бидеш задоволен.
Твојата перцепција за жал зависи од сопствените искуства, кусоглед си да не речам.
Неможеш да погледнеш малку подалеку, неможеш да го видиш колку е системов ружен.
Има една работа која се вика слобода, а таа Е нешто што вреди највеќе.
Се друго во споредба со неа е гола вода, може да живеат 6 милијарди луѓе убаво....
Еден да пати заради тие 6 милијарди и тури му кур на се тоа...не вреди.
Коренот на злото не е во поседувањето на материјалните добра, туку во сексуалниот нагон. Еве да замислиме општество во кое сите имаат се што им е потребно од материјален аспект. Сепак, некој се раѓаат поубави, пошармантни, посексипилни. Тие ќе имаат предимство кај припадниците од спротивниот пол. Кажи ми ти како ќе компензираат тие кои не се убави, шармантни или сексипилни ако не постојат материјални добра кои тие можат да ги зграбат и имаат повеќе од другите? Ова воопшто не едноставен проблем, и мислам дека тука лежи коренот на пропаста на сите комунистички утопии..Зошто би убивал за материјална работа, кога ќе имаш се што имаат и останатите?
Страшно што све не вирее по нет...Не се согласувам... Јас задоволен од систем кој и мене ме ебе од време на време? Мазохист не сум, барем не се сметам за мазохист. Ама тоа е животот, неможе секогаш да биде по мое-твое, мора од време на време да го примиш, тоа е коегзистенција. Друга работа, мојот проблем со анархијата е тоа што сметам дека не е подобра алтернатива од сегашната. Дури и ми е смешно да помислам дека во состојба каде еден просечен криминалец не се соочува со никаков ризик и последици доколку реши да убие или ограби некој, криминалот би се намалил.
Kриминалецот е створен од механизмите на државата.Не се согласувам... Јас задоволен од систем кој и мене ме ебе од време на време? Мазохист не сум, барем не се сметам за мазохист. Ама тоа е животот, неможе секогаш да биде по мое-твое, мора од време на време да го примиш, тоа е коегзистенција. Друга работа, мојот проблем со анархијата е тоа што сметам дека не е подобра алтернатива од сегашната. Дури и ми е смешно да помислам дека во состојба каде еден просечен криминалец не се соочува со никаков ризик и последици доколку реши да убие или ограби некој, криминалот би се намалил.
Страшно што се вирее по интернетов, навистина. Секој што погледнал два-три документарци на јутуб мисли дека е просветлен. Јас се плашам од насилник кој не постои бла бла робовски ум... А сеуште не објасни како, во состојба каде еден просечен криминалец не се соочува со никаков ризик и последици доколку реши да убие или ограби некој, криминалот би се намалил. Продолжи така, како што реков стопати претходно, во верата е спасот.Страшно што све не вирее по нет...
Државата те ебе 24/7 - 365.
Тоа што не можеш да сврзиш толку елементарни работи како жртвување половина живот за плаќање на тој апарат е твој и само твој проблем.
Пола.
Твој.
Живот.
40 години од 80. Ако истераш толку...Колку поедноставно да се објасни на некој до таа мера неперцептивен за едноставни работи...спореди со пола живот на робија без да си направил никаков злочин.
Али тој ентитет те штити пази.... од насилникот кој е всаден во твојот робовски ум.
Плаши се.
Да, ти ја обожаваш државата. И не можеш поинаку бидејќи све гледаш низ призма на страв.
И ќе те ебе се додека не престанеш да живееш.
После тоа ќе одиш во нанотехнолошкиот рај.
Ti ne go razbra ToeCutter sto saka da ti dolovi, a nema ni da go razberes ni ponatamu.Страшно што се вирее по интернетов, навистина. Секој што погледнал два-три документарци на јутуб мисли дека е просветлен. Јас се плашам од насилник кој не постои бла бла робовски ум... А сеуште не објасни како, во состојба каде еден просечен криминалец не се соочува со никаков ризик и последици доколку реши да убие или ограби некој, криминалот би се намалил. Продолжи така, како што реков стопати претходно, во верата е спасот.
Законот претстаува ризик и последица. Тоа е голема препрека за повеќето, но некои решаваат да ја прескокнат зошто таа не е совршена... Но во анархијата пак нема ниедна препрека. Ова ти што го напиша за тебе е подобра алтернатива? Ако те нападнат сам да се браниш до смрт, да убиваш и најверојатно на крајот да бидеш убиен? Ти си тој што не разбира...Ti ne go razbra ToeCutter sto saka da ti dolovi, a nema ni da go razberes ni ponatamu.
Kriminalecot ako proba da te ubie , ti kje go ubies, ako si posreken, a ako ne djabe ti e dali e drzava ili anarhija. Ako proba da te ograbi, probaj da go sprecis i da go zgazis od maanje ako mozes, ako ne uspees djabe ti e i drzava ili anarhija.
Mislis deka drzavata i zakonite gi sprecuvaat lugjeto da bidat kriminalci? I smetas deka cenata (navedena vo postot na ToeCutter ) za takvata prividna zastita, e isplatliva?
Можеби друг да го напишеше ова ќе се налутев, ама ти не ме изненадуваш.Kриминалецот е створен од механизмите на државата.
И друга работа криминалот е обично за пари, кога би ги немало што би се крадело?
Не е проблемот за мене, проблемот е да му ја "воОЧИШ" вистината на оној што нема ниМожеби друг да го напишеше ова ќе се налутев, ама ти не ме изненадуваш.
Државата е виновна што постои зло, илуминатите се виновни за срањата во кои се наоѓаме денес итн итн примери има безброј. Постојано некој друг ви е крив!
Не знам дали да се смеам или да плачам. Човек со кој нема елеменарно познавање на општи работи нашол да соли памет, згора на тоа ми препорачува филм кој треба да ме освести. Навистина, што се вирее низ нетов... Убаво кажа банк, секој втор е просветлен и ја знае вистината, секој втор тврди дека другите се индоктринирани.Не е проблемот за мене, проблемот е да му ја "воОЧИШ" вистината на оној што нема ни
најмала идеја како изгледа. А за вината....најмалку сум следбеник на идејата дека друг ни е крив.
На крај секогаш се сведува на индивидуата.
--- надополнето: Jul 23, 2011 6:34 PM ---
Глеј го Матрикс, го има на А1 добро ќе ти дојде.