Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Значи не продавајте муда за бубрези,кога знаела мала да забремени ова она..И врапците знаат дека од 14 години почнуваат да се клецаат.Може девојчето имало подолга врска,не е ни битно ама ЕТЕ се десило..Може кондом се скинал? Од каде да знаеме и кој сме ние да судиме.Најпаметно во овој случај е да каже дома.Ќе има напета атносфера ама у никој случај нема куферите да и ги дадат,(ако веќе и ги дадат кај мене нека дое :pipi:)По болно ќе биде па мајкаи ако разбере од други,или пак се искомплицира нешто работата.Значи братче советуј ја нека разговара со домашните дома..МОРА!

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Само храбро, нема ништо да изгубиш. Оти имаше една погодорка баш не ми текнува, вака некако беше „Некој мислел и мислел што д аправи и од мислење....... „

Јас верувам во тебе :)
It worked! Thanks.

D

devojcence

Гостин
prvo neka razgovara so deckoto od koj sto zabremenila i neka se zemat. ako nesaka da ja zeme neka kaze doma neka razgovara i neka ide na lekar da abortira. i se nadevam deka pobrzo ke go prebrodi toa. i sigruno so pomos i podrska od roditelite.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Огромен проблем, но секако не мој... Премногу блиска личност остана бремена, сеуште е првиот месец во тек, но прашањето тука ми е следното...
Таа нема сеуште 18 години, а потребен и е абортус кој ќе и гарантира живот понатамошен што значи кај реален доктор, но најголемиот проблем е во тоа што не смее да каже кај своите родители дома, што значи не смее да бара докторот согласност..
Дали воопшто било кој би можел да ми помогне, зашто девојчево ми значи премногу а оставена е сосем сама во сето ова.
Благодарам однапред ( И ве молам без коментари што би требало да било ... веќе е случено... ако имате некоја помош ..пишете )
:)
Советувај ја да разговара со родителите. Нека не посетува никаков нелегален гинеколог, затоа што може да биде кобно по нејзиниот живот. Кога веќе биднало, нека седне и отворено нека разговара додека е време.
Доколку си и вистински пријател, покажи и ги статииве
http://www.notformen.mk/zdravje-i-fitnes/zdrav-seks/2511-komplikacii-od-abortus.html

http://tvoebebe.com/ABORT/posledici.php

и ако се плаши да разговара со нејзините, тогаш поразговарај ти (нормално со нејзина согласност)
Не заборавај дека што и да се случи ти ќе и бидеш најпотребен и треба да си покрај неа за да ги преброди тешките моменти.

S

Shellshock nam67

Гостин
Советувај ја да разговара со родителите. Нека не посетува никаков нелегален гинеколог, затоа што може да биде кобно по нејзиниот живот. Кога веќе биднало, нека седне и отворено нека разговара додека е време.
http://www.notformen.mk/zdravje-i-fitnes/zdrav-seks/2511-komplikacii-od-abortus.html

и ако се плаши да разговара со нејзините, тогаш поразговарај ти (нормално со нејзина согласност)
Не заборавај дека што и да се случи ти ќе и бидеш најпотребен и треба да си покрај неа за да ги преброди тешките моменти.
и јас сум за да се информираат родители па заедно сите да одлучат сепак не е едноставна работа и веќе ако се решат за абортус подобро тоа да биде во државна установа отколку кај некој нелиценциран гинеколог штетите по девојчето можат да бидат катастрофални особено што ни е познат фактот дека се работи за малолетна особа а другите читајте те бе информирајте се не сам опни го ах бе деца за тепање сте

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

Утрово ја упатив на гинеколог кој што ми го препорачаа... и вечерва без согласност на родители се согласи човекот да изврши операција, ви благодарам на сите на помошта што ја дадовте во секој случај !

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Утрово ја упатив на гинеколог кој што ми го препорачаа... и вечерва без согласност на родители се согласи човекот да изврши операција, ви благодарам на сите на помошта што ја дадовте во секој случај !
А пари??

A

Antigona

Гостин
Без согласност на родителите ?

Сигурно постои причина зошто родителите НЕ САКААТ таа да абортира.

Само некако многу експрес е донесена одлуката, одма на две на три и готово. Некогаш не треба да се избрзува со одлуките. За грешките подоцна има да плати во животот.

Да сум била на нејзино место лично јас не би абортирала. Во денешно време има многу млади мајки на нејзина возраст. А до душа ако се срами од околината кој што ќе кажел тоа не е во ред. Не знам како може некои цел живот да се замараат со тоа кој што ќе речел? Животот е нејзин и не е само ради реда да се абортира и готово.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
A што ако се искомплицира абортусот?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
A што ако се искомплицира абортусот?
Гледаш не помислуваат на тоа,битно им е само да АБОРТИРА.Ама кога тогаш ќе се дознае веруј.Башка шо родители се тоа шо неможат да препознаат дека на нивната ќерка и се случуе нешто,ваљда има некој симптоми.А и порака до момаков шо и помага,ако дознаат нејзините ти ќе бидеш крив.Туку ај..баш ме интересира расплетов на романов како ќе се одвива..

A

Antigona

Гостин
Има луѓе што се би дале да имаат деца , со години чекаат да добијат барем едно.

Девојчево било благословено со дете , но очигледно тоа дете на неа ништо не и значи штом сака да абортира.

Аххх само кога би знаела дека голема пара чини да се посвои едно дете , а некој си абортира и ич не му чуе :( :( :(

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Има луѓе што се би дале да имаат деца , со години чекаат да добијат барем едно.

Девојчево било благословено со дете , но очигледно тоа дете на неа ништо не и значи штом сака да абортира.

Аххх само кога би знаела дека голема пара чини да се посвои едно дете , а некој си абортира и ич не му чуе :( :( :(
Овде ќе мора да те поправам Иренче,нема врска тоа шо некој неможе тоа е од Господа,ова се случило несакајќи фала богу шо има абортуси,не знам на која возраст беше девојчево ама нема теоретски шанси да стане мајка.Да сакаше немаше да абортира.Само не е добро што прават скришум од родителите а и од каде ПАРИТЕ за операцијата???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абортус на прва бременост е многу опасен, може да доведе до стерилитет ама да се надеваме на се најдобро и дека има мозок во главата тој.

A

Antigona

Гостин
Овде ќе мора да те поправам Иренче,нема врска тоа шо некој неможе тоа е од Господа,ова се случило несакајќи фала богу шо има абортуси,не знам на која возраст беше девојчево ама нема теоретски шанси да стане мајка.Да сакаше немаше да абортира.Само не е добро што прават скришум од родителите а и од каде ПАРИТЕ за операцијата???
А мора ли да абортира ? Нека го роди детето , кога ќе го држи во свои раце , кога ќе го почувствува крај неа , можеби ќе се предомисли и ќе сака да го задржи.:(
Ако не, нека го остави во дом, има родители кои аплицираат за дете , па постои веројатност тоа дете да биде посвоено.

Kajgana Shop

На врв Bottom