Што ви е важно да има вашиот иден сопруг

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Ти прва ги спомна децата.Знам која е темата и не ти ги искривувам зборовите, тој коментар за децата ти беше општ и според мене-далеку од вистината.
легионар ги спомна децата прв, а не јас.

Не може да постои брак без секс, само не може некаква идила да се потпира исклучиво на сексот
од каде пак ти сфати дека јас велам дека идилата се потпира исклучиво на сексот?
се разбира дека не. ама со тој што имам секс, мене ми е мерак ид а правам муабет и да се смеам, да живеам
само ме нервира кога било битно идниот сопруг да е добар татко?!
жити се, како ќе провериш дали некоја ќе биде добар татко или не, освен ако веќе енма деца, или ако партнерката има, па тој покажува интерес и грижа за нив.

не ги мешајте децата каде што не се.
за бракот треба љубов и привлечност.
за се друго може да се направи компромис.

Z

zmej gorjanin

Гостин
легионар ги спомна децата прв, а не јас.

од каде пак ти сфати дека јас велам дека идилата се потпира исклучиво на сексот?
се разбира дека не.
ама со тој што имам секс, мене ми е мерак ид а правам муабет и да се смеам, да живеам.
Друго ми беше поентата, ако децата се плод на тој брак, не може нив сосема да ги исклучиме од односите кои постојат меѓу партнерите, и тие се битен фактор кој може да влијае на блискоста на нивните родители.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
децата треба да се плод на љубов.
се разбира дека не ги исклучуваме, ама овде станува збор за иден сопруг.
децата следуваат понатаму.
децата не влијаат на блискоста.
ебеш ти брак што се одржува заради децата.
пак ќе кажам: тие деца носат огромно бреме од жртвата на своите родители коишто не се сакаат,ама заради нив останале заедно.
имам видено многу карикатури од бракови и заради тоа го кажувам тоа.

љубов и привлечност.

Z

zmej gorjanin

Гостин
пак ќе кажам: тие деца носат огромно бреме од жртвата на своите родители коишто не се сакаат,ама заради нив останале заедно.

љубов и привлечност.
Види не можеш да одречеш дека децата како плод на една љубов не влијаат ама никако на таа љубов, оној кој што со искрени намери влегол во брак и кој реално се грижи за своето семејство не може да го порекне ова. Твојата љубов и привлечност која е затворена во една матрица помеѓу вас двајца и не и даваш простор да зрее и да се развива во нешто поголемо лесно може да премине во обична рутина која после нема да има никакво значење.

S

Shellshock nam67

Гостин

љубов и привлечност.
kako ebes brak sto opstojuva zaradi deca
racunaj vo brakot so tekot na vremeto se gubi lubovta ednostavo vece sve ce degustirate mora da ima nesto za sto ce se drzi brakot

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ај скратете ни ги маките...

Сте се расприкажале прикаски кои очигледно палат само во бајките или љубовните романчиња, дај кажете дека сакате да е богат и то е то. Барем ќе биде ептем,,, фер.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
да одговорам: љубовта со текот на годините треба да расте, не да се намалува.
и тоа зависи од двајцата пертнери.
не може еден да сака за двајцата.
од мое искуство, ако се има љубов, се е можно.
ако љубов нема, се е џабе.

ако некој од вас има поинаква дефиниција, тогаш не зборуваме за истото.
јас зборувам за љубовта како кај апостол Павле:

1.Кор 13.

1 Ако ги зборувам човечките и ангелските јазици, а љубов немам - тогаш сум бронза што ѕвони, или кимвал што ѕвечи.
2 И ако имам дар за пророкување, и да ги знам сите тајни и сите знаења; и ако ја имам сета вера, така што да преместува и планини, а љубов немам - ништо не сум.
3 И ако го раздадам целиот свој имот, за да ги нахранам бедните; и ако го предадам своето тело, да биде изгорено, а љубов немам, ништо не ми ползува.
4 Љубовта долго трпи, љубовта е милостива, лубовта не завидува, не се фали, не се вообразува;
5 не се однесува непристојно, не го бара своето, не се раздразнува. Не држи сметка за зло;
6 не и се радува на неправдата, а и се радува на вистината;
7 сè премолчува, сè верува, на сè се надева, сè трпи.
8 Љубовта никогаш не престанува: А другите дарби : ако се пророштва - ќе се отстранат; јазици - ќе замолкнат; ако е знаење - ќе исчезне.
9 Зашто, делумно знаеме и делумно пророкуваме,
10 но кога ќе дојде совршеното, ќе се отстрани делумното.
11 Кога бев дете, зборував како дете, мислев како дете, расудував како дете. А кога станав маж, го отстранив детинското.
12 Зашто, сега гледаме како во огледало - нејасно; но тогаш: лице во лице. Сега знам делумно, но тогаш ќе сознам целосно, како што и јас бев самиот наполно познат.
13 А сега остануваат овие три: верата, надежта и љубовта, но љубовта е најголема од нив.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
^ пак бајки?
ти што сакаш да чуеш?
дека сите жени се курви? а мажите свињи?
знам дека којашто барала маж со дигитрон со раката, го нашла.
како си живеат, тие си знаат.
јас барав друго, престанав да барам, и ете, било пишано да најдам.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
/me so happy for u :*

Само поента на приказната погоре т.е каде таа се поврзува со ова твоево?

И не несакам ништо да чујам, констатацијата ми е финална.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
/me so happy for u :*

Само поента на приказната погоре т.е каде таа се поврзува со ова твоево?

И не несакам ништо да чујам, констатацијата ми е финална.
причата горе е од Новиот завет од 1. Послание на апостол Павле до Коринтјаните. Тоа е мојата дефиниција што е тоа љубов.
треба ли да кажам и што е тоа привлечност?

јас како најозбилна да сум овде :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Најважно е да ме сака и да ме почитува и да живееме како во бајка.
Ма дај не сери :))
Да има работа со која ќе носи пари да не мисли дека ќе го ранам, да знае да пегла, мие садови брише прашина, почесто да е надвор од земјава, да не ми дише во врат, да биде добар татко,да не замара, да биде експерт во кревет, добро да ја крие швалерката, мајка му да не ми ја носи на гости, едноставно да биде дух во поголем процент од денот,а маж во остатокот.

Kajgana Shop

На врв Bottom