Што ви е важно да има вашиот иден сопруг

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Сето она што јас сакам да му го дадам него: љубов, почит, верност, разбирање, доверба, слобода. Ова е основата на која што се друго дополнително се гради и трае засекогаш
Уште да беа сите ко тебе ќе беше арно ;)

S

Shellshock nam67

Гостин
Човек со големо срце кој има афинитети да биде добар татко. Никогаш не би се омажила за човек кој го нема ова.
истото важи и за мојата идна жена да биде добра мајка пред се

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
мразам разгалени деца - се надевам моите нема да ги галам до толку! :)

секако дека ќе и го пружам она што го можам, и што го заслужуваат, али оно на 10-15 години да ми плаче, и со плачење да ме присили да му купам тоа што го сака - не! :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619

секако дека ќе и го пружам она што го можам, и што го заслужуваат, али оно на 10-15 години да ми плаче, и со плачење да ме присили да му купам тоа што го сака - не! :)
Ај кој ќе имаш деца обавестине дали било така ;)

S

Shellshock nam67

Гостин

добро и воспитуванјето е најважно се согласувам :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Да има љубов спрема мене.

на децата им требаш до 15 години, после тоа тие тргнуваат да го живеат она што е нивно
???
Секако дека како што растат децата стануваат се повеќе и повеќе самостојни или барем би требало...Но потребата од родител останува, можеби не во некаква финансиска смисла или слично, туку во емоционална смисла...
Плус тоа некои родители како што стареат, се поголема потреба имаат од децата.А јас лично ако можам да задоволам некоја потреба на моите, тогаш чувствувам потреба да ја задоволам.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Да има љубов спрема мене.

???
Секако дека како што растат децата стануваат се повеќе и повеќе самостојни или барем би требало...Но потребата од родител останува, можеби не во некаква финансиска смисла или слично, туку во емоционална смисла...
Плус тоа некои родители како што стареат, се поголема потреба имаат од децата.А јас лично ако можам да задоволам некоја потреба на моите, тогаш чувствувам потреба да ја задоволам.
можеби не бев доволно јасна, а можеби просто ми ги искривуваш зборовите.
мислев на оние што им е бракот за никаде и не се потрудуваат да вложат напор да се зближат со партнерот, туку се посветуваат на децата. нема поголемо богатство од децата, ама тие не можат и не треба да бидат партнери. ги знам таквите исфрустрирани, неебени мајки чии деца носат огромно бреме, оти ете, на мајката бракот и е за никаде, ама посветена е на детето.
ич не ми правете хероини од такви нарцисоидни суштества, кои мислат дека светот почнува од нив.
и овде не е темата деца, мајки и татковци.
овде е темата одбирање партнер.

Z

zmej gorjanin

Гостин
мислев на оние што им е бракот за никаде и не се потрудуваат да вложат напор да се зближат со партнерот, туку се посветуваат на децата. нема поголемо богатство од децата, ама тие не можат и не треба да бидат партнери. ги знам таквите исфрустрирани, неебени мајки чии деца носат огромно бреме, оти ете, на мајката бракот и е за никаде, ама посветена е на детето.
ич не ми правете хероини од такви нарцисоидни суштества, кои мислат дека светот почнува од нив.
и овде не е темата деца, мајки и татковци.
овде е темата одбирање партнер.
Од кога па бракот е исклучиво само ебавање

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
.овде е темата одбирање партнер.
Ти прва ги спомна децата.Знам која е темата и не ти ги искривувам зборовите, тој коментар за децата ти беше општ и според мене-далеку од вистината.

Kajgana Shop

На врв Bottom