Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Јееееееееее нов бенд за слушање. Ако сите песни им се вака моќни како оваа, „поштујем“. А за сите тие што неможат да ги разберат текстовите или што пеат, има текстови на интернет бре луѓе.
P.S. Thanks Alex for the post and the band
No problem. ;)
Инаку, такви се песните од албумот Oracles. EP-от Thru our scars ми е подосаден. Еве уште две песни, слушни ги. :)

Да.
Може да ми дадеш ти пример што е за тебе христијанска песна? Ако знаеш некоја, или пак ако можеш да најдеш.
Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаат
Ако некој каже во песната „тибам христијанството“ тоа е христијанска песна?

Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаат
Ако некој каже во песната „тибам христијанството“ тоа е христијанска песна?
Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.

Инаку cpt.Obvious says: Секако дека нема да е христијанска песна

Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.

Инаку cpt.Obvious says: Секако дека нема да е христијанска песна
Е па зошто ги пикна како христијански?
Ај прочитај ги текстовите и кажи ми зошто се „про-христијански

Е па зошто ги пикна како христијански?
Ај прочитај ги текстовите и кажи ми зошто се „про-христијански
Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?
Добро бе јас турски ли пишувам?

Прочитај ги тие 2 текста и кажи ми каде се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Не ми се допаѓаат тие вокали, не знам што е одма хејтов.
Па ако не ти се допаѓаат, не ни се мешај у штипки. Дали се разбира или не се разбира, наш проблем. Ако сакаш клинови, имаш као... Dragonland, After Omega, Angra, Dream Evil, Stratovarius, Sonata Arctica, Demons & Wizards, Blind Guardian, Firewind, Hammerfall, Sinbreed, Almah, Kamelot, Gamma Ray, Halloween... ќе ми прсне главава од power... Rhapsody of Fire... Dragonforce (сите ги серат дека се студио форс, а уствари само вокалот им е мувла, сеа имаат нов).. Не знам ни ја веќе, не ми текиња, ако ти требаат уште, слободно питај. (Пеачот на Disturbed е евреин и нема везе од пеење) xD

И од каде ова ако не слуша growl вокали, одма му треба лигавче и слуша дизни? :)
Ја за мене си зборев.

Од странскиот метал ги сакам Битлзи и Елвиз Призли а од домашните, Рибља чорба, црвена јабука и бајага
Ги забораваш и Дуо Трио зашо очигледно и они се хит у Маракана....

Добро бе јас турски ли пишувам?

Прочитај ги тие 2 текста и кажи ми каде се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Извини шо се јавувам не прашан xD

No problem. ;)
Инаку, такви се песните од албумот Oracles. EP-от Thru our scars ми е подосаден. Еве уште две песни, слушни ги. :)
youtube]UtDxvvYlxqQ
youtube]jFHsyg6rcIo
Најдобрата им ја забораи

Уствари еве неколку Ептен до коска про-христијански песни (инаку меѓу најслушаните ми се)
Не дека музиката ми се допаѓа, туку текстот ептен им е добар, ја као добар христијанин, паѓам у несвест кај што се глорифицира господ исус христос :P
.

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom