Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Јееееееееее нов бенд за слушање. Ако сите песни им се вака моќни како оваа, „поштујем“. А за сите тие што неможат да ги разберат текстовите или што пеат, има текстови на интернет бре луѓе.
P.S. Thanks Alex for the post and the band
No problem. ;)
Инаку, такви се песните од албумот Oracles. EP-от Thru our scars ми е подосаден. Еве уште две песни, слушни ги. :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да.
Може да ми дадеш ти пример што е за тебе христијанска песна? Ако знаеш некоја, или пак ако можеш да најдеш.
Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаат
Ако некој каже во песната „тибам христијанството“ тоа е христијанска песна?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаат
Ако некој каже во песната „тибам христијанството“ тоа е христијанска песна?
Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.

Инаку cpt.Obvious says: Секако дека нема да е христијанска песна

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.

Инаку cpt.Obvious says: Секако дека нема да е христијанска песна
Е па зошто ги пикна како христијански?
Ај прочитај ги текстовите и кажи ми зошто се „про-христијански

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Е па зошто ги пикна како христијански?
Ај прочитај ги текстовите и кажи ми зошто се „про-христијански
Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?
Добро бе јас турски ли пишувам?

Прочитај ги тие 2 текста и кажи ми каде се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Член од
3 декември 2008
Мислења
133
Поени од реакции
6
Не ми се допаѓаат тие вокали, не знам што е одма хејтов.
Па ако не ти се допаѓаат, не ни се мешај у штипки. Дали се разбира или не се разбира, наш проблем. Ако сакаш клинови, имаш као... Dragonland, After Omega, Angra, Dream Evil, Stratovarius, Sonata Arctica, Demons & Wizards, Blind Guardian, Firewind, Hammerfall, Sinbreed, Almah, Kamelot, Gamma Ray, Halloween... ќе ми прсне главава од power... Rhapsody of Fire... Dragonforce (сите ги серат дека се студио форс, а уствари само вокалот им е мувла, сеа имаат нов).. Не знам ни ја веќе, не ми текиња, ако ти требаат уште, слободно питај. (Пеачот на Disturbed е евреин и нема везе од пеење) xD

И од каде ова ако не слуша growl вокали, одма му треба лигавче и слуша дизни? :)
Ја за мене си зборев.

Од странскиот метал ги сакам Битлзи и Елвиз Призли а од домашните, Рибља чорба, црвена јабука и бајага
Ги забораваш и Дуо Трио зашо очигледно и они се хит у Маракана....

Добро бе јас турски ли пишувам?

Прочитај ги тие 2 текста и кажи ми каде се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?

Извини шо се јавувам не прашан xD

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
No problem. ;)
Инаку, такви се песните од албумот Oracles. EP-от Thru our scars ми е подосаден. Еве уште две песни, слушни ги. :)
youtube]UtDxvvYlxqQ
youtube]jFHsyg6rcIo
Најдобрата им ја забораи

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Уствари еве неколку Ептен до коска про-христијански песни (инаку меѓу најслушаните ми се)
Не дека музиката ми се допаѓа, туку текстот ептен им е добар, ја као добар христијанин, паѓам у несвест кај што се глорифицира господ исус христос :P
.

.

Kajgana Shop

На врв Bottom