stryper - always there for u
norma jean - memphis will be laid to waste
има и http://en.wikipedia.org/wiki/Unblack_metal
има и http://en.wikipedia.org/wiki/Unblack_metal
Ова се христијански песни?????stryper - always there for u
No problem.Јееееееееее нов бенд за слушање. Ако сите песни им се вака моќни како оваа, „поштујем“. А за сите тие што неможат да ги разберат текстовите или што пеат, има текстови на интернет бре луѓе.
P.S. Thanks Alex for the post and the band
Да.Ова се христијански песни?????
Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаатДа.
Може да ми дадеш ти пример што е за тебе христијанска песна? Ако знаеш некоја, или пак ако можеш да најдеш.
Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.Јас не знам за таква. А овие посочениве ни Х од христијанска песна немаат
Ако некој каже во песната „тибам христијанството“ тоа е христијанска песна?
Е па зошто ги пикна како христијански?Каде најде во тие две песни нешто во стил на тибам христијанството? Дури ни симболично не може тоа да испадне од песните.
Инаку cpt.Obvious says: Секако дека нема да е христијанска песна
Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?Е па зошто ги пикна како христијански?
Ај прочитај ги текстовите и кажи ми зошто се „про-христијански“
Добро бе јас турски ли пишувам?Бидејќи се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?
Па ако не ти се допаѓаат, не ни се мешај у штипки. Дали се разбира или не се разбира, наш проблем. Ако сакаш клинови, имаш као... Dragonland, After Omega, Angra, Dream Evil, Stratovarius, Sonata Arctica, Demons & Wizards, Blind Guardian, Firewind, Hammerfall, Sinbreed, Almah, Kamelot, Gamma Ray, Halloween... ќе ми прсне главава од power... Rhapsody of Fire... Dragonforce (сите ги серат дека се студио форс, а уствари само вокалот им е мувла, сеа имаат нов).. Не знам ни ја веќе, не ми текиња, ако ти требаат уште, слободно питај. (Пеачот на Disturbed е евреин и нема везе од пеење) xDНе ми се допаѓаат тие вокали, не знам што е одма хејтов.
Ја за мене си зборев.И од каде ова ако не слуша growl вокали, одма му треба лигавче и слуша дизни?
Ги забораваш и Дуо Трио зашо очигледно и они се хит у Маракана....Од странскиот метал ги сакам Битлзи и Елвиз Призли а од домашните, Рибља чорба, црвена јабука и бајага
Добро бе јас турски ли пишувам?
Прочитај ги тие 2 текста и кажи ми каде се согласуваат со хријстијанството, постоењето на Исус и Господ и ... фалење на Него?
Најдобрата им ја забораиNo problem.
Инаку, такви се песните од албумот Oracles. EP-от Thru our scars ми е подосаден. Еве уште две песни, слушни ги.
youtube]UtDxvvYlxqQ
youtube]jFHsyg6rcIo
uuu bejbi bejbi it's a њилд њорлд ! - ја знам песаваСамо за Лорд Драгон
Само за Лорд Драгон