Нови возачки дозволи

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Некои охрабрувачки зборови пред полагање полигон и градска? :pipi:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некои охрабрувачки зборови пред полагање полигон и градска? :pipi:
Пред да ти влезат во кола нека ти текне на сликава ко за мотивација, гајле ќе немаш :pipi:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Исто мојш да си ја испејш "ако паднам , ил не поминам немој да ме жалите ,плати-те-си 30 евра , скинете ги уплатниците "...

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.674
Поени од реакции
796
Имам прашање околу полагањата за возачка дозвола.

Колку време откако ќе се извади лекарското е предвидено (дозволено) за да се положат останатите работи, и дали истите се со одреден рок на траење?

Пр. Ако сум положил тестови лани во Октомври, и ако од Х причини не сум бил во можност и не сум полагал полигон и градска, џабе ми се тестовите т.е. дали ако во текот на годината (од Октомври до Октомври) не сум завршил со другите полагања, ќе ми пропадне тоа што сум ги положил тестовите?

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177

Колку време откако ќе се извади лекарското е предвидено (дозволено) за да се положат останатите работи, и дали истите се со одреден рок на траење?

Пр. Ако сум положил тестови лани во Октомври, и ако од Х причини не сум бил во можност и не сум полагал полигон и градска, џабе ми се тестовите т.е. дали ако во текот на годината (од Октомври до Октомври) не сум завршил со другите полагања, ќе ми пропадне тоа што сум ги положил тестовите?
Јас можам да ти одговорам само на првото прашање. Лекарското уверение важи 18 месеци.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Е денеска конечно почнав посолидно да возам :D
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката. :D
Само да се пофалам, тргнување со рачна-совладано :cool:
Полагам 5 август од утре и тестовите да земам да ги учам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Само да се пофалам, тргнување со рачна-совладано :cool:
Полагам 5 август од утре и тестовите да земам да ги учам.
Честито :) и со среќа на полагањето.

Него, мој совет ти е откако ќе положиш да не престануваш со возење. Познавам многу чупиња шо го имаат тој проблем. Ако не почни одма да вози, толку. Од неа не бива шофер од проста причина што понатаму само ќе си наоѓа рачки за да не вози.

F

fantomX

Гостин

Лекарско уверение важи година и пол, или 18 месеци, од датумот на издавање. Е сега не знам дали ако си изодел обука, а не си положил во тие 18 месеци, пак ти треба лекарско ново или не, прашај по автошколиве.

Тестовите важат една година, исто од датумот кога се положени, ако си положил на 1 октомври 2010, 1 октомври 2011 е последен датум на кој можиш да полагаш полигон и градска. Од 2 натаму не важат, и пак прво тестој треба.
--- надополнето: Jul 25, 2011 12:12 AM ---
Него, мој совет ти е откако ќе положиш да не престануваш со возење. Познавам многу чупиња шо го имаат тој проблем. Ако не почни одма да вози, толку. Од неа не бива шофер од проста причина што понатаму само ќе си наоѓа рачки за да не вози.
Не само чупина, и машки пол исто. Возењето е навика, ништо друго.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не само чупина, и машки пол исто. Возењето е навика, ништо друго.
Mашките сме покабадајчари... возиме без разлика дали имаме возачка или не. Најчесто почетоците се без возакча, па чекаш да положиш за да можиш да возиш рает. Така да мажите не се толку проблематични, најчест случај на 10 години возачка и 10 км поминати зад волан се жени.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Јас ко ќе видам жена како вози, сместа се паркирам, пуштам сите жмигавци и чекам со трепет во душата да помини а ако сум пешки, се качувам на некоја височинка или најблиското дрво и демнам како сокол што ќе се случи

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

100% точно!!! ко на пример сестра ми.. ке најде 1001 причина за да не вози - возачката може комотно у рамка и на ѕид да стои. нај луда причина што сум слушнал за да не вози е следнава - Неможам ми пречи дневната светлина - WTF ?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Да не има случајно некоја измена на законот за возачи-почетници? Слушнав муабет од познаник дека е намалено времето потребно за чекање на една година. Не верувам дека е точно, но да си прашам за секој случај, може има некој тука што знае.

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Дали кога ќе положам може да ми дадат некоја потврда дека сум положил до дека да земам возачка да можам да возам со таа потврда?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас ко ќе видам жена како вози, сместа се паркирам, пуштам сите жмигавци и чекам со трепет во душата да помини а ако сум пешки, се качувам на некоја височинка или најблиското дрво и демнам како сокол што ќе се случи
А ја па пред 15тина дена закаснив на тренинг зошто едно шофериште од комшија го чекав 10 минути да ја извади колата од гаража.
--- надополнето: Jul 26, 2011 10:50 PM ---
Дали кога ќе положам може да ми дадат некоја потврда дека сум положил до дека да земам возачка да можам да возам со таа потврда?
Да, уверение, јас такво земав зошто кога положив јас ми закажаа за возачка за 4 месеца од датата на која положив ама тогаш имаше застој на документите. Најдобро прашај си го инструкторот.

Kajgana Shop

На врв Bottom