- Член од
- 25 јануари 2011
- Мислења
- 2.263
- Поени од реакции
- 5.082
Некои охрабрувачки зборови пред полагање полигон и градска? ![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)
![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)
Пред да ти влезат во кола нека ти текне на сликава ко за мотивација, гајле ќе немашНекои охрабрувачки зборови пред полагање полигон и градска?![]()
Пред да ти влезат во кола нека ти текне на сликава ко за мотивација, гајле ќе немаш
![]()
Јас можам да ти одговорам само на првото прашање. Лекарското уверение важи 18 месеци.Имам прашање околу полагањата за возачка дозвола.
Колку време откако ќе се извади лекарското е предвидено (дозволено) за да се положат останатите работи, и дали истите се со одреден рок на траење?
Пр. Ако сум положил тестови лани во Октомври, и ако од Х причини не сум бил во можност и не сум полагал полигон и градска, џабе ми се тестовите т.е. дали ако во текот на годината (од Октомври до Октомври) не сум завршил со другите полагања, ќе ми пропадне тоа што сум ги положил тестовите?
Само да се пофалам, тргнување со рачна-совладаноЕ денеска конечно почнав посолидно да возам
Уште имам мали проблеми за тргање со рачна ама тек 9 час ми беше денеска, има и време тоа да се совлада.
Иначе ги научив песните од CD-то на инструкторката.![]()
ЧеститоСамо да се пофалам, тргнување со рачна-совладано
Полагам 5 август од утре и тестовите да земам да ги учам.
Лекарско уверение важи година и пол, или 18 месеци, од датумот на издавање. Е сега не знам дали ако си изодел обука, а не си положил во тие 18 месеци, пак ти треба лекарско ново или не, прашај по автошколиве.Имам прашање околу полагањата за возачка дозвола.
Колку време откако ќе се извади лекарското е предвидено (дозволено) за да се положат останатите работи, и дали истите се со одреден рок на траење?
Пр. Ако сум положил тестови лани во Октомври, и ако од Х причини не сум бил во можност и не сум полагал полигон и градска, џабе ми се тестовите т.е. дали ако во текот на годината (од Октомври до Октомври) не сум завршил со другите полагања, ќе ми пропадне тоа што сум ги положил тестовите?
Не само чупина, и машки пол исто. Возењето е навика, ништо друго.Него, мој совет ти е откако ќе положиш да не престануваш со возење. Познавам многу чупиња шо го имаат тој проблем. Ако не почни одма да вози, толку. Од неа не бива шофер од проста причина што понатаму само ќе си наоѓа рачки за да не вози.
Mашките сме покабадајчари... возиме без разлика дали имаме возачка или не. Најчесто почетоците се без возакча, па чекаш да положиш за да можиш да возиш рает. Така да мажите не се толку проблематични, најчест случај на 10 години возачка и 10 км поминати зад волан се жени.Не само чупина, и машки пол исто. Возењето е навика, ништо друго.
Јас ко ќе видам жена како вози, сместа се паркирам, пуштам сите жмигавци и чекам со трепет во душата да помини а ако сум пешки, се качувам на некоја височинка или најблиското дрво и демнам како сокол што ќе се случиЧеститои со среќа на полагањето.
Него, мој совет ти е откако ќе положиш да не престануваш со возење. Познавам многу чупиња шо го имаат тој проблем. Ако не почни одма да вози, толку. Од неа не бива шофер од проста причина што понатаму само ќе си наоѓа рачки за да не вози.
100% точно!!! ко на пример сестра ми.. ке најде 1001 причина за да не вози - возачката може комотно у рамка и на ѕид да стои. нај луда причина што сум слушнал за да не вози е следнава - Неможам ми пречи дневната светлина - WTF ?Честитои со среќа на полагањето.
Него, мој совет ти е откако ќе положиш да не престануваш со возење. Познавам многу чупиња шо го имаат тој проблем. Ако не почни одма да вози, толку. Од неа не бива шофер од проста причина што понатаму само ќе си наоѓа рачки за да не вози.
А ја па пред 15тина дена закаснив на тренинг зошто едно шофериште од комшија го чекав 10 минути да ја извади колата од гаража.Јас ко ќе видам жена како вози, сместа се паркирам, пуштам сите жмигавци и чекам со трепет во душата да помини а ако сум пешки, се качувам на некоја височинка или најблиското дрво и демнам како сокол што ќе се случи
Да, уверение, јас такво земав зошто кога положив јас ми закажаа за возачка за 4 месеца од датата на која положив ама тогаш имаше застој на документите. Најдобро прашај си го инструкторот.Дали кога ќе положам може да ми дадат некоја потврда дека сум положил до дека да земам возачка да можам да возам со таа потврда?