Секс за време на менструација?

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Не сум за секс за време на менструација, и никогаш не сум го практикувала тоа, иако некогаш многу сакам, ама нема потреба и тогаш да имам. Има и други денови, за 4-5 дена да се почека не е ништо страшно ако имаш со кого, пострашно е да чекаш 1,2,3.. месеци па и години.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.532
Бог да чува... Па ако ја загрееш доволно девојка ти, нема потреба од лубриканти и во нормална ситуација :)
тоа е многу точно, само ми ја промаши ти поентата, јас се зезав малце
а си размислил ли дека кога има можеш слободно да пукаш во натре без деветмесечен страв?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
тоа е многу точно, само ми ја промаши ти поентата, јас се зезав малце
а си размислил ли дека кога има можеш слободно да пукаш во натре без деветмесечен страв?
Тоа го праат само лузери.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.532
фала фала, а шо е тука лузерско? мене баш ќејф ми се прајт

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
фала фала, а шо е тука лузерско? мене баш ќејф ми се прајт
абе не е тоа поентата другар. прво и основно некако глупа е стуацијата да чекаш да добие девојка ти за да можеш да пукаш внатре... значи има добиено и течат партали и пред се мене барем ми е грозно а имам пробано и стварно не е пријатно чуството. второ ако веќе си решил да пукаш со неа земи ја под рака на гинеколог нека ја прегледа нека и каже како и се движат плодните денови односно нека ти каже поточен датум кога и се плодни денови или земи читни како се пресметува ( ма да кај некои девојки има исклучоци) па кога ке видиш дека не е во тие плодни денови пукај колку ти душа сака без да му ја мислиш ни една секунда...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.532
ја претера сега ти ептан, не дека јас едвај чекам да и дојде на девојка ми за да легнеме ние...поентата е дека мене не ми е ни малку страшно тоа што она има, не е нехигиенски со оглед на тоа дека се тушираме и пред и по односот. Значи тоа е главниот дел на кој се додаваат некои мали пикантерии кажани погоре, ептен многу ме изопачивте и вие...А за плодни и неплодни денови многу добро сум запознаен со тие и знам дека не се којзнае каква контрацепција, праксата се покажала многу поинаква од тие огромни табели со веројатност на овулација...и тн...најбезбедно сепак си останува да користиш кондом

Член од
5 јули 2011
Мислења
310
Поени од реакции
122
не сум имала ниту пак сакам да имам бидејки имам слушнато дека не треба да имаш секс додека имаш менструација бидејки се пренесувале многу болести а ако веке сакаш да пробаш би ти дала совет дека многу ке те боли

L

.Lost Angel.

Гостин
Никогаш не би имал освен ако не ме зафркне девојката инаку зависи и до човекот каков е има и кои не им пречи да имаат секс тогаш али што си е сигурно сигурно си е.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Би причекал, ради лоши вицеви ми е шубе сега.
Не велам дека некогаш не би .После втори ден наравно, немам намера да влагам уз први бранови на крвопролевање.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
6
Поени од реакции
4
Со дечко ми имавме секс за време на менструација, ми беше прв ден и 2 пати сврши во мене. Што мислите дали шансите за забременување се големи и дали со самата менструација ќе се исфрли спермата со оглед на тоа дека после сексот имам малку пообилна менструација од вообичаеното.
Би благодарам однапред

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
redovno imam seks so decko mi na krajot na menstruacijata i fala bogu dosega ne sum zakacila infekcija nitu ja nitu toj...taka da se ova sto go tvrdite ne e dokazano i e neosnovano....

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
redovno imam seks so decko mi na krajot na menstruacijata i fala bogu dosega ne sum zakacila infekcija nitu ja nitu toj...taka da se ova sto go tvrdite ne e dokazano i e neosnovano....
Докажано е ама не си прочитала

Дали можете да ги избегнете сексуално преносливите болести ако имате секс за време на менструалниот циклус?

Постојат многу митови за тоа дека е невозможно да закачите сексуално пренослива болест ако имате односи за време на циклусот. За жал, ова не е точно. Доколку не се користи заштита за време на сексот, постои ризик да се пренесе секоја сексуално пренослива болест.

Менструалната крв, како спермата и вагиналната секреција, е одлична средина за ХИВ вирусот, бактерии, сифилис, кламидија и др. Освен тоа, многу жени имаат херпес за време на менструалниот циклус што уште повеќе го зголемува ризикот. Кога имате сексуални односи, без разлика кое време од месецот е, потребно е да употребувате презерватив за да спречите пренесување на болести.

Повеќе овде

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Има многу луѓе што имаат болести, ХПВ и што не и не знаат за нив долго време, зошто нема симптоми, а освен со медицински тестови и прегледи не можеш да дознаеш поинаку. Не можеш да кажеш дека си здрава и не сте фатиле ништо обајцата кога има и болести и преку кондом што се пренесуваат.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Докажано е ама не си прочитала

Дали можете да ги избегнете сексуално преносливите болести ако имате секс за време на менструалниот циклус?

Постојат многу митови за тоа дека е невозможно да закачите сексуално пренослива болест ако имате односи за време на циклусот. За жал, ова не е точно. Доколку не се користи заштита за време на сексот, постои ризик да се пренесе секоја сексуално пренослива болест.

Менструалната крв, како спермата и вагиналната секреција, е одлична средина за ХИВ вирусот, бактерии, сифилис, кламидија и др. Освен тоа, многу жени имаат херпес за време на менструалниот циклус што уште повеќе го зголемува ризикот. Кога имате сексуални односи, без разлика кое време од месецот е, потребно е да употребувате презерватив за да спречите пренесување на болести.

Повеќе овде
dobro se slagam eve so ova...no nema mesto zza panika zasto ne gi menuvam seksualnite partneri...imam seks samo so decko mi

Kajgana Shop

На врв Bottom