Kurtlar Vadisi - Долина на волците

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Petok, дај не постирај повеќе спојлери, никој не го сака тоа.
Иначе тој што ќе почне да раскажува одсега натака добива бан од темава, па макар и во една реченица да спомнал нешто што не се случило досега.
Се извинува за тоа што го постирав и Во ред повеќе не постирам ништо на форумов без да прашам некој модератор или администратор. И плус го нема тоа за спојлери кај мене не се гледа копчето само имам 5-6 копчиња за линк за болдирање или поточно гледам до оваа опција што е Зголеми вовлекување натака ми е се бело и тоа за ставање линк од страна или ако има некоја финта за додавање рачно тоа да се направи кажете за другпат да знам.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.285
Се извинува за тоа што го постирав и Во ред повеќе не постирам ништо на форумов без да прашам некој модератор или администратор. И плус го нема тоа за спојлери кај мене не се гледа копчето само имам 5-6 копчиња за линк за болдирање или поточно гледам до оваа опција што е Зголеми вовлекување натака ми е се бело и тоа за ставање линк од страна или ако има некоја финта за додавање рачно тоа да се направи кажете за другпат да знам.
На новава верзија од форумов нема копче за спојлер не е до тебе работата. :)
Инаку одиш рачно, пишиш -
пред почетокот на реченицата и на крајот од спојлерот за да завршиш го пишуваш истото со загради само пред зборот коса црта, тоа изгледа вака /spoiler. Не ги ставив овде заградите затоа што ова ќе одеше во спојлер. Пробај види.
--- надополнето: Jul 16, 2011 6:14 PM ---
На новава верзија од форумов нема копче за спојлер не е до тебе работата. :)
Инаку одиш рачно, пишиш - spoiler пред почетокот на реченицата и на крајот од спојлерот за да завршиш го пишуваш истото со загради само пред зборот коса црта, тоа изгледа вака /spoiler. Не ги ставив овде заградите затоа што ова ќе одеше во спојлер. Пробај види. На овие загради мислам [ ]

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Значи, може некој да ми појасни што се е дел од тој проектот Долина на волците?

Прво, најпозната е серијата Долина на волците, која има неколку сезони. Колку точно сезони има?
Првата сезона мислам дека беше само 'Долина на волците', па после втора сезона, трета.......??? Оваа сега што игра 'Долина на волците: Заседа' која по ред сезона е? Уште колку сезони има серијава??? Ај некој поупатен нека појасни.

Е, освен серијата знам дека има и 3 играни филма:
1. 'Долина на волците: Ирак' - 2006 год.
2. 'Долина на волците: Гладио' - 2008 год.
3. 'Долина на волците: Палестина' - 2011 год.

Тој филмот за Муро исто е дел од проектот Долина на волците или????

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Прво, најпозната е серијата Долина на волците, која има неколку сезони. Колку точно сезони има?
Првата сезона мислам дека беше само 'Долина на волците', па после втора сезона, трета.......??? Оваа сега што игра 'Долина на волците: Заседа' која по ред сезона е? Уште колку сезони има серијава??? Ај некој поупатен нека појасни.

1. Сезона 1 - 9 епизода
2. Сезона 10 - 41 епизода
3. Сезона 42 - 63 епизода
4. Сезона 64 - 93 епизода
5. Сезона 94 - 128 епизода
6. Сезона 129 - во тек е на една турска телевизија.

Значи кај нас заврши 4та Сезона и ќе почни 5та , а 6тата колку шо знам уште не е доснимана..

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
1. Сезона 1 - 9 епизода
2. Сезона 10 - 41 епизода
3. Сезона 42 - 63 епизода
4. Сезона 64 - 93 епизода
5. Сезона 94 - 128 епизода
6. Сезона 129 - во тек е на една турска телевизија.

Значи кај нас заврши 4та Сезона и ќе почни 5та , а 6тата колку шо знам уште не е доснимана..
А, таа сезона Kurtlar Vadisi: Teror која е?? Пошо за неа слушнав дека многу малку епизоди се снимале, политичка забрана имало???

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
А, таа сезона Kurtlar Vadisi: Teror која е?? Пошо за неа слушнав дека многу малку епизоди се снимале, политичка забрана имало???
ахх не знам точно да ти кажам пошто не ги знам јас како се викаат сезониве точно :confused: ,пропуштив 1-2 сезони :S го хејтав филмов ..

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.186

Абе овие овде викаат не ти биле тие сезони него серии.
Прва серија - Долина на Волците
Втора серија - Долина на Волците Терор ( оваа е таа забранетата и има 2-3 епизоди- така велат)
Трета серија - Долина на Волците Заседа
Е сега колку сезони има секоја серија не знам. И ја мислев овие се сезони ама ете луѓево овде викаат биле серии а секоја серија си има одреден број сезони.
А за Муро не знам.

Член од
8 јули 2011
Мислења
55
Поени од реакции
9
Во Македонија нема политичка забрана,туку има во Германија,Сад и други земји.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Ќе ви објаснам јас како се тие по серии и по сезоните вака:
Долина на Волците (2003-2005) - има вкупно 97 епизоди разделени во 4 сезони - серија во која се случуваат сите мафијашки работи каде во првите серии Али станува Полат па потоа барон и цела мафија ја средува.
Долина на Волците: Терор (2007) - има да е наречам една сезона и само 2 епизоди се снимени по која е одкажана од некој причина во Турција од политичка позадина.
Долината на волците: Заседа(2007-2011-2012) - има моментално 5 сезони снимено и комплетно имаат 128 епизоди, но започната е 6-та сезона од која 129-та епизода треба да се емитува на 22 септември 2011 година на еден турски канал и со тоа ќе започне 6-тата сезона.
Долина на волците: Ирак (2006)
Муро: Проклета нека е хуманоста во мене (2008)
Долина на волците: Гладио (2009)
Долина на волците: Палестина (2010) - се прикажува оваа година 2011
Долина на волците: Карабах (2012) - се очекува на почетокот од 2012 година.

Ако има некој прашање во врска со ова нека праша, мислам добро се изјаснив со ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom