Проблематични навивачи на Трибините(криминалци)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Со самото тоа што ги преувеличуваат стварите од секој настан и ствараат страв кај луѓето да не идат на утакмици како да идат во војна,а навивачите се најголеми криминалци,поголеми дури и од политичарите и терористите,е така го перат мозокот,несвесно од првин,но сигурно за кратко време мозокот е испран на некој личности.
За некој работи се во право,но не ја слушнале и другата страна од приказната.
Пред некое време беше избоден и претепан навивач на Рад од полицајци,еден од џандарите му пресекол дел од увото мислам,не се сеќавам точно и целата работа се заташка.Ова е најсвеж пример,да не набројувам уште.
Исто е и кај нас,само што не е толку изразено како во Србија,бидејќи немаме развиено јака ултрас сцена.
--- надополнето: Jul 16, 2011 1:01 PM ---
И што ти го подржуваш тоа такви луѓе да имаат држава в раце??Сите кои згрешиле ќе си платат,макар биле од Алкатраз или од не знам кој.
Во Србија владеат други закони,т.е нема закони :))
A уствари и не разбра што сакам да кажам со постот...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.151
Со самото тоа што ги преувеличуваат стварите од секој настан и ствараат страв кај луѓето да не идат на утакмици како да идат во војна,а навивачите се најголеми криминалци,поголеми дури и од политичарите и терористите,е така го перат мозокот,несвесно од првин,но сигурно за кратко време мозокот е испран на некој личности.
За некој работи се во право,но не ја слушнале и другата страна од приказната.
Пред некое време беше избоден и претепан навивач на Рад од полицајци,еден од џандарите му пресекол дел од увото мислам,не се сеќавам точно и целата работа се заташка.Ова е најсвеж пример,да не набројувам уште.
Исто е и кај нас,само што не е толку изразено како во Србија,бидејќи немаме развиено јака ултрас сцена.
:cuc::cuc:
Тука си во право, тоа е и всушност лошата работа. Секогаш се ислушува едната страна, а не и другата. Па така стапуваат у акција со една приказна наместо да ја слушнат и другата верзија. А тоа за полицијата не кажувај кога државата е зад нив и што им се може? Затоа многу не карактеризираат како наркомани, хулигани, пијаници...

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
site znaeme koj se grobari bez razlika so se srbi i so se grcki topli braka se vo top 10 navivacki grupi gledano od site aspekti toa so se slucuva na jug se slucuva i kaj nas recisi vo sekoja grupa borba za prevlast na tribina za zal koga parite i politikata vleguvaat vo grupata sledi ili raspad ili sporo i bolno umirajne ... alkatraz i juzni front kako i da e nema da dozvolat nekojsi lokalni vratari da im go zemat kormiloto pozdrav & peace

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тешко која група би се издвоила од големата 4-ка ,а уште потешко на Балканот.Торцида пак можам да кажам се меѓу најдобрите,дефинитивно моќна група и најдобри во кореографија би можел да кажам.Она што можеби им е мал минус и бројката.

Z

ziko bt

Гостин
Тешко која група би се издвоила од големата 4-ка ,а уште потешко на Балканот.Торцида пак можам да кажам се меѓу најдобрите,дефинитивно моќна група и најдобри во кореографија би можел да кажам.Она што можеби им е мал минус и бројката.
Ако се земи во обзир дека Сплит има околу 200 000 жители,а со поширока околина има 400 000 жители мислам дека сосема на место му е бројката да не речам екстра бројка.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ако се земи во обзир дека Сплит има околу 200 000 жители,а со поширока околина има 400 000 жители мислам дека сосема на место му е бројката да не речам екстра бројка.
Па тоа и ти викам цела околина има помалу од 400 000 а имаа солидна бројка,сепак е помала од онаа шо би ја имале Звезда и Партизан а имаат навивачи од цела Србија.Инаку кажав дека за кореографии им нема равен.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
За мене дефинитивно Торцида се број 1 на Балканот,таква луда екипа спремна на се никој нема,отидоа на најризичните гостувања во ЛЕ и се покажаа во одлично светло,а во Хрватска си прават дар мар каде и да отидат,мада јас не преферирам и не сакам големи групи,повеќе сум за помалите :)))

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.557
Поени од реакции
29.151
За мене дефинитивно Торцида се број 1 на Балканот,таква луда екипа спремна на се никој нема,отидоа на најризичните гостувања во ЛЕ и се покажаа во одлично светло,а во Хрватска си прават дар мар каде и да отидат,мада јас не преферирам и не сакам големи групи,повеќе сум за помалите :)))
Тaурунум Бојс рулз :D .

пс. Ова со четворкиве како гледате само од Европа ли? Зошто така е реално, ако ги ставате во најдобра четворка а тука се и Јужна Америка не ваља :D

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Вакви работи што се дешаваат на трибините кај Партизан дали се случува нешто слично кај Ѕвезда или Динамо и Хајдук?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Тaурунум Бојс рулз :D .

пс. Ова со четворкиве како гледате само од Европа ли? Зошто така е реално, ако ги ставате во најдобра четворка а тука се и Јужна Америка не ваља :D
Додај на тоа и Јунајтед Форс :D

П.С Од Балканот бе,не зезај и ти :D
--- надополнето: Jul 16, 2011 8:01 PM ---
Вакви работи што се дешаваат на трибините кај Партизан дали се случува нешто слично кај Ѕвезда или Динамо и Хајдук?
Се имаат дешавано и кај нив.

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Не знам за Динамо и Хајдук...али на Звездином Северу се дешавају исте ствари као на Партизановом Југу. Можда и још екстремније...
Прошле године сукобиле су се две младе групе навијача Звезде..."Хијене" против "Iron Boysa". Том приликом, један припадник Хијена пуцао је из пиштоља у Игора Вревића, вођу Ајрон Бојса.

http://www.alo.rs/vesti/26404/RAT_DELIJA

Иначе, Хијене су подмладак једне од најјачих група на Северу...Belgrade Boysa.
Вође Белгрејд Бојса су:

У Игора Вревића пуцао је Раде Дуњић...рођени брат Велибора Дуњића.

Рањени Игор Вревић је припадник Ајрон Бојса који су подмладак групе "Ultra Boys".

Вођа Улта Бојса је Марко Вучковић, звано Командант....најутицајнији лик на Северу поред вође Ултраса Владимира Шавије.

Члан Ултра Бојса је и Иван Богданов...лик који је направио инцидент на утакмици Италија-Србија

--- надополнето: Jul 17, 2011 11:02 AM ---
Па и нису се нешто показали...Хајдук лоше игре у Европи последњих година, па Торцида и нема прилику да често гостује по Европи.
Тек прошле године су ишли на нека ризична места...али се нису прославили.
У Санкт Петерсбургу Руси су их одвалили од батина...и отели им бубњеве и транспаренте.
У Жилини пре две године разбила их је полиција, па су се из Торциде жалили Међународном суди за људска права :icon_lol:

Није страшно кад добијеш батине од полиције. Још горе су прошли навијачи Звезде у Прагу.

Али смешно је да после плачеш због тога и тужакаш се на суду:icon_lol:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Знам за случувањата во Санкт Петерсбург,такви се Русите,нападнаа три пати помалку луѓе и ги утепаа од ќотеќ,башка мислам ги нападнаа одма истата вечер кога Торцидашите стигнаа и се сместија во некој хотел,овие дознале и ги пречекале убаво.
Во Жилина,а и општо во Словачка,па и во Полска,знаеме сите каква е ситуацијата со навивачите,полицајците и државата сакаат да го укинат навивањето,јас очекував да се случи нешто во Жилина,ама до толку крволочно да тепаат џандарите не очекував,а зошто,некој прднал им засмрдело и ете шанса да си млатат гости...
Во целава ситуација Торцидашите беа најмалку криви,кој им е крив на словачките џандари што си имаат трауми од нивните навивачи...
И во Чешка беше слично мислам.

Значи ете Гробарот објасни дека и кај Делије имало такви дешавања на трибина исто како кај Гробари.
И кај БББ имаше,мислам дека сеуште трае таа мала војна меѓу приврзаници на Мамиќ и оние што се против него,што сакаат да го истераат од Динамо.
Тие што се за него,добиваат пари за да го бранат на кој било начин,барем така имам прочитано низ форуми.

Kajgana Shop

На врв Bottom