A
apidrone
Гостин
На кој смер?А со 86 бода се влага некако државна,приватна квота :/ ?
На кој смер?А со 86 бода се влага некако државна,приватна квота :/ ?
Лани на Телекумуникации, поради мала заинтересираност, во државна квота се влегуваше со многу малку бодови... Обично на енергетските смерови секогаш остануваат празни места. Со 86 бода лани се влегуваше во приватна квота на ИКИ, но бидејќи сега бројот на студенти за ИКИ е намален... не сум баш сигурен.А со 86 бода се влага некако државна,приватна квота :/ ?
Лани на Телекумуникации, поради мала заинтересираност, во државна квота се влегуваше со многу малку бодови... Обично на енергетските смерови секогаш остануваат празни места. Со 86 бода лани се влегуваше во приватна квота на ИКИ, но бидејќи сега бројот на студенти за ИКИ е намален... не сум баш сигурен.
Ок лани на ИКИ годинава на ФИНКИ,ама бидејќи ќе биде прва генерација најсоодветно е да прашам лани на електро како било,ја утнав малце матурава и џабе 5.0 бев четири години....и со 86 бода е прашањето што да се правиНа кој смер?
да,да те разбирам и го знам тоа,ама сепак ме фати паникаЏабе прашуваш, вакво нешто неможеш да планираш. Ти може со 98 бода да си, а пред тебе да има 20 со по 100 бода и 30 со по 99 бода, па ти да си 51ви со 98 бода... Карикирам со бројкиве, али се надевам ми ја сфати поентата
Од генерација до генерација има доста разлика.
Во секој случај на ФИНКИ има мноогу повеќе места, така да сигурно ќе влезеш негде. Не верувам да се наполни се. Има 4 нови смерови ако не се лажам, плус старите 4... Сите поврзани со информатика и компјутерско инженерство. На феит беше проблем зашто имаше само едно ИКИ кое примаше 150-200 студенти ако не се лажам, и едно Инфо кое примаше едвај 40 студенти...да,да те разбирам и го знам тоа,ама сепак ме фати паника
Да се надевам на мал број конкуренти уште тоа и само ми преостануваВо секој случај на ФИНКИ има мноогу повеќе места, така да сигурно ќе влезеш негде. Не верувам да се наполни се. Има 4 нови смерови ако не се лажам, плус старите 4... Сите поврзани со информатика и компјутерско инженерство. На феит беше проблем зашто имаше само едно ИКИ кое примаше 150-200 студенти ако не се лажам, и едно Инфо кое примаше едвај 40 студенти...
Неможеш од портал да ги симнеш?аудиториски и предавања по Интернет Програмирање да не има некој... ?
Епа ако прашуваш за електро, лани најдобриот од приватна квота имаше околу 92 бода (значи со 86 нема шанси ИКИ државна квота). Приватна може. Сега не знам како ќе биде со новиот факултет. Иначе со 86 бода можеш на било која друга насока да се запишеш (во државна квота, секако).Ок лани на ИКИ годинава на ФИНКИ,ама бидејќи ќе биде прва генерација најсоодветно е да прашам лани на електро како било,ја утнав малце матурава и џабе 5.0 бев четири години....и со 86 бода е прашањето што да се прави
Дали некој може да ми каже лани на ЕЛЕКТРО на ИКИ или ИНФО со колку бодови примале во државна квота??
Со 86 у приватна квота на ИКИ.А со 86 бода се влага некако државна,приватна квота :/ ?
Да си ги земеш документите? Би требало да можеш во секое време (после оние 3 месеци од датумот на запишување). Али за сигурно, прашај си во студентска што како, гарант и ќе ти наплати факултетот нешто.Можам да земам исписница ако немам заверено семестар?
Работат тие уште? Да не се по одмори отидени?Да си ги земеш документите? Би требало да можеш во секое време (после оние 3 месеци од датумот на запишување). Али за сигурно, прашај си во студентска што како, гарант и ќе ти наплати факултетот нешто.