Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А со 86 бода се влага некако државна,приватна квота :/ ?
Лани на Телекумуникации, поради мала заинтересираност, во државна квота се влегуваше со многу малку бодови... Обично на енергетските смерови секогаш остануваат празни места. Со 86 бода лани се влегуваше во приватна квота на ИКИ, но бидејќи сега бројот на студенти за ИКИ е намален... не сум баш сигурен.

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
Лани на Телекумуникации, поради мала заинтересираност, во државна квота се влегуваше со многу малку бодови... Обично на енергетските смерови секогаш остануваат празни места. Со 86 бода лани се влегуваше во приватна квота на ИКИ, но бидејќи сега бројот на студенти за ИКИ е намален... не сум баш сигурен.
На кој смер?
Ок лани на ИКИ годинава на ФИНКИ,ама бидејќи ќе биде прва генерација најсоодветно е да прашам лани на електро како било,ја утнав малце матурава и џабе 5.0 бев четири години....и со 86 бода е прашањето што да се прави :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Џабе прашуваш, вакво нешто неможеш да планираш. Ти може со 98 бода да си, а пред тебе да има 20 со по 100 бода и 30 со по 99 бода, па ти да си 51ви со 98 бода... Карикирам со бројкиве, али се надевам ми ја сфати поентата ;)
Од генерација до генерација има доста разлика.

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
Џабе прашуваш, вакво нешто неможеш да планираш. Ти може со 98 бода да си, а пред тебе да има 20 со по 100 бода и 30 со по 99 бода, па ти да си 51ви со 98 бода... Карикирам со бројкиве, али се надевам ми ја сфати поентата ;)
Од генерација до генерација има доста разлика.
да,да те разбирам и го знам тоа,ама сепак ме фати паника :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Кога ќе се пријавуваат испити за августовска сесија?
И дали има некој новост за како и кога ќе иде префрлањето на ФИНКИ?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
да,да те разбирам и го знам тоа,ама сепак ме фати паника :D
Во секој случај на ФИНКИ има мноогу повеќе места, така да сигурно ќе влезеш негде. Не верувам да се наполни се. Има 4 нови смерови ако не се лажам, плус старите 4... Сите поврзани со информатика и компјутерско инженерство. На феит беше проблем зашто имаше само едно ИКИ кое примаше 150-200 студенти ако не се лажам, и едно Инфо кое примаше едвај 40 студенти...

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
Во секој случај на ФИНКИ има мноогу повеќе места, така да сигурно ќе влезеш негде. Не верувам да се наполни се. Има 4 нови смерови ако не се лажам, плус старите 4... Сите поврзани со информатика и компјутерско инженерство. На феит беше проблем зашто имаше само едно ИКИ кое примаше 150-200 студенти ако не се лажам, и едно Инфо кое примаше едвај 40 студенти...
Да се надевам на мал број конкуренти уште тоа и само ми преостанува :)

Член од
16 март 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
аудиториски и предавања по Интернет Програмирање да не има некој... ?

A

apidrone

Гостин
Ок лани на ИКИ годинава на ФИНКИ,ама бидејќи ќе биде прва генерација најсоодветно е да прашам лани на електро како било,ја утнав малце матурава и џабе 5.0 бев четири години....и со 86 бода е прашањето што да се прави :)
Епа ако прашуваш за електро, лани најдобриот од приватна квота имаше околу 92 бода (значи со 86 нема шанси ИКИ државна квота). Приватна може. Сега не знам како ќе биде со новиот факултет. Иначе со 86 бода можеш на било која друга насока да се запишеш (во државна квота, секако).

I

Intex

Гостин
Г

Гучи

Гостин
Можам да земам исписница ако немам заверено семестар?

A

apidrone

Гостин
Можам да земам исписница ако немам заверено семестар?
Да си ги земеш документите? Би требало да можеш во секое време (после оние 3 месеци од датумот на запишување). Али за сигурно, прашај си во студентска што како, гарант и ќе ти наплати факултетот нешто.

Г

Гучи

Гостин
Да си ги земеш документите? Би требало да можеш во секое време (после оние 3 месеци од датумот на запишување). Али за сигурно, прашај си во студентска што како, гарант и ќе ти наплати факултетот нешто.
Работат тие уште? Да не се по одмори отидени?

Kajgana Shop

На врв Bottom