Летни блокбастери 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување

Од кој летен блокбастер имате најголеми очекувања?

• Вкупно гласачи
    213
Човекот учи додека е жив... го спуштам Love and Other Drugs, не дека не ми е гледан, чисто од љубопитност :)

480p рип од 400мб, не е ништо подобар од DVD-Rip од 1.4GB или нешто слично, за добар - квалитетен 480p рип се потребни најмалце 1.4/2.2GB.

Имам симнато еден куп филмови со големина 400 до 700 МБ во 720р ХДрип кои се далеку поквалететни од кои било филм во ДВД рип или пак ДВД.

Ајде ќе жртвувам 300mb во име на науката па ќе видиме што ќе излезе...

poentata e...malce pari,mnogu muzika.. ili... malku seker a mnogu slatko...se drugo e vishok muabet..Stylishall e majstor na svojot zanaet

Ја сам изненаѓен :) 300 мб а не можам да му најдам разлика од оние по 700... :) Не знам со што ли ги компресира ама треба да му се даде медал на дечкото. Фала babarabatin! :)

Единствено е проблем што се што има, имам изгледано, ама ќе се најде за некој од новиве филмови...

a se pojavi dobra snimka na netot od nekoj hit film,za pola den tipceto ja obrabotuva i ja stava,epten si e revnosen.

Некој да ми пушти линкче на профил од The Hangover part 2?
Добар торент, добра снимка.

300/400mb филмови имаше уште пред ерата на торентите, кога се симнуваа на делови филмовите, по 100тина mb, зипувани. На квалитет се осеќа како што памтам, ама не сум симнал филм од 700mb со години..

ај ќе го ѕирнам дечково шо ги праи ~350мб
каков медал јосоно не зезај, секој encoder може да го направи тоа ама не го прават пошо ретко кој има мал монитор сеа, гледаат по огромни телевизоришта...
иди глејте му ги риповите на голем телевизор, бранко коцкица ќе биде што вика psyside

иначе едноставно намалува резолуција дечкото, ја користи можеби најдобрата "библиотека" за енкодирање(x264), става константен мал bitrate и тоа е тоа

јас сум почетник во енкодирањето, но мислам дека ако пробам да направам нешо како него, ќе успеам. еве ако сакате ќе пробам, бирајте филм :D
уствари нема бирање, mr nobody најверојатно ќе го напраам.

[edit] го симнав sucker punch и квалитетот воооопшто не е она што го правевте -_-

епа со 350mb бараш квалитет ? најчесто се многу лоши снимките, а и сликата им е доста намалена..ни wide screen помага ни ништо.. Зато земи си со 700мб барем сигурен ќе бидиш дека ќе чини. И ако почекаш 5мин плус ништо не губиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom