Балканот ни се чуди: празни џепови = полни стомаци

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки ајде вака наместо да се докажуваме да ги глеаме реално работите,

Еве вака да речем дека не постои криза ВО МАКЕДОНИЈА,

И сме изолирани ,соседите не не сакаат не ни даваат пари ,сите не мразат и така натака,

Странски инвестиции има само Во супер маркети,пошта,банки,здравство,индустрија,нафтен бизнис ,градежниство,

Како ќе си помагаме кога во овој бермудски триаголник нас не нема значи ако одиме во продвница и купуваме

-Во Веро капиталот или дел од него оди во друга држава,
-Ако одиме во банка да платиме телефон иста песна у друга димензија,
-утре ќе ни го земат и здравството и осигурување ќе плаќаме

Значи ако ние самите не се помогнеме никој нема да ни помогне џабе што има ганстербајтери надвор акаат да им донесат пари на жените дома.

Се е залудно размислете на темава ,топло му препорачувам на кловнот да оди и поработи малку надвор и да види како треба да се штитат дома[ните интереси,

Значи ако во продавницата на ПЕРО КОЈ ГО МРАЗАМ и нема ништо а ИМА ВО ВЕРО патриотизам е да му кажам на ПЕРО што треба да направи за да јас парите му ги дадам НА ПЕРО а не на Газдата на Веро пример.А мене ПЕРО за возврат ќе ми направи ПРОМЕТ на друго место,think about that for second.

Поздрав

И Перо ќе рече : мрш бе волу ти ќе ми кажуваш како да работам!
(македонски менталитет)

Дечки ајде вака наместо да се докажуваме да ги глеаме реално работите,

Еве вака да речем дека не постои криза ВО МАКЕДОНИЈА,

И сме изолирани ,соседите не не сакаат не ни даваат пари ,сите не мразат и така натака,

Странски инвестиции има само Во супер маркети,пошта,банки,здравство,индустрија,нафтен бизнис ,градежниство,

Како ќе си помагаме кога во овој бермудски триаголник нас не нема значи ако одиме во продвница и купуваме

-Во Веро капиталот или дел од него оди во друга држава,
-Ако одиме во банка да платиме телефон иста песна у друга димензија,
-утре ќе ни го земат и здравството и осигурување ќе плаќаме

Значи ако ние самите не се помогнеме никој нема да ни помогне џабе што има ганстербајтери надвор акаат да им донесат пари на жените дома.

Се е залудно размислете на темава ,топло му препорачувам на кловнот да оди и поработи малку надвор и да види како треба да се штитат дома[ните интереси,

Значи ако во продавницата на ПЕРО КОЈ ГО МРАЗАМ и нема ништо а ИМА ВО ВЕРО патриотизам е да му кажам на ПЕРО што треба да направи за да јас парите му ги дадам НА ПЕРО а не на Газдата на Веро пример.А мене ПЕРО за возврат ќе ми направи ПРОМЕТ на друго место,think about that for second.

Поздрав
Кога кловнот шетал и работел надвор ти си играл во песокот и си јадел кокошкини мислејки дека се дудинки затоа пак ти кажувам на татко ти да му кажеш не на мене

Поздрав
И ќе си кружи така парата и сите среќни весели си живееа со полни стомаци до крајот на животот.
Само директни странски инвестиции не' спасуваат или пак да најдеме нафта.
А за споредбата со запад, далеку сме ние, ова кај нас е цртан филм или паралелна реалност, да се преселат македонците за 1ден во Германија, да видиш дали еден ке се врати назад.ЦРТАН ФИЛМ СМЕ!

И ќе си кружи така парата и сите среќни весели си живееа со полни стомаци до крајот на животот.
Само директни странски инвестиции не' спасуваат или пак да најдеме нафта.
А за споредбата со запад, далеку сме ние, ова кај нас е цртан филм или паралелна реалност, да се преселат македонците за 1ден во Германија, да видиш дали еден ке се врати назад.ЦРТАН ФИЛМ СМЕ!

Зошто да не а во Германија нема да се преселат Македнците полицајот ќе ги предомисли кога ќе ги праша од кај доаѓаат убаво рече Леандра каде стапнал Македонецот таму има сиромаштија ,судбина деца.

Не е до Германија до луѓето е бе!

Егоисти сме големи егоисти.
Глеајте го филмот INSIDE JOB 2010 на yube tube

Приказни за мали деца ми кажуваш.Разбери дека сме сиромашна земја и треба некој од надвор да дојде и да ни донесе капитал за да почне некаков развој тука.Или пак да најдеме нафта. Математиката е проста.

Леле ама те исшамариле во темава:pos:
Сител економија овде не важи, од две страни те мавале.Сакајќи да се направиш паметен те изругале за сите пари.
Македонците сиромашни,а со полн стомак...а он кутар појма нема што е потрошувачка кошница.:pos:

Туку и јас навистина незнам кој го дозволува ова непрофесионално новинарство.Како може неписмени да презентираат економски показатели.

оставам да се испукаат, коментарите сега за сега се боже мој! типично за македонецот, мисли дека од 2000 евра плата во ЕУ остануваат 2000! ама за трошење како за во Струмица

оставам да се испукаат, коментарите сега за сега се боже мој! типично за македонецот, мисли дека од 2000 евра плата во ЕУ остануваат 2000! ама за трошење како за во Струмица
Како типичен ВМРОвец ја гледа економската ситуација во Македонија

Како типичен ВМРОвец ја гледа економската ситуација во Македонија

и за ова ве оставам да претпоставувате што сакате

1. кој има роднини во диаспората(дали им тече мед и млеко, дали сите возат мерцедеси и во кој земји и економско историски прилики живеат)

2.кој прошетал надвор . регионалнот???

3. кој колку се потрудил (чинам циганчињата на семафор повеке се трудат од мнозинството младина која само џаболебари, одважна е да работи наместо кукајки по форуми кооперации и кафичи)

ајде економисти

Абе велам јас, малку да излезете надвор, да поработите некоја нормална работичка и кога на крајот од месецот ке ти останат 500 фунти за зезање, да ве видам дали ќе се вратите назад.
ЦРТАН ФИЛМ сме бре, пак ќе повторам, од живот ни Ж нема видено овој народ.

1. Имам другар во УСА вози мерцедес С класа, работи градежник.Пријатели во УК, две коли, другар во Норвешка вози волво.

Ако тоа е репер за убаво живеење јеби га :).Битно е да се направат услови во ова наша земја а не да скитаме понадвор:)Но реалноста е дека вака ќе биде уште многу време,а млад си до 30 год после тоа јебала нас политика:))))) А за плукање по младината тоа е најлесно ,битно е да се пронајди решение

и за ова ве оставам да претпоставувате што сакате

1. кој има роднини во диаспората(дали им тече мед и млеко, дали сите возат мерцедеси и во кој земји и економско историски прилики живеат)

2.кој прошетал надвор . регионалнот???

3. кој колку се потрудил (чинам циганчињата на семафор повеке се трудат од мнозинството младина која само џаболебари, одважна е да работи наместо кукајки по форуми кооперации и кафичи)

ајде економисти
Што е убаво да коментираш од далеку нели ај дојди тука да те видам па да солиш тогаш памет.

Што е убаво да коментираш од далеку нели ај дојди тука да те видам па да солиш тогаш памет.
Работи во мвр
Да не го наградиле ко мисирков со патување во Вашингтон или Дивијдер со тикет за Њу Јорк...
Не сум нешо уп то дејт

Абе велам јас, малку да излезете надвор, да поработите некоја нормална работичка и кога на крајот од месецот ке ти останат 500 фунти за зезање, да ве видам дали ќе се вратите назад.
ЦРТАН ФИЛМ сме бре, пак ќе повторам, од живот ни Ж нема видено овој народ.

1. Имам другар во УСА вози мерцедес С класа, работи градежник.Пријатели во УК, две коли, другар во Норвешка вози волво.

таксистот до мене вози мерцедес Ц..нова

мислам дека феноменот на перцепциија заслужува повеке внимание

Зошто да не а во Германија нема да се преселат Македнците полицајот ќе ги предомисли кога ќе ги праша од кај доаѓаат убаво рече Леандра каде стапнал Македонецот таму има сиромаштија ,судбина деца.

Не е до Германија до луѓето е бе!

Егоисти сме големи егоисти.
Глеајте го филмот INSIDE JOB 2010 на yube tube

И што заклучи од филмов/документарецов? Некаква поврзаност со Македонија? Поука за нас Македонците?
Што?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom