Зависи од дизајнот што е направен и што треба да се ре-дизајнира. Ако има голем дел за менување може да ти излезе и колку една нова страна.Се надевам на вистинско место сум за информацијата која ми е потребна
Ме интересира како се движат цените за ре-дизајн на постоечка веб страна
Беше flash а сега не)Зависи од дизајнот што е направен и што треба да се ре-дизајнира. Ако има голем дел за менување може да ти излезе и колку една нова страна.
Сајтот е Џовани авто школата? Моја проценка 4-5000, ја не би давал повеќе.Беше flash а сега не)
Искрено ваква е работата:
Човекот го среди и рече оставам на Вас,колку мислите дека треба токлу платете(а јас појма немам како се движат цените) )
Сајтот бил флеш, сега не... Тоа значи скроз нов сајт ти направил, така? Инаку го немам видено сајтот за да ти проценам, али по кажаното, скроз нов сајт ти направилеБеше flash а сега не)
Искрено ваква е работата:
Човекот го среди и рече оставам на Вас,колку мислите дека треба токлу платете(а јас појма немам како се движат цените) )
2000 +Мене ме интересира колку пари би дошло да се направи страна со систем за букирање на пример за соби во хотел итн.Исто така да има анимација по која може да шеташ т.е. нешто како онлајн посета на музеј и слични ствари што има.Се тоа да се направи колку би коштало ?
Ако си озбилен ... прво докажи дека си навистина озбилен, па ќе добиеш и реални понуди. Напиши повеќе инфо што сакаш да има сајтот, како да се користи, како би идело плаќање, какви анимации, кои би гиработел .... бла-бла ... ама детално. Веувај колку подетално ќе напишеш толку повеќе замки ќе избегнеш и можни качувања на цена во сред проект. Вакво прашање е премногу смешно за некој да помисли дека треба да даде сериозна понуда а не пак да се нафати да прави сајт.Мене ме интересира колку пари би дошло да се направи страна со систем за букирање на пример за соби во хотел итн.Исто така да има анимација по која може да шеташ т.е. нешто како онлајн посета на музеј и слични ствари што има.Се тоа да се направи колку би коштало ?
SMF, а додатоците се SimplePortal и некои други ситни надоградувања како додавање на автоматско ембедирање и сл. - потребно е само инсталација, никакво подесување, затоа мислам и не ни треба да се наплатат. Можеби подоцна ќе се додате и некој додаток за продавница како што има на vBulletin форумите. Со поени од форумот купуваш од форум-продавницата.Тоа затоа што (скоро) никој не се занимава со инсталирање на форуми.
- Каков форум сакаш да инсталираш? Мислам на која скрипта - XenForo, vBulletin, MyBB, SMF, phpBB
Имај на ум дека првите два што ги набројав не се бесплатни.
- Што додатоци ти се потребни?
- Кој и да ти работи на сајтот, секоја дополнителна страница се наплаќа.
* Правила и информации би требало ти сам да си ги напишеш, од кај да знае некој ти како администратор како го замислуваш и ќе го раководиш форумот.