Ценовник за веб услуги

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Се надевам на вистинско место сум за информацијата која ми е потребна:)
Ме интересира како се движат цените за ре-дизајн на постоечка веб страна

Г

Грејвдигер

Гостин
Се надевам на вистинско место сум за информацијата која ми е потребна:)
Ме интересира како се движат цените за ре-дизајн на постоечка веб страна
Зависи од дизајнот што е направен и што треба да се ре-дизајнира. Ако има голем дел за менување може да ти излезе и колку една нова страна.

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Зависи од дизајнот што е направен и што треба да се ре-дизајнира. Ако има голем дел за менување може да ти излезе и колку една нова страна.
Беше flash а сега не:))
Искрено ваква е работата:
Човекот го среди и рече оставам на Вас,колку мислите дека треба токлу платете(а јас појма немам како се движат цените) :))

Г

Грејвдигер

Гостин
Човекот го среди и рече оставам на Вас,колку мислите дека треба токлу платете(а јас појма немам како се движат цените) :))
Сајтот е Џовани авто школата? Моја проценка 4-5000, ја не би давал повеќе.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Сајтот бил флеш, сега не... Тоа значи скроз нов сајт ти направил, така? Инаку го немам видено сајтот за да ти проценам, али по кажаното, скроз нов сајт ти направиле:)

За 4-5000 денари јас кога би правел сајт, не би правел ни муабет, не па сајтот толку да го наплатам.

Г

Грејвдигер

Гостин
Јане - http://www.govani.com.mk/
Ја не би дал повеќе за ова, плус тоа што не е добро оптимизиран (го гледам на Линукс).

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Ааааа дефинитивно треба да читнам малце повеќе за ИТ и поими,а си мислев знам по нешто:))))
Нема да прашувам за оптимизација и сл. зашо нема да се снајдам,али во секој случај Ви благодарам на сите за мислењата:)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Абе и ти заебаваш, оптимизација за 4-5000 денари?:) Како и да е сајтчево и не е толку лошо, сепак постои како сајт и функционира... Незнам што да ти кажам, јас попрво гратис би го дал, па во иднина да добијам некаква услуга од тебе (ако ептен е таква ситуацијата) одколку да се рече дека сум работел за и сум му направил на некој сајт за 4000 денари. :)

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Мене ме интересира колку пари би дошло да се направи страна со систем за букирање на пример за соби во хотел итн.Исто така да има анимација по која може да шеташ т.е. нешто како онлајн посета на музеј и слични ствари што има.Се тоа да се направи колку би коштало ?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Мене ме интересира колку пари би дошло да се направи страна со систем за букирање на пример за соби во хотел итн.Исто така да има анимација по која може да шеташ т.е. нешто како онлајн посета на музеј и слични ствари што има.Се тоа да се направи колку би коштало ?
2000 +
Да не дојде до забуна зборуваме за евра :)
Едитирано од модератор: Сум видел double post, али triple? xD

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ако си озбилен ... прво докажи дека си навистина озбилен, па ќе добиеш и реални понуди. Напиши повеќе инфо што сакаш да има сајтот, како да се користи, како би идело плаќање, какви анимации, кои би гиработел .... бла-бла ... ама детално. Веувај колку подетално ќе напишеш толку повеќе замки ќе избегнеш и можни качувања на цена во сред проект. Вакво прашање е премногу смешно за некој да помисли дека треба да даде сериозна понуда а не пак да се нафати да прави сајт.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Колку чини инсталирање* на готова форум скрипта, обработка на готов темплејт - изменување логоа, позадини, икони, неколку основни хтмл страници и неколку дотатоци на форумот?

Не најдов во темава ценовник за инсталирање/одржување на форум, a ни Бог не можеше да ми помогне. Инсталирање на Џумла/ВП/Друпал сајтови гледам е 6000ден, а секој модул +1000ден., дали истото важи и за форумите?
Под одржување/подесување мислам на креирање категории, форуми, подесување на додатоците, внесување на информации, пишување правила и сите други потребни информации за форум.
Дали се наплаќаат ХТМЛ страните како За нас, Услуги и.т.н., кои би содржеле само текст и неколку слики?
*Инсталирање и подесување на форумот и дотатоците

Г

Грејвдигер

Гостин
Тоа затоа што (скоро) никој не се занимава со инсталирање на форуми.
- Каков форум сакаш да инсталираш? Мислам на која скрипта - XenForo, vBulletin, MyBB, SMF, phpBB
Имај на ум дека првите два што ги набројав не се бесплатни.
- Што додатоци ти се потребни?
- Кој и да ти работи на сајтот, секоја дополнителна страница се наплаќа.

* Правила и информации би требало ти сам да си ги напишеш, од кај да знае некој ти како администратор како го замислуваш и ќе го раководиш форумот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Тоа затоа што (скоро) никој не се занимава со инсталирање на форуми.
- Каков форум сакаш да инсталираш? Мислам на која скрипта - XenForo, vBulletin, MyBB, SMF, phpBB
Имај на ум дека првите два што ги набројав не се бесплатни.
- Што додатоци ти се потребни?
- Кој и да ти работи на сајтот, секоја дополнителна страница се наплаќа.

* Правила и информации би требало ти сам да си ги напишеш, од кај да знае некој ти како администратор како го замислуваш и ќе го раководиш форумот.
SMF, а додатоците се SimplePortal и некои други ситни надоградувања како додавање на автоматско ембедирање и сл. - потребно е само инсталација, никакво подесување, затоа мислам и не ни треба да се наплатат. Можеби подоцна ќе се додате и некој додаток за продавница како што има на vBulletin форумите. Со поени од форумот купуваш од форум-продавницата.

Kajgana Shop

На врв Bottom