Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Прилеп не го дрмаат такви афери ко вашето Скопје 2014....сега можете само сеир да ни фатите...има една буква паднато од натписот на споменикот на Александар Македонски
го направивме шахот...ја средивме Могила, Карпалак, Варош.... без скандал.....
Во Прилеп немате сиромаси?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Во Прилеп немате сиромаси?
имаме....но немаме скандали со тоа што нашата општина го гради...Прилеп се задолжува за да гради....а Скопје 2014 се гради исклучиво од народни пари

T

Tetro

Гостин
(како што си дозволил и си почнал да пукаш по се што не ти е по кејф) ке те подгурне да бараш и најдеш подобро - од тебе зависи кај ке се насочиш
Имам совест и пукам и плукам по се' што не ми е по ќејф, за разлика од некои кои плукаат само по тоа што ќе им наложат од повисоки инстанци. ;)

Сите проекти на владата ги охрабрувате. И јас охрабрувам измени, ама само оние кои нема да бидат на штета на народот што ме прави патриот поголем од тебе. Додека ти се партиски дидлач (го снема тоа смајлито ама знаеш на што мислам)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Чекај, чекај.Како тоа со градење на 20 споменици на 100 м2 се станува главен град?
Скопје 2014 не ги опфаќа само спомениците кои не се дваесет и не се на 100 м2. Скопје 2014 е многу поголем проект кој за среќа не е единствен проект во Скопје. Така да имаш примери на реконструкција на стадионот , обнова а золошката, жичарницата, етно село во Нерези, скоро во секоја општина се гради нешто, потоа имаш плоштад Карпошово востание, има проект и за плоштадот Скендер бег, си тече проектот за ревитализација на старата чаршија, има проекти за скопското кале, се прошируват , асфалтират и градат нови булевари.....и тн, и тн...
А сето тоа заедно обезбедува многу работни места.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Прилеп не го дрмаат такви афери ко вашето Скопје 2014....сега можете само сеир да ни фатите...има една буква паднато од натписот на споменикот на Александар Македонски
го направивме шахот...ја средивме Могила, Карпалак, Варош.... без скандал.....
значи се гради Прилеп.мило ми е, одамна не сум бил...

какви афери??? измисленине или за некој други говориме?

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Така да имаш примери на реконструкција на стадионот , обнова а золошката, жичарницата, етно село во Нерези, скоро во секоја општина се гради нешто, потоа имаш плоштад Карпошово востание, има проект и за плоштадот Скендер бег, си тече проектот за ревитализација на старата чаршија, има проекти за скопското кале, се прошируват , асфалтират и градат нови булевари.....и тн, и тн...
Од кога ова влегува во ск2014.Првпат го слушам тоа.Изгледа затоа што не гледам Сител.
Кај нас во маалото овие денови менуваат бандери.И тоа да не е во ск2014?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Имам совест и пукам и плукам по се' што не ми е по ќејф, за разлика од некои кои плукаат само по тоа што ќе им наложат од повисоки инстанци. ;)

Сите проекти на владата ги охрабрувате. И јас охрабрувам измени, ама само оние кои нема да бидат на штета на народот што ме прави патриот поголем од тебе. Додека ти се партиски дидлач (го снема тоа смајлито ама знаеш на што мислам)
не гледам како споменик на Александар е на штета на народот??? неградењето на тој споменик 70 години е на штета на народот.

*ве оставам да видам до кај кеидете со партиско - административната приказна - интересно е

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
имаме....но немаме скандали со тоа што нашата општина го гради...Прилеп се задолжува за да гради....а Скопје 2014 се гради исклучиво од народни пари
Грешка. Парите за Скопје 2014 се на три дела. Државни, од градот и приватни инвестиции.

Во Прилеп пола од парите за споменикот „Карпалак’ државни пари, пола од градот и донатори.
Шахот чини околу 2,5 милиони денари.
И сега постави си го истото прашање и истиот одговор кои ги даваш за Скопје 2014 дали е време и дали има луѓе на кои им требаат пари.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
те молам застани премешено е :pos:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Од кога ова влегува во ск2014.Првпат го слушам тоа.Изгледа затоа што не гледам Сител.
Кај нас во маалото овие денови менуваат бандери.И тоа да не е во ск2014?
Прочитај ја реченицата уште еднаш ќе се цитирам:

„ Скопје 2014 не ги опфаќа само спомениците кои не се дваесет и не се на 100 м2. Скопје 2014 е многу поголем проект, кој за среќа не е единствен проект во Скопје. Така да имаш примери на реконструкција на стадионот , обнова а золошката, жичарницата......

T

Tetro

Гостин
не гледам како споменик на Александар е на штета на народот???
Никаде не го спомнав споменикот на Александар. :rolleyes:
И досега што имам гледано слики и видеа, прекрасно изгледа. Муабетот ми е за парите и народот. Муабетот ми е за лажењето и пензионерите, муабетот ми е за учениците и студентите. Муабетот ми е за тебе и твојот однос кон народот, ооооо партиоту најголем. :confused:

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
Се додека не стават споменик од Тито (да биде споменикот голем минимум колку на Самоил),не го одобрувам проектот 2014.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Никаде не го спомнав споменикот на Александар. :rolleyes:
И досега што имам гледано слики и видеа, прекрасно изгледа. Муабетот ми е за парите и народот. Муабетот ми е за лажењето и пензионерите, муабетот ми е за учениците и студентите. Муабетот ми е за тебе и твојот однос кон народот, ооооо партиоту најголем. :confused:
незнам што си се фатил за парите та парите...кај се тие споменици,школи.стадиони,сали,патишта,болници и да не ги набројувам сите отидени,од последниве 55 години???
--- надополнето: Jul 12, 2011 11:23 PM ---
Се додека не стават споменик од Тито (да биде споменикот голем минимум колку на Самоил),не го одобрувам проектот 2014.
и него ќе го стават,само мораш број на парцела да им дадеш од дворот твој:D

T

Tetro

Гостин
незнам што си се фатил за парите та парите...кај се тие споменици,школи.стадиони,сали,патишта,болници и да не ги набројувам сите отидени,од последниве 55 години???
Откад је умро друг Тито граџење је заустављено. Да не беше тој наш водич, никогаш и железница ќе немавме. Уште се користат истите вагони кои тој ги остави (дел од вагоните се и на германската војска, де)

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Откад је умро друг Тито граџење је заустављено. Да не беше тој наш водич, никогаш и железница ќе немавме. Уште се користат истите вагони кои тој ги остави (дел од вагоните се и на германската војска, де)
се скина од градње,затоа дур беше жив Македонија беше како САД,но после неговата смрт све тоа што го имаше изградено исчезна(потона)...дај доста спиеш,разбуди се;)

Kajgana Shop

На врв Bottom