Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
излезете од вашиот ИТ свет...да видете како е надвор....
Пред седум години не бев толку сиромашен како сега. Цените на сите прехранбени производи ги покачија за 50-70% за да се испотрошат граѓаните повеќе. Платите на Административците во меѓувреме ги покачија дупло, и тие се тие кои нема да разберат што значи да си граѓанин од втор ред.
нормално...ја начукаа администрацијата....и после велат дека се намалила сиромаштијата....
си ја префрлаат топката со Папата кој би виновен за сиромаштијата во Македонија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.675
упс...sorry...зборувам со дежурен мачкач на споменици.....ти удрило сонцето в глава.....
Тебе нешо друго да не те удрило ?
Те прашав нешто, одговори ако знаеш а не да пробуваш да го одбегнеш одговорот.
Нејасно ми е кај виде ти дали за 3 месеца позеленел и не Скендер Бег, спиеше покрај него и го набљудуваше или шо ?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Пред седум години не бев толку сиромашен како сега. Цените на сите прехранбени производи ги покачија за 50-70% за да се испотрошат граѓаните повеќе. Платите на Административците во меѓувреме ги покачија дупло, и тие се тие кои нема да разберат што значи да си граѓанин од втор ред.
дечко КУЦАШ НА ФОРУМ КОРИСТЕЈКИ ИНТЕРНЕТ ВРСКА И КОМПЈУТЕР - НЕ СИ СИРОМАШЕН - исфрустриран си. превземи нешто од небо нема да падне. сигурно нема од 5 те милиони за споменици

T

Tetro

Гостин
дечко КУЦАШ НА ФОРУМ КОРИСТЕЈКИ ИНТЕРНЕТ ВРСКА И КОМПЈУТЕР - НЕ СИ СИРОМАШЕН - исфрустриран си. превземи нешто од небо нема да падне. сигурно нема од 5 те милиони за споменици
Исфрустриран сум, многу. Ама, прв си ти да ми го каже тоа после толку време. Фала.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А зар мора да бидеш сиромашен да збориш за сиромаштија? Тоа е проблемот кај вас, полни ви се џебовите и ве боли за останатите. Јак ви е тој патриотизам...

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Кога земјата НЕ би била во криза секако дека не би бил никаков проблем да се оствари овој проект и да се потрошат толку пари, но кога Е, наместо толку пари да се инвестираат во отварање на нови работни места кога невработеноста е голема, се трошат на нешто за коешто може да се почека, ама тоа е тоа, да се надеваме дека ќе ни донесе нешто плус за земјава... кога веќе е почнато јас сум за, односно го одобрувам.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Кога земјата НЕ би била во криза секако дека не би бил никаков проблем да се оствари овој проект и да се потрошат толку пари, но кога Е, наместо толку пари да се инвестираат во отварање на нови работни места кога невработеноста е голема, се трошат на нешто за коешто може да се почека, ама тоа е тоа, да се надеваме дека ќе ни донесе нешто плус за земјава... кога веќе е почнато јас сум за, односно го одобрувам.
0,002% од бучетот на РМ, изгласано и одобрено од лугето кој го наполниле тој буџет

дали е јасен економскиот аспект на ск2014? како би продолжиле со квалитетна дискусија

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
колку пари бе девојче, не читаш ли ти поназад - 0,002% од бучетот на РМ, изгласано и одобрено од лугето кој го наполниле тој буџет

дали е јасен економскиот аспект на ск2014?
добро рече буџет на РМ....ама се вика Скопје 2014...не Македонија 2014.....

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Објасни ми те молам, како тоа државата може да отвара работни места ? Освен да вработува административци и како во случајот со Скопје 2014 да гради не гледам други можности?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Исфрустриран сум, многу. Ама, прв си ти да ми го каже тоа после толку време. Фала.
фрустрацијата е мајка на успехот - ако не и дозволиш да те отруе
(како што си дозволил и си почнал да пукаш по се што не ти е по кејф) ке те подгурне да бараш и најдеш подобро - од тебе зависи кај ке се насочиш
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:19 PM ---
добро рече буџет на РМ....ама се вика Скопје 2014...не Македонија 2014.....
Скопје 2014 изроди Македонија 2014

сигрен ли си - ти викам ја трај си

Освен главниот град, и Прилеп, Струмица и Кочани со визуализации на Интернет го претставуваат идниот изглед на своите центри или на други делови, а некои сметаат дека ќе ја претекнат метрополата, односно први ќе ги направат предвидените проекти

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3510164484&id=9&setIzdanie=21927

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Во врска со сиромаштијата, прочепкајте малку низ историјата на другите држави и ќе видите во кои периоди се градело и дали народот бил за тоа да се гради.
Со оглед на тоа дека Македонија од познати причини немала можност да им оддаде почит на оние кои што заслужила, со оглед на тоа што Скопје од познати причини требало и морало да изгледа како некоја треторазредна паланка , негледам причина Скопје денес да добие лик на еден главен град.
И да во врска со погрешното време се согласувам дека се гради во погрешно време , сето ова требаше да ни се случи во 1995 па наваму.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
фрустрацијата е мајка на успехот - ако не и дозволиш да те отруе
(како што си дозволил и си почнал да пукаш по се што не ти е по кејф) ке те подгурне да бараш и најдеш подобро - од тебе зависи кај ке се насочиш
--- надополнето: Jul 12, 2011 10:19 PM ---

Скопје 2014 изроди Македонија 2014

сигрен ли си - ти викам ја трај си

Освен главниот град, и Прилеп, Струмица и Кочани со визуализации на Интернет го претставуваат идниот изглед на своите центри или на други делови, а некои сметаат дека ќе ја претекнат метрополата, односно први ќе ги направат предвидените проекти

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3510164484&id=9&setIzdanie=21927
Прилеп не го дрмаат такви афери ко вашето Скопје 2014....сега можете само сеир да ни фатите...има една буква паднато од натписот на споменикот на Александар Македонски
го направивме шахот...ја средивме Могила, Карпалак, Варош.... без скандал.....

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Во врска со сиромаштијата, прочепкајте малку низ историјата на другите држави и ќе видите во кои периоди се градело и дали народот бил за тоа да се гради.
Со оглед на тоа дека Македонија од познати причини немала можност да им оддаде почит на оние кои што заслужила, со оглед на тоа што Скопје од познати причини требало и морало да изгледа како некоја треторазредна паланка , негледам причина Скопје денес да добие лик на еден главен град.
И да во врска со погрешното време се согласувам дека се гради во погрешно време , сето ова требаше да ни се случи во 1995 па наваму.
Чекај, чекај.Како тоа со градење на 20 споменици на 100 м2 се станува главен град?

Kajgana Shop

На врв Bottom