Што читате во моментов? (со краток коментар)

A

AnFem

Гостин
The Spanish Anarchists (The heroic years 1868-1936) - Murray Bookchin

Историја на Шпанскиот анархизам.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Шерилин Кенион - Игра со ѓаволот.
Приказна за забранета љубов, која веројатно ќе заврши како што завршуваат и бајките... сето тоа придружено со многу секс, уствари они викаат водење на љубов и личности од грчка митологија.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
За кого бијат камбаните - Хемингвеј
Не се сомневам за квалитетот, морав да се сретнам еден ден и со Хемингвеј чисто за да видам дали си одговараме :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
За кого бијат камбаните - Хемингвеј
Не се сомневам за квалитетот, морав да се сретнам еден ден и со Хемингвеј чисто за да видам дали си одговараме :)
јас почнав да ја читам во седмо одделение, ама не ми одеше.
ја прочитав подоцна, ама јас и Хемингвеј никако не успеавме да се засакаме.
можеби прерано се сретнавме :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
некое предлогче за читкање? :) некоја книга така.......поопширна?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Тихиот Дон...
ако не сакаш Руски класик ондак
Клетници...
ако ти се прочитани ондак...
Дон Кихот...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
не толку опширни:
Шагринска кожа од Балзак
Мајсторот и Маргарита од Булгаков
Волшебниот брег од Томас Ман

опширни:
Браќата Карамзови од ДОстоевски

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
кога ќе ја прочиташ, кажи која ти се допаѓа повеќе Аксиња или Наталија.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Моментално ја читам “Мајсторот и Маргарита“ од Михаил Булгаков, и иако не сакам скоро ништо со потекло руско, морам да го пофалам речникот кој е употребуван во оваа книга што е единствениот предизвик кој ме тера да ја отворам и да прочитам нови страници секој ден.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Крвна врска-Сидни Шелдон
Си реков, штом претходниот трилер од него (Странец во огледало) ме освои веднаш, мора и овој трилер да го прочитам.Уживам во неизвесноста штом ќе ја фатам во раце...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260
Матарешки Круг од Роберт Ладлам. Ја читам на српски бидејќи добив на поклон 3 книги од Ладлам на српски јазик, на ако треба и на кинески да се, ќе го научам само да ги читам неговите книги!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Чувар на виножитата - Младен Србиновски

Добра книга, ја препорачувам. На моменти, превише описи, бар според мене. На други моменти, дава многу јаки цитати, некои според поентата што ја носат, а некои ради уметничко задоволување, како овие: "Скриен од мракот, во тие моменти си ја пишував во себе мојата поетика, личен манифест на моето гледање на нештата што ме опкружуваат.", "Мирувањето е мајка на мислењето, а молчењето бабица на уметноста".

Критики за општеството: "Прејадени и разочарани и на кои ништо веќе не им прима и не им вари стомакот, здодевно вртејќи глава од сѐ, на Запад им остана уште да се насмеат и да ни завидуваат на нашите празностомачни умувања: цел живот да го поминеш со рацете в џеб и да подсвирнувашм подзинувајќи на облаците и на виножитата."

Значи, книга у која има најразлични моменти и се насетуваат почетоци на други книги. Исто и истовремено пишувал за различни возрасти. Иако книгава е 100тина страни, има за секој по нешто.

Дали некој ја прочитал "Македонски Фауст" од него? Ако не се лажам, се дава у Мнт театар центар?

Kajgana Shop

На врв Bottom