сите станари од аеродром и ново лисиче, оние кои ги купиле становите од поодамна додека постоеше сиз, знаат дека со секој купен стан независно дали е на рати или кеш, од државата, или пак им се службено доделени станови како од мвр или арм, имаат загарнтирано пакрингипол место по стан, тоа се однесува на сопствено возило плус тоа пола паркинг место е пресметано дека во еден момент максимум може да има по една кола на гости на секој втор стан, што значи дека никој, ама баш никој нема законска основа да ти наплаќа паркинг за нешто што си платил и го имаш, а кај мене на времето пред да го продадам станот во посејдовен лист покрај станот и подрумот ми пичуваше и паркинг така да... распрашај те се, иако зам дека сменија закон и тоа више неважи, но оние кои имаат платено со станот за паркинг може да си поднесат групна тужба за узурпација на приватен имот и тек тогаш ќе е интересно, па да видиме кој кому треба да плати. јас сега живеам на друго место и таков проблем немам, но доколку останев во ново лисиче и имав зонско така би изиграл. распрашајте се можеби и ќе вроди со плод тоа. и да како што кажа кано-еко-системи парите одат во каса на општина аеродром, а не на градски паркинг, ова е многу тежок криминал, а дали ке ве маваат по џебот зависи само од вас, драги мои сограѓани
не е битно дали се 100 ден месечно или е денар, моите пари се мои пари и нема причина да не му ги давам на детето мое, само затоа што некој сака да изиграва шериф во државава и да полни буџети по општини со легален рекет(паркингов е во моментот тоа, легален рекет). цврсто сум убеден дека поголемиот дел од парите од паркинзи одат за рекламирање на телевизија на владеачка партија, а сигурно знам дека услов за работа во градски паркинг за инкасатор на паркинг е да имаш партиска книшка.
целта на паркингот е да наполни буџет во општините зашто реално немаат идеа како да ја развијат сопствената општина, немаат идеја за инвестиција, за привлекување на инвеститори и слично. продадоа се што од земја можеа да продадат, сеуште дозволи за градба и урбанизам за аеродром е во к.вода, сеуште имаат мал прилив на средства, и за да се рентабилни и да постојат како општина со свој буџет и пари мораат да се снаоќаат, ова е тоа што паметните глави успеаа да смислат, рекет на паркинг, секој вози па ајде плати..им се даде општина и сега несакаат да ја финансираат и да биде на терет на градот, туку мора да е рентабилна, се е бизнис, ама колку е леган? моето прашање до вас од аеродром и до сите засегнати со проблемов од цело скопје е - до кога вака ке трпите?