Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Исто и јас сакав да одам во Ксамил, и се распрашав по луѓе и ми викаат бегај подалеку од таму. :D
Зошто да бегам. Сакам да одам ама буквално да уживам во природата и мирот. Сакам да се одморам не да се маткам по дискотеки до сабајле.
Што е тоа што толку им сметало на тие луѓе во Ксамил?
Јас како што прочитав сите го фалат, најубавите плажи во Албанија се во Ксамил, храната била добра ефтина, ефтини сместувања.
Мене ме интересира колку ефтини сместувањата се?
Овие цени што ги гледам за апартмани по агенцииве, се некаде одприлика 25 евра. Тоа е од еден човек или за сите четворица доколку на пример се со 4 легла?

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Сакам да прашам за тие што иделе за Шпанија, Лорет Де Мар, со автобус турата што е 14 дена, тие излетите што ги пишува, дали може на сите да се иде, или треба услов (од 20 патници на пример, и да нема кандидати и излетот да не се оствари )
Јас најмногу ке одам за ПортАвентура

Да, и колку одприлика пари чинат сите излети

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Се вратив вчера од Закинтос !! It was f*ckin wicked man :D:D ..I got only three words for that place : Mysterious, british and waisted.

Иако се понашаат ко неизживеани стоки и се убиваат од 3 шотс, британците се главната карика во Лаганас. Ме чуди тоа што имаше доста фамилијарни, со мали деца таму :eek: .. That's deffinetly not the place for 'em. Сепак се изнашатавме за тие 10 дена, колку можевме поршетавме, прекрасниот Камео, Банана бич, Св. Никола .. И да - Shipwreck, of course. Иако се вбројува меѓу 20те најубави плажи на светот, колку и да беше прекрасно местото се нереално сината вода во мои очи е сепак бр.2 после Памук Кале. ;)

Се изнаслушав на бритиш екцент 10 дена, милина за ушите е тоа маму му ...... ГИ ОБОЖАВАМ ! :D:love:

Btw како што тргнала работава, за недела дена пак ќе летам. Онака по :cool: холидеј, фамилијарно проширено. :p

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Оваа година ќе си останам на планетата земја...од другото лето ќе видиме.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Знае ли некој после 1-ви август како се движат цените за приколка во Градиште?И како се изнајмува,никогаш не ми текнало да се распрашам како иде тоа.Планирам после Црна Гора да одам таму уште 4-5 дена на одмор од одморот :).

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Знае ли некој после 1-ви август како се движат цените за приколка во Градиште?И како се изнајмува,никогаш не ми текнало да се распрашам како иде тоа.Планирам после Црна Гора да одам таму уште 4-5 дена на одмор од одморот :).
Пред некоја година бев, приватно ја најдов приколката од населба беше газдата, и плативме околу 7000 денари за 10 дена од 20-30ти Јули.
Бевме сместени во погорниот дел, во близина на горниот маркет

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Дефинитивно на езерото COMO близу Милано ,е тоа ќе биде одмор да видиш нешто а за плажи Бугарија или Охрид, исти ужитак у ладна вода,

Член од
22 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Da spodeli nekoj iskustvo kako si pominal vo Valona -Albanija.Plazi ,ceni,restorani ,marketi i takanatamu.
Jas bev lani vo valona cenite se pristapni 2 lezalki i cador se okolu 150 denari pivo na plaza 50 do 60 denari pica okolu 200 - 250 denari, poeftino od skopje, ubavite plazi se nadvor od gradot 5 - 10 kilometri sekoja plaza si ima restoranti pretezno italijanska kujna i grcka po nesto,ima marketi vo gradot dobro snabdeni, edinstveno loso e sto e mnogu guzva navecer vo gradot mnogu slaba soobrakajna kultura imaat albancite i sekoja vecer od se patuva 5 kilometri 2 saati edinstveno toa e loso i slabo razbiraat angliski ama ne sekade. ovaa godina planiram da odam vo saranda ako ima odeno nekoj neka pise impresii!!!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Jas bev lani vo valona cenite se pristapni 2 lezalki i cador se okolu 150 denari pivo na plaza 50 do 60 denari pica okolu 200 - 250 denari, poeftino od skopje, ubavite plazi se nadvor od gradot 5 - 10 kilometri sekoja plaza si ima restoranti pretezno italijanska kujna i grcka po nesto,ima marketi vo gradot dobro snabdeni, edinstveno loso e sto e mnogu guzva navecer vo gradot mnogu slaba soobrakajna kultura imaat albancite i sekoja vecer od se patuva 5 kilometri 2 saati edinstveno toa e loso i slabo razbiraat angliski ama ne sekade. ovaa godina planiram da odam vo saranda ako ima odeno nekoj neka pise impresii!!!
Идеш преку агенција или сам ке бараш смештај?
Јас планирам да отидам во Саранда, поточно во Ксамил, и да си најдам сам сместување. Што мислиш изводливо е тоа или подобро да одам преку агенција?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Имам 2 прашања на темава:

1. Дали некој слушнал и има информации за бугарска превозна компанија Црна Мачка(или Черна Мачка не знам точно како) што врши превоз на патници до турситичките места во Бугарија. Наводно, патот Деве Баир-Несебар е само 30евра. Но неможам да најдам на интернет ништо поврзано со нив, најверојанто немаат веб адреса, а човекот што ми кажа е веќе во Бугарија и неможам ниту со него да остварам контакт.

2. Знаете ли како се цените за патување со воз Софија - Несебар?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Имам 2 прашања на темава:

1. Дали некој слушнал и има информации за бугарска превозна компанија Црна Мачка(или Черна Мачка не знам точно како) што врши превоз на патници до турситичките места во Бугарија. Наводно, патот Деве Баир-Несебар е само 30евра. Но неможам да најдам на интернет ништо поврзано со нив, најверојанто немаат веб адреса, а човекот што ми кажа е веќе во Бугарија и неможам ниту со него да остварам контакт.

2. Знаете ли како се цените за патување со воз Софија - Несебар?
http://avtogara.bg/index/schedules/company/0/start_point/Софија/end_point/Несеб'р/date/12.07.2011/places/1 еве ти за со автобус, а ако сакаш можам и да прашам ако знаат за воз...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Член од
27 октомври 2009
Мислења
89
Поени од реакции
14
Се вратив вчера од Закинтос !! It was f*ckin wicked man :D:D ..I got only three words for that place : Mysterious, british and waisted.

Иако се понашаат ко неизживеани стоки и се убиваат од 3 шотс, британците се главната карика во Лаганас. Ме чуди тоа што имаше доста фамилијарни, со мали деца таму :eek: .. That's deffinetly not the place for 'em. Сепак се изнашатавме за тие 10 дена, колку можевме поршетавме, прекрасниот Камео, Банана бич, Св. Никола .. И да - Shipwreck, of course. Иако се вбројува меѓу 20те најубави плажи на светот, колку и да беше прекрасно местото се нереално сината вода во мои очи е сепак бр.2 после Памук Кале. ;)

Се изнаслушав на бритиш екцент 10 дена, милина за ушите е тоа маму му ...... ГИ ОБОЖАВАМ ! :D:love:

Btw како што тргнала работава, за недела дена пак ќе летам. Онака по :cool: холидеј, фамилијарно проширено. :p
Јас бев на турата од 19 јуни, во Аргаси и си поминав преубаво. И ваму вриеше од Англичани и Ирци исто, ама не се пијанчеа :) За British pronunciation немам коментар:cuc: Посекси изговор немам чуено:D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930

Кажувај подетално, каков е ноќниот живот?
Со друштво одиме на 19 август.

Kajgana Shop

На врв Bottom