и?некои искуства, цени за приватен смештај во оклниве држави ... ?
и?некои искуства, цени за приватен смештај во оклниве држави ... ?
Јас лани бев во Макарска преку Магелан Травел.Ако одите во сопствена режија мој совет претходно да си резервирате оти во Јули и Август таму е фул.За цените покрај море не знам точно.Од прилика 25 евра за обични соби со купатило па на горе.За Макарска има мн слаби понуди од страна на туристичкиве агенции, па сакам да дознаам дали лесно би се снабдиле со смештај доколку не резервираме? Колку се движат цените за смештај покрај море?
Како прво фала за известувањето. Како второ дај нека каже некој во кој филм се влезени овие од Охрид. Рампи, патарини и уште 100 глупости. Имат ли тие луѓе излезно од Охрид, или слаба работа. Очигледно дека не, кога уште малку само со кола од над 100 000 евра, ќе можеш да влезеш во градот.Не знам како се вика. На Славија, она кое од задна страна има шанк со скара, а на предна накај плажата се масите.Мислам дека е на старото место на тобоганот. Не е ни битно името...Охрид, јок. А ова па кога го видов....http://brkajrabota.mk/vesti/makedonija/7786-ohrid-se-zatvra
Градоначалникот на Охрид, Александар Петрески, неодамна изјави дека негова желба е да се постават рампи на почетокот на градот и сите коишто не се со охридски таблички да платат патарина за да влезат со автомобил во градот.
НЕВЕР!
За во Бугарија имаш доста понуди и од Адриатик Маврово. Кажи ми каде се наоѓа Еуролинес, или постирај ми линк од нивната страница да си видам што како.Дајте некоја добра понуда, некоја агенциа, што води за Бугарија, Несебар или Сончев Брег. Досега што прашавме, Еуролинес организира превоз, 45 евра повратна карта, смештај сами треба да бараме.
п.с. Ај ова нека го протумачи некој, што значи. Дали од човек е 20 лева или 3ца 20 лева?
Епа затоа никој не им иде, само малолетните деца што неможат да излезат сами од Македонија и приморани се да одат во охрид. Цените им се поскапи и од Грција и од Бугарија, и после се жалат дека Скопските агенции не давале понуди за охрид. Епа нема да даваат затоа што со цените се мислат дека се Венеција, услугата крш и народот крш, и секако дека ги избегнуваат сите. После Скопјани им се криви. Самите си се криви. Морало да се наплати за да влезеш во охрид ако си со друга регистерска табличка освен со охридска, како демек во Ватикан идеш.Како прво фала за известувањето. Како второ дај нека каже некој во кој филм се влезени овие од Охрид. Рампи, патарини и уште 100 глупости. Имат ли тие луѓе излезно од Охрид, или слаба работа. Очигледно дека не, кога уште малку само со кола од над 100 000 евра, ќе можеш да влезеш во градот.
wroong.За во Бугарија имаш доста понуди и од Адриатик Маврово. Кажи ми каде се наоѓа Еуролинес, или постирај ми линк од нивната страница да си видам што како.
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:20 PM ---
Епа затоа никој не им иде, само малолетните деца што неможат да излезат сами од Македонија и приморани се да одат во охрид. Цените им се поскапи и од Грција и од Бугарија, и после се жалат дека Скопските агенции не давале понуди за охрид. Епа нема да даваат затоа што со цените се мислат дека се Венеција, услугата крш и народот крш, и секако дека ги избегнуваат сите. После Скопјани им се криви. Самите си се криви. Морало да се наплати за да влезеш во охрид ако си со друга регистерска табличка освен со охридска, како демек во Ватикан идеш.
Не сваќај се буквално....тој мислеше дека е по тешко да испаднат за тоа што се мали и тешко дека некој родител ќе го пушти своето дете САМО во грција или било која држава,а за во охрид струга еве каде е што се вели во македонија е.wroong.
Малолетните деца МОЖАТ да излезат сами од Македонија![]()
http://euro-line.com.mk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1За во Бугарија имаш доста понуди и од Адриатик Маврово. Кажи ми каде се наоѓа Еуролинес, или постирај ми линк од нивната страница да си видам што како.
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:20 PM ---
Дво=два кревети. Еден пар.http://euro-line.com.mk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Еве линк од Еуролајн, ама тие нудат само превоз, ништо повеќе.
Туку да ве прашам за двокреветните соби. Гледам понуди во Адратик Маврово и има двокреветна соба 28 евра плус дополнителен кревет за возрасна особа -20%. Како ги сметаат двокреветните соби, колку особи можат да се сместат. Четворица(2 пара) или како?
Е па да ама зошто 2 кревети за парДво=два кревети. Еден пар.
Дополнителниот кревет најчесто е на расклопување.
Два кревети не подразбираат две спални. На одмор не одат само парови.Е па да ама зошто 2 кревети за парТоа ми беше прашањето, може ли во двокреветна соба да се сместат 4ца=2 пара, по еден пар на секој кревет?
Другар, тие можат да излезат ама мора да има некој над 18 години, за да извадат полномошно дека тој гарантира за нивната безбедност, а и што вика Пепси_ едно е да пратиш малолетно дете во странство а друго е во охрид. Охрид еве го каде е, а во странство и да му се случи недај боже нешто нема да можеш да стигнеш за 1-2 часа до него да му помогнеш.wroong.
Малолетните деца МОЖАТ да излезат сами од Македонија![]()
Исто и јас сакав да одам во Ксамил, и се распрашав по луѓе и ми викаат бегај подалеку од таму.Кои генции имаат аранжмани за Албанија?
Ме интрересира првенствено за Ксамил, а потоа за Саранда или Валона.
Ова место Ксамил по сликите што видов е сон.
Како се движат цените таму во приватните двокреветни соби, или по човек нема врска, знае ли некој?
Ако не некој бил во Саранда, Валона нека пише, да удрам некоја рачуница дома.
--- надополнето: Jul 8, 2011 12:33 PM ---
Зависи кој како. На нас од Струмица полесно и поефтино ни е во Грција да идеме на одмор.Не сваќај се буквално....тој мислеше дека е по тешко да испаднат за тоа што се мали и тешко дека некој родител ќе го пушти своето дете САМО во грција или било која држава,а за во охрид струга еве каде е што се вели во македонија е.