Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
За Макарска има мн слаби понуди од страна на туристичкиве агенции, па сакам да дознаам дали лесно би се снабдиле со смештај доколку не резервираме? Колку се движат цените за смештај покрај море?
Јас лани бев во Макарска преку Магелан Травел.Ако одите во сопствена режија мој совет претходно да си резервирате оти во Јули и Август таму е фул.За цените покрај море не знам точно.Од прилика 25 евра за обични соби со купатило па на горе.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Не знам како се вика. На Славија, она кое од задна страна има шанк со скара, а на предна накај плажата се масите.Мислам дека е на старото место на тобоганот. Не е ни битно името...Охрид, јок. А ова па кога го видов....http://brkajrabota.mk/vesti/makedonija/7786-ohrid-se-zatvra
Градоначалникот на Охрид, Александар Петрески, неодамна изјави дека негова желба е да се постават рампи на почетокот на градот и сите коишто не се со охридски таблички да платат патарина за да влезат со автомобил во градот.
НЕВЕР!
Како прво фала за известувањето. Како второ дај нека каже некој во кој филм се влезени овие од Охрид. Рампи, патарини и уште 100 глупости. Имат ли тие луѓе излезно од Охрид, или слаба работа. Очигледно дека не, кога уште малку само со кола од над 100 000 евра, ќе можеш да влезеш во градот.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ima li nekoj so prestojuval vo Varna, predlozi neso za smestaj pozz

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Дајте некоја добра понуда, некоја агенциа, што води за Бугарија, Несебар или Сончев Брег. Досега што прашавме, Еуролинес организира превоз, 45 евра повратна карта, смештај сами треба да бараме.

п.с. Ај ова нека го протумачи некој, што значи. Дали од човек е 20 лева или 3ца 20 лева?
За во Бугарија имаш доста понуди и од Адриатик Маврово. Кажи ми каде се наоѓа Еуролинес, или постирај ми линк од нивната страница да си видам што како.
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:20 PM ---
Како прво фала за известувањето. Како второ дај нека каже некој во кој филм се влезени овие од Охрид. Рампи, патарини и уште 100 глупости. Имат ли тие луѓе излезно од Охрид, или слаба работа. Очигледно дека не, кога уште малку само со кола од над 100 000 евра, ќе можеш да влезеш во градот.
Епа затоа никој не им иде, само малолетните деца што неможат да излезат сами од Македонија и приморани се да одат во охрид. Цените им се поскапи и од Грција и од Бугарија, и после се жалат дека Скопските агенции не давале понуди за охрид. Епа нема да даваат затоа што со цените се мислат дека се Венеција, услугата крш и народот крш, и секако дека ги избегнуваат сите. После Скопјани им се криви. Самите си се криви. Морало да се наплати за да влезеш во охрид ако си со друга регистерска табличка освен со охридска, како демек во Ватикан идеш.

Член од
17 јануари 2011
Мислења
615
Поени од реакции
410
За во Бугарија имаш доста понуди и од Адриатик Маврово. Кажи ми каде се наоѓа Еуролинес, или постирај ми линк од нивната страница да си видам што како.

Епа затоа никој не им иде, само малолетните деца што неможат да излезат сами од Македонија и приморани се да одат во охрид. Цените им се поскапи и од Грција и од Бугарија, и после се жалат дека Скопските агенции не давале понуди за охрид. Епа нема да даваат затоа што со цените се мислат дека се Венеција, услугата крш и народот крш, и секако дека ги избегнуваат сите. После Скопјани им се криви. Самите си се криви. Морало да се наплати за да влезеш во охрид ако си со друга регистерска табличка освен со охридска, како демек во Ватикан идеш.
wroong.
Малолетните деца МОЖАТ да излезат сами од Македонија :)

П

Пепси_

Гостин
wroong.
Не сваќај се буквално....тој мислеше дека е по тешко да испаднат за тоа што се мали и тешко дека некој родител ќе го пушти своето дете САМО во грција или било која држава,а за во охрид струга еве каде е што се вели во македонија е.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
http://euro-line.com.mk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Еве линк од Еуролајн, ама тие нудат само превоз, ништо повеќе.

Туку да ве прашам за двокреветните соби. Гледам понуди во Адратик Маврово и има двокреветна соба 28 евра плус дополнителен кревет за возрасна особа -20%. Како ги сметаат двокреветните соби, колку особи можат да се сместат. Четворица(2 пара) или како?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
http://euro-line.com.mk/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Еве линк од Еуролајн, ама тие нудат само превоз, ништо повеќе.

Туку да ве прашам за двокреветните соби. Гледам понуди во Адратик Маврово и има двокреветна соба 28 евра плус дополнителен кревет за возрасна особа -20%. Како ги сметаат двокреветните соби, колку особи можат да се сместат. Четворица(2 пара) или како?
Дво=два кревети. Еден пар.
Дополнителниот кревет најчесто е на расклопување.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Дво=два кревети. Еден пар.
Дополнителниот кревет најчесто е на расклопување.
Е па да ама зошто 2 кревети за пар;) Тоа ми беше прашањето, може ли во двокреветна соба да се сместат 4ца=2 пара, по еден пар на секој кревет?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Е па да ама зошто 2 кревети за пар;) Тоа ми беше прашањето, може ли во двокреветна соба да се сместат 4ца=2 пара, по еден пар на секој кревет?
Два кревети не подразбираат две спални. На одмор не одат само парови.

Двокреветна соба подразбира два кревети, а во зависност на уредувањето на истата ги добиваш како брачен кревет или одвоено ( можеш пак да ги споиш ).

Не, не е изводливо освен ако девојките спијат, а тие останат врз нив цела вечер. Тоа веќе не е одмор, а и тешко дека некој би дозволил такво сместување.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
wroong.
Другар, тие можат да излезат ама мора да има некој над 18 години, за да извадат полномошно дека тој гарантира за нивната безбедност, а и што вика Пепси_ едно е да пратиш малолетно дете во странство а друго е во охрид. Охрид еве го каде е, а во странство и да му се случи недај боже нешто нема да можеш да стигнеш за 1-2 часа до него да му помогнеш.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Кои генции имаат аранжмани за Албанија?
Ме интрересира првенствено за Ксамил, а потоа за Саранда или Валона.
Ова место Ксамил по сликите што видов е сон.
Како се движат цените таму во приватните двокреветни соби, или по човек нема врска, знае ли некој?
Ако не некој бил во Саранда, Валона нека пише, да удрам некоја рачуница дома.
--- надополнето: Jul 8, 2011 12:33 PM ---

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кои генции имаат аранжмани за Албанија?
Ме интрересира првенствено за Ксамил, а потоа за Саранда или Валона.
Ова место Ксамил по сликите што видов е сон.
Како се движат цените таму во приватните двокреветни соби, или по човек нема врска, знае ли некој?
Ако не некој бил во Саранда, Валона нека пише, да удрам некоја рачуница дома.
--- надополнето: Jul 8, 2011 12:33 PM ---
Исто и јас сакав да одам во Ксамил, и се распрашав по луѓе и ми викаат бегај подалеку од таму. :D

Член од
17 јануари 2011
Мислења
615
Поени од реакции
410
Не сваќај се буквално....тој мислеше дека е по тешко да испаднат за тоа што се мали и тешко дека некој родител ќе го пушти своето дете САМО во грција или било која држава,а за во охрид струга еве каде е што се вели во македонија е.
Зависи кој како. На нас од Струмица полесно и поефтино ни е во Грција да идеме на одмор.

Kajgana Shop

На врв Bottom