OSHO

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И овие книги се напишани за профит, Игорче. За ништо друго, само продавање воздух кој ионака е бесплатен. Плус е само што ќе научи човек нешто за културата на народите само.
Eпа ај да напишеме и ние книги за профит.
Инаку трите трансформации на духот се од Ниче(Така говореше Заратустра).
И јас исто викам дека делата на (еве ќе земам некој писател на тепка на гугл) се продавање воздух.
Дали сум во право?
Патем прв пут слушам за оваа книга и за овој писател.

T

Tetro

Гостин
Togash zemi i procitaj neshto od Osho. Nema da ti shteti
Читав нешто, бре. Само не можам да се најдам и во неговото учење. lol.
--- надополнето: Jul 10, 2011 5:14 PM ---
Eпа ај да напишеме и ние книги за профит.
Инаку трите трансформации на духот се од Ниче(Така говореше Заратустра).
И јас исто викам дека делата на (еве ќе земам некој писател на тепка на гугл) се продавање воздух.
Дали сум во право?
Патем прв пут слушам за оваа книга и за овој писател.
Во право си Игорче. И не си во право. Не можеме секогаш да бидеме во право. ;)

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Читав нешто, бре. Само не можам да се најдам и во неговото учење. lol.
Што прочита?
И што не ти се допаѓаше еве кажи.
--- надополнето: Jul 10, 2011 5:18 PM ---
Во меѓувреме да идам да протрчам малку, ај ти потруди се напиши нешто.
За да има за што да лафиме, ако не не постирај на вакви теми за џабе.
Само си губиме време.

T

Tetro

Гостин
Што прочита?
И што не ти се допаѓаше еве кажи.
Читав некои книшки во електронска верзија што може да се најдат. Дали се пишувани од старецот или од неговите следбеници не знам, ама сето она беше напишано како продавање филозофија и ми заличе како на потсетување на времето прикажано од страна на Л. Р. Хабард (кој ми е премногу одбивен за читање исто). Ако го имаш читано и овој, напрај една споредба, па кажи.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Читав некои книшки во електронска верзија што може да се најдат. Дали се пишувани од старецот или од неговите следбеници не знам, ама сето она беше напишано како продавање филозофија и ми заличе како на потсетување на времето прикажано од страна на Л. Р. Хабард (кој ми е премногу одбивен за читање исто). Ако го имаш читано и овој, напрај една споредба, па кажи.
Не сум читал ништо од Л.Р.Хабард, имам некое книгиче во пдф ама тешко дека
ќе дојде на ред. Иначе Ошо не продава никаква филозофија или догма.
Се е едноставно ко пасуљ, незнам што толку сложено ти изгледало.
Затоа ти викам дај нешто кажи за што си читал да го разглобиме малку.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
aj malku pokratko i polesno da go razberat<>kontrolata pretstavuvaperfekcionizam., poseduva ideal koj treba da go ispolni i vi dava idei za toa kakvi treba da bidete<>., na discipliniraniot um ne mu treba kontrola ., toj e celosno sloboden<>

ne ke bide losho i nekoi od vas da pochnat so OSHO:coffee:

shto ne vi e jasno da razjasnime

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.089
Ти како бот најубаво би требало да знаеш.
Се разбира Игоре, те признаваме како лидер на ботовите.
Ние сме во западот, што значи лавови сме.
Камилата вика секогаш ДА, лавот вика НЕ.
Еве земи го твојов случај на пример, причината поради која си на темава.
Секој твој коментар прати го и причината поради кој е даден.
Камилата е без его, ама камилата е зомби.
Лавот е со страшно изразено его, и секоја "смешка" од типот на Ошо е интересна работа.
Сарказам во мислељата, исмевање на "опонентот" со цел да се одбрани илузионата слика
на стаклени нозе за себе си. Од време на време ќе покаже слабост во момент на лудило
т.е. нервоза(афект) и така се до крајот.
Вртење во кругот е се додека лавот не рече ДА и не стане дете.
Не спаѓам јас во камилите туку во децата.
Што убаво викаш Игорче..... али да видиш каков лав си кога ќе ти ги чепниме темите..... ех....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
aj malku pokratko i polesno da go razberat<>kontrolata pretstavuvaperfekcionizam., poseduva ideal koj treba da go ispolni i vi dava idei za toa kakvi treba da bidete<>., na discipliniraniot um ne mu treba kontrola ., toj e celosno sloboden<>

ne ke bide losho i nekoi od vas da pochnat so OSHO:coffee:

shto ne vi e jasno da razjasnime
Правописот?

F

Frankie Yale

Гостин
Што убаво викаш Игорче..... али да видиш каков лав си кога ќе ти ги чепниме темите..... ех....
Е тоа му е најдобро, ми глуми тука постојано некаков Ничеов overman, ги поминал трите стази бла бла над умот е ние сме во периферијата што ти ја знам а малку да го рчнеш веднаш почнува со детски навреди и пцовки. Штета што сите такви постови се избришани од модераторите па неможам да ги постирам.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.416
Поени од реакции
5.089
Е тоа му е најдобро, ми глуми тука постојано некаков Ничеов overman, ги поминал трите стази бла бла над умот е ние сме во периферијата што ти ја знам а малку да го рчнеш веднаш почнува со детски навреди и пцовки. Штета што сите такви постови се избришани од модераторите па неможам да ги постирам.
Море има, не се сите избришани... да не почнам да барам. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Игорче да не ми го гибате, да не се расправаме.

Нему му е најважна суштината, ја презира формата.

Ошо, мошо, тошо, и тао, мао лао...

Кој ќе ти каже?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
aj zemi chitaj i educiraj se ., si se fanal za mojov........pravopisot de ., i sho maaana mu najde sega., ., ta neli vo sabota imashe prskanje protiv insekti., ., frenki ova ne e za tebe tuku za nad tebe:coffee:., :tapp:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
aj zemi chitaj i educiraj se ., si se fanal za mojov........pravopisot de ., i sho maaana mu najde sega., ., ta neli vo sabota imashe prskanje protiv insekti., ., frenki ova ne e za tebe tuku za nad tebe:coffee:., :tapp:
Кога ги читам твоите постови, имам слика од тебе како истовремени пелтечиш, плукаш и се лигавиш дури зборуваш...

Само тоа, другото е ок...

Kajgana Shop

На врв Bottom