MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Прашањето кое го содржи и одговорот, се нарекува „реторичко прашање„.А ти се погледна во огледало и ако да што најде? Гениј?
Прашањето кое го содржи и одговорот, се нарекува „реторичко прашање„.А ти се погледна во огледало и ако да што најде? Гениј?
Многу жешко надвор, а?Идиотштината најлесно ќе ја видиш ако се погледнеш во огледало, разбираш...Така, наместо да бараш туѓа идиотштина, почни да ја бараш својата. Сигурен сум дека ќе бидеш непријатно изненаден од виденото кај Тебе...
--- надополнето: Jul 9, 2011 11:36 AM ---
Де де, веќе почна да си ласкаш....
Но добро, кога други не Ти ласкаат, моеш сам на себе да си поласкаш, онака, саботно....
Не знам, изглеа е многу жешко надвор, а и шлеперов е троа голем, тешко се истовара...Многу жешко надвор, а?
Ај сеа назад на муабетот:
Викаш, Бог, кој е сеприсутен, не е присутен онаму каде што борави Нечестивиот.
Како тоа, бе, Мики?
А ако содржината е...... саркастична?Прашањето кое го содржи и одговорот, се нарекува „реторичко прашање„.
Затоа изгледа не ти се дочитува. Нема везе, ај пак:Не знам, изглеа е многу жешко надвор, а и шлеперов е троа голем, тешко се истовара...
Не паметам дека си прифатил некој мој, или било чиј одговор на форумов од некој форумџија, кажан на духовна а не на рационална основа, па зашто одговорот на прашањево би бил исклучок?Затоа изгледа не ти се дочитува. Нема везе, ај пак:
Викаш, Бог, кој е сеприсутен, не е присутен онаму каде што борави Нечестивиот.
Како тоа, бе, Мики?
Тоа е „ствар укуса„ и „ствар на толкување„.А ако содржината е...... саркастична?
Ако е Јахве сеприсутен, тогаш како може да не е присутен таму кајшто е Луци?Не паметам дека си прифатил некој мој, или било чиј одговор на форумов од некој форумџија, кажан на духовна а не на рационална основа, па зашто одговорот на прашањево би бил исклучок?
Уживај во своите тековни убедувања и остај ги другите од форумов непшто саглам да прашаат, ако сакаат да дознаат, а не да даваат свои одговори иако веќе добиле одговор.
Еве, замисли дека ова прашање јас Ти го упатувам а не Ти на мене, и сеа, што ќе одговориш?Ако е Јахве сеприсутен, тогаш како може да не е присутен таму кајшто е Луци?
Проста маса. То ти је.Еве, замисли дека ова прашање јас Ти го упатувам а не Ти на мене, и сеа, што ќе одговориш?
Тачно: простата маса не може да даде одговор кога ќе ја прашаат, а ако добие одговор, одговорот некако не и е по кеифот, па на дадениот одговор си дава свој одговор...Разбираш.Проста маса. То ти је.
Да да разбираме. Имаме жив пример за тоа како се прави. Мики1 се вика....Тачно: простата маса не може да даде одговор кога ќе ја прашаат, а ако добие одговор, одговорот некако не и е по кеифот, па на дадениот одговор си дава свој одговор...Разбираш.
„Мама„ ќе ја бараш кај мајка Ти.1(Отец)+1(Син)+1(Свет Дух)=1(Бог)
Каде е мама?
Кај евреите ја имаат, и „материјално“ и духовно... Зошто кај рисјаните женскиот принцип изоставува од ова таканаречено тројство?
Би сакал одговор на ова, да не ми помине незабележано, ако може! Си имате навика така...