Lux
Inglourious
- Член од
- 25 октомври 2010
- Мислења
- 1.189
- Поени од реакции
- 888
bux.to е скамИма ли некој од форумов до сега примено пари од bux.to?
џабе се трудиш
bux.to е скамИма ли некој од форумов до сега примено пари од bux.to?
Ок фала, ама од кај знаеш?bux.to е скам
џабе се трудиш
Тоа е нешто што секој го знае, какви докази ти требаат, кога страната е умрена пред 3-4 години. Пиши на гугл и веднаш ќе најдеш тон сведоштва. Bux.to е легитимна страна исто колку што нигериските принцови оставаат наследство по 20 миљона долари преку мејл на рандом луѓе.Ок фала, ама од кај знаеш?
Докази има ли?
Брат, нема шанси да седнам пак на буксотАбе и јас собрав $300+ на еден сајт со реклами, па не ми исплатијаКога ќе ти исплатат од букс - пофали се, ама не 2-3$
![]()
Здраво Грејвдигер,Кој кажа дека oDesk не се исплаќа? И апликацијата ти ја мери активноста ако си на hourly job и според твојата цена на саат ти се врши трансакцијата. Ако мислиш оти не ти се исплаќа и сето ова е измама, кликај си ти на bux.to.
Еве ти ги 3те трансакции кои сум ги имал од oDesk во периодот кога работев преку нив, мислам дека е доволно...
![]()
Здраво Peacemaker69,Здраво Грејвдигер,
Ме интересира каков е принципот на работење на oDesk...и ако можам да добијам некои инструкции од твоја страна...Поздрав
Фала ти пријателче за оваа..сега еве чекам веке два дена за да ме прифанат, незнам што е работава...Здраво Peacemaker69,
oDesk работи на тој начин што се објавуваат огласи, ако може да ги наречам така и секој може да аплицира на нив. Има вработувачи кои плаќаат на саат и огласи на кои има фиксна цена, но oDesk ви гарантира само за исплатата доколку работите на саат бидејќи тие со својата апликација за мерење на Вашата активност имат увид колку си изработил. Сепак до сега ми се нема случено да останам неплатен и на проекти со фиксна цена.
Значи, наоѓаш оглас, аплицираш на него и чекаш одобрување при што идеш на интервју (преку пораките на oDesk или некој сервис за комуникација) со вработувачот (се договарате што и како), те поставува како вработен на неговиот проект и фураш. Завршуваш - те плаќа.
Кога работиш на саат парите ти стигнаат неделно, за фиксна цена треба да го довршиш проектот...
пффф..јас чекав 2 месеци за да добијам работа а ти сакаш од два дена..само биди упорен..и ништо друго..Фала ти пријателче за оваа..сега еве чекам веке два дена за да ме прифанат, незнам што е работава...
Супер, али јас сум за 2Д / 3Д дизајн...не знам дали ке успеам со оваа...ако имаш некој совет, тука сум..пффф..јас чекав 2 месеци за да добијам работа а ти сакаш од два дена..само биди упорен..и ништо друго..
најчесто барај дата ентри веб рисрч, маркетинг и тн...
инаку до сега имам направено преко 3-4 000 долари..порано правев по 200 долари неделно али сега немам време..си најдов работа и во мк..па затоа само по 60 долари зимам неделно..
eве скреен шотс..
Uploaded with ImageShack.us
еве и уште еден
Uploaded with ImageShack.us
првото значи колку вкупно пари до сега сум извадил..второто значи колку пари вкупно сум заработал а третото колку имам за вадање...
Може и малку да поразговараме околу оваа...ако си ЗА, еве ти тогаш skype: Peacemaker969Супер, али јас сум за 2Д / 3Д дизајн...не знам дали ке успеам со оваа...ако имаш некој совет, тука сум..![]()
Друже, ако може да ме информираш за какви работи аплицираше и што конкретно работеше? и дали ти беа long-term или се снаоѓаше секоја недела различно што е доста тешко?пффф..јас чекав 2 месеци за да добијам работа а ти сакаш од два дена..само биди упорен..и ништо друго..
најчесто барај дата ентри веб рисрч, маркетинг и тн...
инаку до сега имам направено преко 3-4 000 долари..порано правев по 200 долари неделно али сега немам време..си најдов работа и во мк..па затоа само по 60 долари зимам неделно..
првото значи колку вкупно пари до сега сум извадил..второто значи колку пари вкупно сум заработал а третото колку имам за вадање...