Помош, проблеми, прашања, совети...

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
CPU: Phenom II X4 955 - СЕТ
MB: Gigabyte 990XA-UD3 - Анхоч
RAM: 2x2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX Genesis - Анхоч
GPU: ASUS HD 6770 - СЕТ
HDD: WD 500GB Caviar Blue - СЕТ
PSU: Chiftech 500W - Мебиус
Монитор: Benq G2222HDL - Анхоч (би ти препорачал Dell U2311H, со eIPS панел ама бајаги ќе го надминеш буџетот, 200 евра е, вака ќе имаш солиден TN панел)
и некакво куќиште и режач, ѕирни што ти се допаѓа во Анхоч или во СЕТ

Вкупно 37600 ден, подобро од ова за таа цена нема.
Мониторот вреди повеќе него од тоа што ќе платиш.Ја го земав супер е, бољи бои ми вади него некои 23ки на самсунг кои коштаат 13к, а кои исто се ЛЕД.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мониторот вреди повеќе него од тоа што ќе платиш.Ја го земав супер е, бољи бои ми вади него некои 23ки на самсунг кои коштаат 13к, а кои исто се ЛЕД.
Тоа е и поентата, дека Benq имаат едни од подобрите TN панели, TN панелите на Samsung имаат прејаки/преизразени бои, непрецизни, пресветли по дифолт итн., затоа и го препорачав мониторов, за 7000 ден. нема подобра опција. :)

Член од
24 март 2011
Мислења
18
Поени од реакции
0
Провери ги температурите на процесорот и графичката. Симни AIDA64.
Gi proveriv se e ok osetiv deka e nesto so driverite simnav nekoja postara verzija.. sega pak se e ok se vklucuva no samo slusam zvuci od strana a slika neam celo vreme e crna... neznam so da napravam ili pak e do grafickata deka ne moze da ja vrti igrata .. no ok ama pak gi igram i drugite high end igri kako: metro 2033; assassins creed II, brotherhood .. ili pak da menjam graficka.. kazete nekoja solucija da go resam problemot oti navistina sakam da ja vrtam Crysis 2
fala odnapred :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.296
Поени од реакции
26.179
Се обраќам за помош па валда ја погодив темата:).
Денес ми се скрши десниот држач од лаптопот (Asus x59sr), па би сакал да прашам дали може да се набави негде во Македонија ист таков. Инаку моделот на држач е од F5R серијата еве слика. Ги има на ebay ама се надевам дека би ги пронашол во Македонија прво. Однапред благодарам на одговорот доколку некој знае.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Ми се расипа кулерот на напојувањето :( Да ми препорачате некое квалитетно напојување(за CPU: QuadCore Q8300, GPU: ATI 5750(Набрзо ке правам старо за ново со 5770)) за не многу пари ? :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ми се расипа кулерот на напојувањето :( Да ми препорачате некое квалитетно напојување(за CPU: QuadCore Q8300, GPU: ATI 5750(Набрзо ке правам старо за ново со 5770)) за не многу пари ? :)
Chiftech 500W во Мебиус, 4000 ден.

N

Nicky Santoro

Гостин

пак јас ќе ве позамарам малце

ај ако сакаш мастер состави конфигурација до 40к гејмерска само нека биди од НИКО!

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ај ако сакаш мастер состави конфигурација до 40к гејмерска само нека биди од НИКО!
Ме мрзи сега неможам, види дали ги има тие делови што ги пишав на претходната страна (конфигурацијата со мониторот), одземи цената на мониторот и дојај нешто, па пиши ПП да видам, да не троламе и идеме офтопик во темава.
едит - имаше една тема Препорака за гејмер конфигрурација, потражи негде во подфорумов, може и таму да постираш.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Еми вака.. ова го имам приметено уште од пред неколку месеци. Муабетот е, понекогаш кога правам некоја 'processor demanding' работа како енкодирање на филм, нешто(најверојатно процесорот) од куќиштево ќе почнеше да прави некој чуден звук, кој најдобро што можам да го опишам е, како тропкање на некои ептен ситни метални топчиња... нешо као цццццццццссссс(не издишување на гума :D) и трае неколку секунди и запира. Ама не се дешаваше секогаш кога ќе енкодирав него еве да речеме секј 4ти/5ти пат. Е арно сеа, дур играв игра почна да го прави истиот звук но не запре 20тина секунди се додека не го фатив и малце помрднав куќишето. Процесорот ли е? Графичката ли е? Хардот ли е? Зашто прави вака?!

Phenom II x4 965BE, ATI 5770, 1TB Samsung Eco Green F3.

Г

Гучи

Гостин
Втор пат за 3 дена ми се рестартира компјутерот сам од себе. Проверив кондензаторите добри се, напојувањето ми е сменето пред неколку месеци. Од што би можело да биде? Иначе компјутерот ми е пуштен цел ден, има некаква врска ова?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Еми вака.. ова го имам приметено уште од пред неколку месеци. Муабетот е, понекогаш кога правам некоја 'processor demanding' работа како енкодирање на филм, нешто(најверојатно процесорот) од куќиштево ќе почнеше да прави некој чуден звук, кој најдобро што можам да го опишам е, како тропкање на некои ептен ситни метални топчиња... нешо као цццццццццссссс(не издишување на гума :D) и трае неколку секунди и запира. Ама не се дешаваше секогаш кога ќе енкодирав него еве да речеме секј 4ти/5ти пат. Е арно сеа, дур играв игра почна да го прави истиот звук но не запре 20тина секунди се додека не го фатив и малце помрднав куќишето. Процесорот ли е? Графичката ли е? Хардот ли е? Зашто прави вака?!

Phenom II x4 965BE, ATI 5770, 1TB Samsung Eco Green F3.
Провери го кабелот од напојувањето до штекер што води, и мене ми прави таков проблем, само малце да го помрднам куќиштето и бззззззззттт, еднаш така и се изгаси компјутерот поради лошата конекција :ROFLMAO: Би требало до тоа да е, малце подстистни го кај напојувањето и би требало да биде во ред.
--- надополнето: Jul 8, 2011 7:40 PM ---
Втор пат за 3 дена ми се рестартира компјутерот сам од себе. Проверив кондензаторите добри се, напојувањето ми е сменето пред неколку месеци. Од што би можело да биде? Иначе компјутерот ми е пуштен цел ден, има некаква врска ова?
Провери ја и матичната, за надуени кондензатори, температурите на деловите. Имаш ептен стар/слаб компјутер за да напајањето прави проблем, дури и ако е Delux некое, не би требало да е до тоа.

Г

Гучи

Гостин
Провери ја и матичната, за надуени кондензатори, температурите на деловите. Имаш ептен стар/слаб компјутер за да напајањето прави проблем, дури и ако е Delux некое, не би требало да е до тоа.
И уште нешто, ДВД ромот не ми чита ништо..го има во My computer, ставам цд/двд и ништо не реагира исто ко да не сум ставил..цркнал или?

T

Tetro

Гостин
И уште нешто, ДВД ромот не ми чита ништо..го има во My computer, ставам цд/двд и ништо не реагира исто ко да не сум ставил..цркнал или?
Или му се насобрало прашина многу. Пробај, зачисти малку.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.730
Провери го кабелот од напојувањето до штекер што води, и мене ми прави таков проблем, само малце да го помрднам куќиштето и бззззззззттт, еднаш така и се изгаси компјутерот поради лошата конекција :ROFLMAO: Би требало до тоа да е, малце подстистни го кај напојувањето и би требало да биде во ред.
Фала, ќе го сторам тоа. Ќе пишам ако се појави пак проблемот.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
There's no such thing as a Gamer PC from Niko...

Kajgana Shop

На врв Bottom