- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.197
А што со Ошо?
Зарем знаеш нешто за него штом го спомна?
ц
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А што со Ошо?
Eпа не се бламирај друг пут.
Ошо, мошо, Тошо...Eпа не се бламирај друг пут.
И околу желбата твоја за бесмртност...заборавив да ти пишам.
Немаш ти желба за бесмртност, твојата желба е "самоубиство".
Бараш оправдание во тоа што немало душа, нема реинкарнација и што уште не.
Забораваш една работа умот секогаш си ги бира оние работи што му одговараат![]()
Odkako - otkakoБесмртност(или скоро бесмртност) на земјава имало на времето кога боговите владееле во раската градина само не без последици.
Инаку бесмртност тука на земјава е како вечен затвор за душата.
Не верувам дека би го посакал тоа, иако феномен е да го засакаш местото кај што си затворен.
Реинкарнацијата е глупост одкако ќе станеш свесен за неа, каде после?
Незнам и неможам да знам од оваа димензија на набљудување.
Toa што сум сигурен е дека не е ова крај, и дека нема крај се додека јас несакам да го има.
--- надополнето: Jun 25, 2011 1:05 PM ---
А што со Ошо?
И?Odkako - otkako
Neznam - ne znam
![]()
Ti gledam si go nasol umotИ?
Имаш некои комплекси од раното школување?
Хахаххахах знам....наставничката те карала, ама сега знаеш нели?
Првиот преиспитува и се сомнева, додека вториот слепо верува во одредена догма.edno prasanje ako moze
KOJA E RAZLIKATA MEDZU ATEIST I VERNIK
moze ke vi bide smesno no ete da prasam
Имаш Атеисти и Атеисти, но правиот Атеист не верува во ништо. И нема ни потреба да верува.a vo sto veruva ateistot
dobro de neli veruvas vo big ben, evolucija ,priroda , prirodni zakoni ili gresam?Имаш Атеисти и Атеисти, но правиот Атеист не верува во ништо. И нема ни потреба да верува.
dobro de neli veruvas vo big ben, evolucija ,priroda , prirodni zakoni ili gresam?
Ти не веруваш во природни закони?dobro de neli veruvas vo big ben, evolucija ,priroda , prirodni zakoni ili gresam?