Предлози за увезување интересни производи

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ај нека има и една ваква тема.
Конкретно, имам дуќани за прехрана и паралелно се занимавам со увоз, но до пред некое време ми секна имагинацијата па не знам, ми треба некој интересен продукт кој ке го увезам од соседните држави на пример.
Имате некој предлог? Некоја фирма од странство што соработувате?
Дали некој исто се занимава со овој вид на трговија и што конкретно увезувате?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
батали увоз, земи нешто извоз ..има еден тип од Блатец ( Источна Мк. ) извезува сок од кајсии во Италија ..доста добро било, а и нашиве гастрабајтери го купувале :)

одвека,плаќа по 30ден. за 1кг кајсии

:)

T

Tetro

Гостин
Не увезувам ништо, се` си имам дома.
Интересна имагинација имаш, се забележува. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
увези ми snickers marathon

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Увези нунчаки тешко се наоѓаат тука и ако можеш шангајки ама пошироки да бидат,последнава пратка многу тесни беа...
Добро кажа во вториот пост членот,мислете малце за извоз да не биде, а не само увоз.. и од пиле млеко има кај нас и тоа што ни треба и тоа што не

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Темата си е за увоз. За извоз можете да отворите нова и таму да давате предлози.
И спомнав дека муабетов ни е за прехрана, а не за нунчаки ;) Ако ја терате на сеир,си имате соодветен форум :)

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
па најубаво глеај да најдеш некој кроасани со во поголемиот дел ги нема во македонија или чипсови смоки такви глупости !

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Чипсови, Смоки односно со едно име грицки има доволно. Си држат некој стандарт тие, смоки Смоки се пробија некако. Евентуално некои убави кикиритки може, добра интересна и примамлива опаковка, но со солидна цена.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Спортска суплементација. Протеини, креатини, амино-киселини, гејнери... бизнисот ќе ти цвета како луд :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Морски плодови..

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
4 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Ај нека има и една ваква тема.
Конкретно, имам дуќани за прехрана и паралелно се занимавам со увоз, но до пред некое време ми секна имагинацијата па не знам, ми треба некој интересен продукт кој ке го увезам од соседните држави на пример.
Имате некој предлог? Некоја фирма од странство што соработувате?
Дали некој исто се занимава со овој вид на трговија и што конкретно увезувате?
Што нудеш за добра информација?ако станува збор профит не може да биде еднострано задоволство ,и тој што дава идеја треба да има еднократна или повекекратна корист,од тапкање по рамо не се живее.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
кога сме кај увезени прехранбени производи пред една година и нешто, имаше чоколада МИЛКА со вкус на чили пиперка ем слатко и ем малку лутичко кое дава убав шмек и зошто никаде не можам да најдам и никој не увазува:(

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
novo i interesno!?!
koj ke ti kupuva ovde?????
narodov se plashi od novi raboti - zar ne si zabelezhal?
zadovolni bile od ona shto go imalo ovde- da puknesh od smea
i jas otvoriv neshto slichna tema na ovaa i odi razgledaj gi samo komentarite i SE KE TI BIDE JASNO
dzabe da se trudish
http://forum.kajgana.com/threads/„Разновидноста“-на-производите-на-пазарот.42792/
Тоа е тоа.
Но, не зборувам јас за баш некои новини као дечкото над мене што постирал, Милка со пиперки на пример :) Тоа кај нас би го купиле ЕДНАШ колку од штос и никад више. Менталитетот ни е таков. Кај нас се купува "најдоброто" со најмала цена. Тоа е така, економски луѓето се горе - доле на таа линија.
Јас поконкретно, се имам занимавано со импортирање на шампињони од бугарија.. се до пред некој период. Држеа некој добар квалитет и солидна цена, со добар рабат и маржа се вадеше доволно.
Но ете, поука за нови импортери на производи, според моите искуства бугарчињата гледаат што е можно повеќе да те зезнат. Се дешавало да има никакви пратки, и да нагласам, ти бараат да ја платиш цела сума однапред, па после и г*мна да ти стаат у тегло - не ќе можеш да ги вратиш. Најчкартот роба тебе ке ти ја плеснат. Сега со влевањето во ЕУ можно е да се има нешто променето, но не знам, не сум сигурен.
Исто така, моментално сум заинтересиран за еден крем од Србија. Сум го пробал и има вкус сличен на Еурокрем, но е поевтин и мислам дека подобро би се пласирал на пазарот. Како што си напоменал на твојата тема @cool, неможам да ги поднесам нашите кремови. :)

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
кога сме кај увезени прехранбени производи пред една година и нешто, имаше чоколада МИЛКА со вкус на чили пиперка ем слатко и ем малку лутичко кое дава убав шмек и зошто никаде не можам да најдам и никој не увазува:(
ограничена серија тешко дека можеш да најдеш освен ако има негде некое заостанато ...

Kajgana Shop

На врв Bottom