Wimbledon, 13.06 - 03.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ќе го освои Вимболдон, оваа година, во машка конкуренција ?

• Рафаел Надал

Гласови: 20 32,3%
  • Новак Џокович

Гласови: 17 27,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 22 35,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 0 0,0%
  • Робин Содерлинг

• Давид Ферер

• Енди Родик

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро сега, мали деца сте?Што е со кавгите, бог да чува.Ноле е во подобра форма, еве 5 пати го победи, освои 5 титули, од кои 1 гренд слем, кој му е 3 во кариерата.

Значи Ноле е во подобра форма, имаше исто така периоди Рафа беше многу подобар од Роже, па Роже подобар од Рафа, ништо страшно.Значи не зборам дека Рафа не е во форма, РАФА Е ВО ФОРМА, но моментално Ноле игра подобро, има најдено против игра против Рафа и за негова среќа, а несреќна на нас фановите и на самиот Рафа му функционира во претходните 5 дуели.Добро ретернира, некогаш и со многу среќа, но успева.

Тоа со повеќе среќа, не го сваќајте одма Ноле на среќа победи, на среќа Гренд Слем не се освојува.И Рафа имаше среќа, 3-4 пати со помош на мрежата зимаше важни поени.Значи престанете со детските кавги, подајте рака кога некој е подобар во моментот.

Се друго на страна, Рафа има 10 гренд слем титули, но има 25 години, има уште 4-5 години да игра квалитетен тенис :) Стајте уште 4 Роланд Гароса :D, и уше 3 да освои било каде, а Роже да не освојува, ќе биде најуспешен во историјата на тенисот. Не бидете мали деца и признајте, Ноле моментално е во подобра форма од Рафа и тоа е се.Ајде поздрав.

Ноле е моментално подобар од Рафа, а не само во подобра форма и толку, со пола уста да се каже за да се признае, во подобра форма 5 пати по ред ? Не бе, подобар е и тоа е тоа, deal with it.
Иначе и Федерер испаѓа во полоша форма од Надал e, има разика од '' подобра форма e '' и '' подобар е ''.

800_djokovic_mens_wimbledon_champ_ap_110703.jpg

кажи дека уплати ? :D
Не уплатив точен резултат пошо нема Фаворит у Кавадарци, ама двојка ја фатив на 2,10, ако е тоа некоја утеха :D

Туку 8 титули до сеа за Новак, а до крај има уште 7-8 мастерси + УС Опен, како тргнал тешко да го запре некој. И тие муабетите дека Надал не е у форма, не идат, едноставно класа над него е годинава Ноле. Само криво ми е шо загуби на РГ од Роже, можеби ако таму изгубеше Рафа од Ноле, ќе гледаа појасно неговите фанови. Туку ќе биде и тоа де. :)

Ноле е моментално подобар од Рафа, а не само во подобра форма и толку, со пола уста да се каже за да се признае, во подобра форма 5 пати по ред ? Не бе, подобар е и тоа е тоа, deal with it.
Иначе и Федерер испаѓа во полоша форма од Надал e, има разика од '' подобра форма e '' и '' подобар е ''.

Надал не е подобар од Федерер.Надал има против игра за Федерер и ако го прочита постот од Psyside тој големиот пост убаво и објасни човекот.Се работи за стил на игра која не му одговара.Ако ги споредуваме овие тројца многу е јасно како ке изгледа распоредот иначе.Јас единствено нешто според кое би оценил кој од кого е подобар се резултатите нивни.Одат во корист на Федерер и те како.Меѓусебните дуели се нешто друго и тука не е секогаш формата во прашање туку и стилот на игра и тактиката.Надал не играше годинава којзнае како против Федерер а успеа да го победи и на Роланд Гарос и во Мадрид како така.Едноставно знае како да му игра на него....Џокович секогаш играл одлично против Надал а нема ни пола од неговите успеси постигнато.Да те прашавме пред година дена пред овие нивни 5 меча пак ли ке речеше Новак е подобар? Не, очигледно.Ама сите знаеме дека Новак знае како да игра против Надал едноставно психички малце созреа и конечно ги користи своите шанси против него....

261961_221596757880513_100000905719377_624323_7053743_n.jpg

Кај се тие што кењаа не бил заслужено на прво место ?? КАДЕ СЕ, КАДЕ СЕ ???
Заслужено е сеа ??????????????????????????? А???????????????????????????????

Значи Ноле не е подобар од Надал моментално ама знае како да игра против него и знае како да го победи и да го ништи на теренот, исто и Надал не е моментално подобар од Федерер иако рутина му е моментално, се губи Федерер против него, with all due respect кон него ...
Не сте ми јасни со логикиве.

Значи Ноле не е подобар од Надал моментално ама знае како да игра против него и знае како да го победи и да го ништи на теренот, исто и Надал не е моментално подобар од Федерер иако рутина му е моментално, се губи Федерер против него, with all due respect кон него ...
Не сте ми јасни со логикиве.

Во моментов Џокович игра далеку подобар тенис од Надал.....ама некако површно ми е тоа овој е подобар тенисер од овој.Едноставно неможам така да гледам на работите и ова ми делува како размислување од некој што гледа тенис од вчера.Остај ги тие муабети тој е подобар од овој зашто види го што му прави.Едноставно подлабока анализа направи psyside и ти реков прочитај ја убаво објасни човекот.Сепак да не оставиме погрешен впечаток зошто стално некои нови се впуштаат на темава и читаат а не сакам и оваа на долго да ја тераме.Значи се согласувам со тебе дека Новак го игра најдобриот тенис и дека е подобар годинава од сите....Под подобар тенисер јас нешто друго подразбирами и со ова не го потценувам Џокович туку кога го гледам Федерер едноставно и кога од него гледам пример за тоа како треба да биде еден голем шампион сите под него ми се смешни.Надал успеа со тешка работа да стигне до насмевка на лицата на фановите на Федерер и да речат малиот е добар а Ноле со една сезона го рамњате.Има многу повеќе од форма во тоа да биде подобар од некого...
--- надополнето: Jul 3, 2011 5:26 PM ---
За момент помислив дека си фан на Новак ... ама добро е .. :X3:

Најозбилно мислев за коментарот.Да, ме вади од такт и тоа како ама бидете малце како вашиот миленик и респектирајте ги другите фанови околу себе.Убаво е да се радуваш ама мислам дека на форумов можеме да имаме далеку поквалитетна дискусија само ако самите се потрудиме да го постигнеме тоа.А поради такви коментари и фејсбукот го бришев двапати....Peace

Овој доказ ќе го видиме знаеш кога????????? Кога Надал ќе биде во одлична форма во финале на РГ и Ноле ќе влезе ќе го победи како што бидна Вимблдон 2008, АО 2009 против Федерер!!!

Само да спомнам дека Федерер играше болен на АО 2009, a резултатот беше многу тесен.

Анализата е што на кого и како му одговара, не ја спорам анализата ама во истата буквално ништо не се кажува за она на кое ти целиш, дека Федерер е подобар од Надал во моментов иако воведот му почнува со тоа дека генерално Надал е посилен тенисер од Ноле во моментов иако во остатокот од постот излага она другото, дека сепак во моментов Ноле е посилен тенисер од Надал.
Овој Ноле моментално е класа над оној Ноле од пред година дена за кој ти збореше.

Најозбилно мислев за коментарот.Да, ме вади од такт и тоа како ама бидете малце како вашиот миленик и респектирајте ги другите фанови околу себе.Убаво е да се радуваш ама мислам дека на форумов можеме да имаме далеку поквалитетна дискусија само ако самите се потрудиме да го постигнеме тоа.А поради такви коментари и фејсбукот го бришев двапати....Peace
Абе мора и Ноле да осети на кратко како е прв на АТП-листата шо значи најдобар за момент.Глеајте Надал сега како го плеска ова лузерчево и во недела одиме кон 11 титула.
Kako e luzer?Е ова да го видиш пресврт со по 6-2 тоа е игра.
--- надополнето: Jul 1, 2011 5:44 PM ---
Хахаха како некој може да прави споредба меѓу овие играчи и да се осмели дека можел да го тепа.Вечити лузер бе!!!
Кога некој ќе го спомне зборот лузер , одма асоцијација на Мареј ми идат...
Енди Мареј ака вечити пациент на Рафа!
Ајмо Рафа, кон нова титула..:)
Ајде србомани радувајте се

Овие сите се фанови на Надал (99,9%) .. За што зборувавме, за почит ??

Teнисот е џентлменски спорт, погледнете како се однесуваат тенисерите и каков респект едни на други си покажуваат, секогаш.
Можете бар тука да олабавите со постови полни со омраза и дебилизам и понашајте се ко што се понашаат оние за кои навивате, не е својствен еден ваков однос за тенис па макар и што правам муабет за дискутирање на форум.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom