Фан Клуб: Вардар

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Ке ти покажам слика,кај што на запад има,Комити Ѓорче,Комити Куманово,Комити Велес,Кавадарци и така натаму,тоа кажува све,дека цела Македонија навивала за Вардар бе брате,кој што цела Македонија 2003/04 беше на градски за да го бодри кој што за малце ке влезеше во лига шаппиони,ама е тоа е тоа е типичен македонски народ,и ете во иднина Вардат повторно да биде оној што беше,и во Скопје да гостуваат јаки тимови од калибарот на ЦСКА Москва,Спарта Прага,Шалке,Рома... да слушнам некој дијалект да шета низ Скопје и да збори за Вардар т.е да го фали,прв би го пљукнал во фаца,и би го истерал надвор од Скопје и тоа на клоци !
а што би било ако тој "дијалект" би бил роднина на некој од комитите? o_O
пошто знаеме дека скопје е 70 до 80% од внатрешноста, или како што љубите да речете вие, провинцијалци, или пак ти-дијалект, небаре скопскиот е литературен македонски јазик :cautious:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Играчиве од нашава апла салбо ги знам па така да мене овие имиња не ми значат многу.Мене ме плаши дали на време ќе се уиграат ма да и конкуренцијата не е којзнае колку голема во лигава па убаво би било да се вклопат сите во тимот па дури и да има позитивна атмосфера во тимот до почетокот на сезонава и во текот на неа.Имињава ќе ми значат коа ќе ги видам на терен да дадат се од себе.
Глеам и порано за играчите кои иделе викале солидни играчи дека се али апсолутно ништо не покажале и тренери па цело раководство викале ние ќе ја опраиме работата па пак ништо.Камо да тргне на добро.

Иначе заборавив да прашам.Коа би требало да се одреди распоредот на утакмици за наредна сезона?Не би било лошо да се почне со победа над појак тим за да се крене самодовербата во тимот..
За 8 јули е закажана ждребката!

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Па што ако ми е роднина,ако каже лош збор за Вардар,нема да му ја затнам муцката? ама ајде,нема спас од провинцијалците во Скопје,заради вас Скопје го изгуби оној дух што беше порано,како и да е да ве потсетам Скопјани дека од Септември очекувајте окупирање на нашиот град(ЈЕБЕШ ГА)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па што ако ми е роднина,ако каже лош збор за Вардар,нема да му ја затнам муцката? ама ајде,нема спас од провинцијалците во Скопје,заради вас Скопје го изгуби оној дух што беше порано,како и да е да ве потсетам Скопјани дека од Септември очекувајте окупирање на нашиот град(ЈЕБЕШ ГА)
Не бегајте од темата посебно ова за тебе важи глеам нешто имаш против НеСкопјаните.Еве ви го главниот град без нив жива душа нема т.е еве имаш другари Комити од форумов кои самите не се во моментов во Скопје да не кажам јас кои се.Плус колку за твоја информација ние,,провинцијалците,, ниту сакаме да го смислиме Скопје,секого му е убаво во родниот крај,ама таква ни е државата ебана приморани сме.
--- надополнето: Jul 2, 2011 8:00 PM ---
Не заборавај дека има и од нас шо го сакаат Вардар така да не ти доликува тоа.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
а што би било ако тој "дијалект" би бил роднина на некој од комитите? o_O
пошто знаеме дека скопје е 70 до 80% од внатрешноста, или како што љубите да речете вие, провинцијалци, или пак ти-дијалект, небаре скопскиот е литературен македонски јазик :cautious:
Па боље да се палам на тоа како збори некој наместо да се палам на семафор :cenzura:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ајде бе кажи ми,да збориш со некој за фудбал од бивша Југославија,навивач на Динамо,Партизан,Звезда,Железничар,Олимпија и тн,ке те праша како е Напредок,Победа,Пелистер??? или ке те праша како е ВАРДАР бе брате,тимо на Дарко Панчев,Рингов,Андон Дончевски,Илија Најдовски и сите други,јас сигурен сум ама 100 % сигурен дека и твојот татко и дедо навивале за Вардар !
Tочно, сите навивале за Вардар зошто Вардар бил своеврсна Репрезентација на Фудбалот од Македонија во Југославија и единствен претставник на македонштината тогаш (немало друг клуб, тој бил еден по некоја случајност тоа сте биле вие) !!! Затоа имало од секаде Струмица, Куманово, Велес итн... Сега има од таму ??? Да бидеме реални Вардар се заеба што се прокламираше после независноста како СКОПСКИ КЛУБ .. и тие малкумина што го сакаат од внатрешноста се свртеа а незнам ни дали има !!! Да бидеме реални не е како што вие преувеличувате сите сте за Вардар ау ау ... Па ај ако не нека нема клубови и само Вардар да игра и сите ќе бидеме за него ко Вадуз у Лихтенштајн ... Секако повеќе сакам Вардар да игра место Шкендија у Европа ама мора да почитувате дека има и различни од вас што размислуваат поинаку и си ги сакаат своите клубови !!! Позз

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.485
Поени од реакции
14.924
Сепак Вардар е единствениот тим кој што може да собере публика од повеќе градови... Комитите подобри си знаат, но што зборат против провинцијалци кога во нивната група има луѓе од Гостивар, Берово и други градови, а посебно е глуп тој муабет кога и самите форсираат слика дека за Вардар навива цела Македонија.

А тие ’антипровинцијални’ испади на Скопјани се смешни и увезени. Бидете реални и погледнете од кај се вашите родители, да не збориме баби и дедовци...

И погледнете подобро, па ќе видите колку од најубавите работи (на пример од уметноста) што им се десиле на Скопјани се поврзани со луѓе од провинција!

И Вардар доаѓа од провинција, а само поминува низ Скопје... :)))

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
друштво, не мислев на тие што се на студии во скопје, него мислев на твоите другари, пријатели, комшии, што се по потекло од провинцијава...:oops:
па да не биле провинцијалциве и селаниве, скопје сега ќе беше не повеќе од 100 000... а дали ти ќе беше меѓу нив не знам :)
и патем секој го заслужува скопје!
нели со ваши пари скопје се гради, така да ќе трпете неизбањати, смрдени, валкани провинцијалци додека сте живи :D
--- надополнето: Jul 2, 2011 9:25 PM ---
Па боље да се палам на тоа како збори некој наместо да се палам на семафор :cenzura:
ај за ова ќе ти дадам еден лајк :p

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Неможам да кажам за другиве сограѓани од Куманово но јас секогаш сум имал симпатии за Вардар. Пошто Куманово како нефудбалски град немал свој претставик во првата мкд лига имам идено на неколку натпревари на Вардар кога гостувал против поранешните albanski клубови Милано и Башкими. Доколку се врати Вардар во нормала нема да биде никаков проблем да се состави и некоја навивачка група од Куманово која би доаѓала на мечевите на Вардар. Но се во свое време. Поздрав Комити.

Член од
26 февруари 2011
Мислења
215
Поени од реакции
812
Никој нема ништо против навивачите на Вардар од другите градови. Тие се секогаш добредојдени во Скопје. Имаме проблем со оние сончогледи што до вчера беа за Вардар, а сега со сите сили се насочени против него.И во својот град ги имаме ваквите изроди. Не се само од другите градови.
--- надополнето: Jul 3, 2011 12:20 AM ---
http://sportefe.com/index.php?option=com_content&view=article&id=742:2011-07-02-18-15-30&catid=46:2011-03-02-10-20-10&Itemid=162

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
VARDAR e Titanic be vie normalni li ste so zborite, pa jasno deka od cela makedonija ke doagaat da go gledaat koa gi mackal partizan, zvezda i dr. a da ne praam muabet za pelister i sloga..sljakanje na gradski.. koa sakame!

Член од
6 февруари 2011
Мислења
859
Поени од реакции
3.715
VARDAR e Titanic be vie normalni li ste so zborite, pa jasno deka od cela makedonija ke doagaat da go gledaat koa gi mackal partizan, zvezda i dr. a da ne praam muabet za pelister i sloga..sljakanje na gradski.. koa sakame!
се осфорсиравте малце .... јак клуб јаки навивачи правило број еден бар за кај нас во македонијава , вардар беше наш претставник во поранешната држава еден вид репрезентација сите пари одеа во него , пр. како што беше пелистер во ракомет работнички во кошарка мене ми се има случено дубровник на одмор постер човек кога му кажав дека сум од мкд да ме прашва до каде сте со фудбало како е вардар потоа преминавме на тема ракомет ме прашуваше пелистер како е дали уште дрма во мкд ... но тие времиња поминаја погледајте ја реалноста порано цела ју се делеше на 4 клуба но сега не е така...

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Ке ти покажам слика,кај што на запад има,Комити Ѓорче,Комити Куманово,Комити Велес,Кавадарци и така натаму,тоа кажува све,дека цела Македонија навивала за Вардар бе брате,кој што цела Македонија 2003/04 беше на градски за да го бодри кој што за малце ке влезеше во лига шаппиони,ама е тоа е тоа е типичен македонски народ,и ете во иднина Вардат повторно да биде оној што беше,и во Скопје да гостуваат јаки тимови од калибарот на ЦСКА Москва,Спарта Прага,Шалке,Рома... да слушнам некој дијалект да шета низ Скопје и да збори за Вардар т.е да го фали,прв би го пљукнал во фаца,и би го истерал надвор од Скопје и тоа на клоци !
За Вардар порано се навивало затоа што бил единствен македонски претставник во југословенска лига.Било кој македонски клуб да игра квалификации за ЛШ,Куп Уефа ќе има навивачи од цела Македонија.Не е само таков случајот со Вардар.Немој да заборавиш дека кога играше Работнички-Болтон имаше навивачи од цела Македонија не само од Скопје.И,јас утре да видам некој скопјанец да се фали со Кире Лазаров,Горан Пандев,Врбица Стефанов и ред други спортисти би го исклоцал и би го плукнал во фаца.Нека оди и нека се фали со треторазредни играчи од типот на Влатче Гроздановски.
--- надополнето: Jul 3, 2011 1:28 AM ---
Да ,Вардар е Титаник,затоа и потона:LOL:.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.714
За Вардар порано се навивало затоа што бил единствен македонски претставник во југословенска лига.Било кој македонски клуб да игра квалификации за ЛШ,Куп Уефа ќе има навивачи од цела Македонија.Не е само таков случајот со Вардар.Немој да заборавиш дека кога играше Работнички-Болтон имаше навивачи од цела Македонија не само од Скопје.И,јас утре да видам некој скопјанец да се фали со Кире Лазаров,Горан Пандев,Врбица Стефанов и ред други спортисти би го исклоцал и би го плукнал во фаца.Нека оди и нека се фали со треторазредни играчи од типот на Влатче Гроздановски.
--- надополнето: Jul 3, 2011 1:28 AM ---

Да ,Вардар е Титаник,затоа и потона:LOL:.
Каков глуп тип, што правиш споредба со Работнички бе??
За Вардар се навивало, душа се оставала на трибини, а не доаѓале педерчиња од цел крај на македонија за да ги гледаат ѕвездите на противничкиот клуб како што беше случајот во мечевите на работнички со Болтон и Ливерпул.
Што мајка барате на темава кога немате да кажете нешто паметно???

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Неможам да кажам за другиве сограѓани од Куманово но јас секогаш сум имал симпатии за Вардар. Пошто Куманово како нефудбалски град немал свој претставик во првата мкд лига имам идено на неколку натпревари на Вардар кога гостувал против поранешните albanski клубови Милано и Башкими. Доколку се врати Вардар во нормала нема да биде никаков проблем да се состави и некоја навивачка група од Куманово која би доаѓала на мечевите на Вардар. Но се во свое време. Поздрав Комити.
Само незнам кои са ти тија што ќе идев да навивав за Вардара од Куманово?;)Ја незнам дали уопште постоив такви људи у Куманово што навивав за Вардара.И,да постоив тој е преминималан број скоро ич.А,ви малко да се ангажирасте за кумановски спорт не ќе беше лошо;).Од септември имамо пуно претставници у супер лиге,па такој да можете да дојдете и ви у салу.Не се секирај ти много за Вардара зашто Комите и остали много ги гајле за тебе и Куманово.
--- надополнето: Jul 3, 2011 1:42 AM ---
Каков глуп тип, што правиш споредба со Работнички бе??
За Вардар се навивало, душа се оставала на трибини, а не доаѓале педерчиња од цел крај на македонија за да ги гледаат ѕвездите на противничкиот клуб како што беше случајот во мечевите на работнички со Болтон и Ливерпул.
Што мајка барате на темава кога немате да кажете нешто паметно???
Видовме колку душа се оставаше за Вардар кога почна бродот да тоне;).Едвај 100 души на стадион.Кажав за Вардар се навивало затоа што бил единствен македонски клуб во југословенска лига.
--- надополнето: Jul 3, 2011 1:46 AM ---
големото чудо, ќе прашале што е со вардар, небаре си мислиш прашале за некој од големата четворка, ха...

и не знам дали навијале за вардар, ќе ги прашам...
и да навијале голем кур, навијале пошто навијале за македонија, што вардар го форсирале за да земе титула, да биде македонска гордост, местел утакмици со тиквеш само да влезе у прва лига и со многу други....
--- надополнето: Jul 2, 2011 7:16 PM ---

поголем клуб од вардар неможе да биде, пошто вардар е најголем како што кажав! со полни трибини и све... ах морее, да не беше тој харалампие сега ќе бевте како онија убавците од тетово како ли ги викаја, шкендија :confused:
Вардар бил форсиран од цела комунистичка и државна власт да биде шампион.Сите други клубови биле минирани за да биде Вардар прв.Нормално тоа било така затоа што Вардар е од главниот град како што и сите од големата четворка се од главни градови сем Хајдук.

Kajgana Shop

На врв Bottom