Помош, проблеми, прашања, совети...

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ова . Исто и мене ми го покажува. Тоа може да биде од :
1. Стар ДВД ром,
2. ако ЦД то е режено со Мултисесија,
Еве скоро цел час мојот ДВД ром се обидува да го прочита едно обично ЦД (не е ДВД) , а истото го ставив претходно и во обичниот режач, на кој го режев цд-то со мултисесија,
Мој совет е: НЕМОЈТЕ ДА РЕЖИТЕ ЦД-на СО ПРЕМНОГУ МУЛТИСЕСИИ.:)
--- надополнето: Jun 30, 2011 5:28 PM ---

Од 100Е Нема шанси , Искрено ти посакувам да земеш и 200 но .... тоа е тоа. (n)
Симнав најнов фирмвер сега ги чита сите, а тие што не сака да ги чита не сака ни двд-то. Така да решен е проблемот. :D

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
всушност јас имам рутер дома, од линксис 1700 мислам дека го зедов од АМЦ, арно ама освен интернет и вајарлес неможам да правам споделени фолдери или да играм лан игри, треба да го купам софтверот од циско за да може да имам виртуелна мрежа, а нејкам да го купам, па помислив дека свич ќе ми ги реши проблемите, што мислите вие?
Ако рутерот што го имаш дома има класични лан порти позади, тогаш би требало да функционира и како најобичен свич за поврзување на повеќе компјутери. Самото шерување на фолдери и играње лан игри нема врска со свичот, туку со подесувањето на мрежното поврзување на самите компјутери што се врзани на тој свич. Побарај по форумов сигурно има подетално објаснување како се прави тоа.

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
всушност јас имам рутер дома, од линксис 1700 мислам дека го зедов од АМЦ, арно ама освен интернет и вајарлес неможам да правам споделени фолдери или да играм лан игри, треба да го купам софтверот од циско за да може да имам виртуелна мрежа, а нејкам да го купам, па помислив дека свич ќе ми ги реши проблемите, што мислите вие?
Мора да можеш ;) предпоставувам рутер со 4 портен свич + wireless... така да него улогата му е да дели,. освен интернет мора да можеш и локално да пристапуваш по другите уреди ;)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Што е финтава со лап-топов? Ми цркна батеријава, или од адаптерот е? Од адаптерот не може да е, затаоа што ако одиме логично: батеријата ќе се трошеше, а батеријата си седи на 13% цело време, моментот кога ќе го исклучам од адаптер лап-топот, лап-топов се гаси, и кога ке го пуштам не ми дава опција “continue with your work", него се пушта како предходно да е шат дауниран проперли.

Може софтверски некако да е проблемов? :D

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што е финтава со лап-топов? Ми цркна батеријава, или од адаптерот е? Од адаптерот не може да е, затаоа што ако одиме логично: батеријата ќе се трошеше, а батеријата си седи на 13% цело време, моментот кога ќе го исклучам од адаптер лап-топот, лап-топов се гаси, и кога ке го пуштам не ми дава опција “continue with your work", него се пушта како предходно да е шат дауниран проперли.

Може софтверски некако да е проблемов? :D
Пробај со друг адаптер / батерија.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Имам проблем нешто со другиот компјутер , станувам сабајле и го оклучувам и ми се појавува следново
Safe Mode
Safe Mode With Nerworking
Safe mode with Command PRompt
Last Known Good Configuration (your ost recent settings that worked)

Start Windows Normally ,

и идам на последното старт виндоус нормали и ми закочува..и толку после пак треба да го рестартирам..

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Имам проблем нешто со другиот компјутер , станувам сабајле и го оклучувам и ми се појавува следново
Safe Mode

Start Windows Normally ,

и идам на последното старт виндоус нормали и ми закочува..и толку после пак треба да го рестартирам..
пробај влези во сафе моде и напрај му систем ресторе, и ако пак така ти прави тогаш форматирање

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
пробај влези во сафе моде и напрај му систем ресторе, и ако пак така ти прави тогаш форматирање
флевам во сејф мод , ама нема ништо такво само ми излегуваат некој реченици да ги кажам и се редат на доле..

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
флевам во сејф мод , ама нема ништо такво само ми излегуваат некој реченици да ги кажам и се редат на доле..
епа треба да почекаш да завршат тие, и после би требало да ти се уклучи

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Можно е да имаш проблем со хард дискот, а може и рамот да зеза. Најпрво ако можеш сам да го отвориш компутерот и да прочепкаш низ него, каблите од матичната до дискот да ги преуредиш и рамот види извади го и стави гo на друг слот ако има или промени ги местата ако имаш повеќе плочки. Од прашина малку зачисти го, и ако нема промена, симни Hiren's Boot CD 14 и тој .iso фајл ќе го изрежеш на CD, откога ќе го изрежеш дискот би требало да е бутабилен и да има опција за мини оперативни, како линукс или икс пе. Ќе го бутираш дискот и ќе си бираш еден мини оперативен за да можеш да ја преиспиташ партицијата на која ти е инсталиран оперативниот систем со разните програмки кои ги има дискот. Друга опција е да го извадиш хард дискот и да го приклучиш на друга конфигурација да се види дали има некои проблеми. Ако пак никогаш не си чепкал хардвер најубаво ќе биде некое другарче што се разбира да ѕирне или да го однесеш на овластен сервис.

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Постирав во темата за графички ,ми треба графичка ,цената да биде до 3000 денари , да биде GeForce и да можам без проблем да ги играм Call of Duty ,GTA...

Исто така ми треба и процесор ,процесорот да биде до 2000 денари.

Компјутерот не ми е од памти век ,но нее ни тинејџер ,друго треба нешто да сменам или процесорот и графичката ќе ја завршат работата ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Постирав во темата за графички ,ми треба графичка ,цената да биде до 3000 денари , да биде GeForce и да можам без проблем да ги играм Call of Duty ,GTA...

Исто така ми треба и процесор ,процесорот да биде до 2000 денари.

Компјутерот не ми е од памти век ,но нее ни тинејџер ,друго треба нешто да сменам или процесорот и графичката ќе ја завршат работата ?
Што матична и напојување имаш? И за 2000 нема добар процесор за игри.

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
Safe Mode

Start Windows Normally ,

Види дали заглавува на Isapnp.sys... Ако заглавува на него тогаш е вирус100%. Имам сретнато таков случај... Има решение како да со одклони ама поубаво би било да си го реинсталираш win !

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
не ми ја чита мемориската на пц ни па на телефон...ми покажува дека има внатре работи и зафатена меморија а неможам да ги отворам никако ми ја покажува на пц и телефон како празна..има слики и текст документи што ми требаат навистина..чаре ?

Kajgana Shop

На врв Bottom