Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Филмаџии, од овие филмови кои би ми ги препорачале:
-
-
-
-
-
-
или Кум.
Чекам препораки.Благодарам.
з. The Bourne Ultimatum не бидејќи ти требаат и претходните делови (нз овај кој дел е..). Scarface - мафија,дрога,убиства блаблабла класичен тапа филм (се разбира секој со вкусот) али филмот не е ништо посебно освен добрата глума на главниот актер,Inglorious Basterds - не ми е гледан немам коментар, Black Swan заедно со Inception се малце потешки филмови па ако сакаш такви што малце ќе те сјебат би ти препорачал еден од нив (Блек Свон пошо ми е еден од омилените филмови + Дарен Аронофски..)..Али на крај краева останва ти да си одбериш:)

Едит - упс сум го заборавил Кум али и тој не ми е гледан така да немам коментар..

Kaj li go najdov The Pianist..stvarno treba da si legnam da spijam :ROFLMAO:

за почеток The Pianist пошо некако најлесен ми изгледа од сите.. The Bourne Ultimatum не бидејќи ти требаат и претходните делови (нз овај кој дел е..). Scarface - мафија,дрога,убиства блаблабла класичен тапа филм (се разбира секој со вкусот) али филмот не е ништо посебно освен добрата глума на главниот актер,Inglorious Basterds - не ми е гледан немам коментар, Black Swan заедно со Inception се малце потешки филмови па ако сакаш такви што малце ќе те сјебат би ти препорачал еден од нив (Блек Свон пошо ми е еден од омилените филмови + Дарен Аронофски..)..Али на крај краева останва ти да си одбериш:)

Епа фала брат, јас мислам оти ќе ги одберам Блек Свон и Инспшан.
ПС:Ги разгледав вашите препораки и ви се заблагодарувам многу на сите што се потрудивте да ми угодите :)

Троа оф топик, ама да споделам една вест која потсети на случката со Хит Леџер. Џонатан Рајс Маерс пробал да се самоубие со преголема доза на лекови.

Рокенрола ова у филмски вести не тука :D.
Иначе не гледам каква врска има овој со Леџер, кога овој си ја упропасти кариерата поради пијанчење, колку што знам? Освен у Велвет Голдмајн, каде што совршено ја долови сексапилноста на Боуви (и тоа 19 години има у филмов мислам), не сум го гледал по други филмови (да се истакне).

А оваа листава, од Емпајр беше?

The pledge , Road to Perdition , Citizen X , The Disappearance of Alice Creed , Suicide Kings , Mississipi Burning , Thunderheart , The Interview , Breakdown .
Крими/драма за цел месец :) , мене баш ме бендисаа...
Osven Suicide Kings i Things to do in Denver when you're dead site gi imam gledano. :) Suicide kings dobar e?
--- надополнето: Jul 2, 2011 4:28 PM ---
Филмаџии, од овие филмови кои би ми ги препорачале:
-The Black Swan
-Scarface
-The Bourne Ultimatum
-The Inception
-Inglorious Basterds
-The Pianist
или Кум.
Чекам препораки.Благодарам.
Kum i Pijanistоt!

Osven Suicide Kings i Things to do in Denver when you're dead site gi imam gledano. :) Suicide kings dobar e?

Добар е, да не ти го предложеше penkaloto, ја ќе ти го предложев. :) Помалку комедија ама ништо претерано би рекол, добра приказна има и една од подобрите улоги на Кристофер Вокен заедно со таа у Things to do in Denver (морам да го пофалам и Енди Гарсија у филмов како го одглуми само на Џими д Сеинт :cool:).
--- надополнето: Jul 2, 2011 5:18 PM ---
Ја поминав сега оваа листава 500 најдобри филови според Емпајр (што дас праам досадно ми е):D, добра листа е иако некои филмови не заслужуваат да се најдат на неа - ИЏ4, Трансформерс лол, итн., колку што можев да видам скоро сите познати и одлични режисери се застапени, освен Вонг Кар Ваи - FAIL!. И, The Dark Knight на 15. место поред класици и култни - безвезе. :)

Ова се очекува од некој член со јузер “444THEDEVIL444" или "bodybuild_ordyyye" ИЛИ “боси_кобра_либре69“, ама не од тебе.
you disappointed me.
Анти фан на college humor си бил бе ... чисто заебативно беше поставено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom