Граѓанско движење против промена на името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
немаше соодветна тема за ова - па........

198618_192928680744311_100000815402408_414503_7940425_n.jpg

браќа и сестри :) се надевам дека ќе ви се допаднат сликичкиве, поврзани со темава :)
втората прв пат е објавена :)
001004.jpg

jgt.png

За какво промена на името зборите бе што вие од кај ви текнало сеа па за името...ццц

Nikoj nemat pravo da pomislit a kamoli da smenit sveto ime MAKEDONIJA !!!! Ako na kurvinski nacin go napraet to procentualno glasale 100 so mestejne 51% Bile za kobajagi, togasch trebit da znaet i vo majcinamu da se skriet ke gi najdime. Nikakov reverendum,nikakva promena na ime. EDNA E MAKEDONIJA !!!! POTPISCHANO !!!!

posle izbornive rezultati gospod napomosh., ., ne samo ime tuku i drzhavava., so tapoglaviye kodoshi., i roshavi ., ke ojde u pizdu mater., taka neshto mi stoi rabotava ., a tie shto glasaa za sdsm., abe kaj ke im odi dushata., ako voopshto imaat ili znaat shto e toa dusha:mad:

posle izbornive rezultati gospod napomosh., ., ne samo ime tuku i drzhavava., so tapoglaviye kodoshi., i roshavi ., ke ojde u pizdu mater., taka neshto mi stoi rabotava ., a tie shto glasaa za sdsm., abe kaj ke im odi dushata., ako voopshto imaat ili znaat shto e toa dusha:mad:
Во желудникот претпоставувам, кога е празен и душата ја јаде :(

toa neshto gledam od shto nemash shto da jadesh ., i dvajcata visime na netov ., ko abe siromashtija shto da ti kazham., samo ne znam shto se sluchuva so., tehnoloshkiot vishok i stechajcite., od wow privatizacijata(n)., se mi se chini deka posle avgust nema ni od zheludecot da ostane nishto samiot ke se izede ., vo fazata na osvestuvanje., ama docna., ., pariz i bukuresht nekoj dobro go obraboti doma tuka., za konechnoto reshavanje na balkanskoto prashanje:(., :(

треба да бувниме референдумче за народов да одлучи дали сака да прекине преговори.....

Како што се одвива ситуација не ми личи некако дека ќе има договор за името што нас ни одговара.

а бе- нормални ли се ?!
име на ДРЖАВА бараат да смениме= СМЕШКИ
замислете ситуација - треба некој да ве вработи и ви вика- се’ е в ред, САМО ти разведи се од жена ти , откажи се од децата и те примам на работа

а , околу насловот
ДВИЖЕЊЕ(дај подобјаснете малку) ;)

треба сите ние форумџии вклучувајќи и другите форумџии да пишуваме петиција за без промена на името и си останува Р. МАКЕДОНИЈА и да испратиме до амбасадите на ЕУ и САД за да не вршат притисок врз нашата влада за менување на името зашто, тие ЕУ и САД се самите соучесници со грција што вршат геноцид на Македонците од Егејскиот дел на Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom