Војната во Либија

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.189
Поени од реакции
1.360
Гадафи се закани со напади на Европа ако НАТО не ги прекине операциите во Либија

02.07.2011 - 10:09 |

Либискиот лидер Моамер Гадафи се закани дека ќе изврши напади на Европа доколку НАТО не ја прекине воздушната интервенција врз Либија.
gadafi_62208.jpg

- Овие луѓе убијци се во состојба еден ден да ја префрлат борбата во Европа, да ги нападнат вашите куќи, канцеларии, семејства, кои ќе станат легитимна цел, како што вие ги напаѓате нашите домови, изјави синоќа Гадафи.
- Можеме да одлучиме кон вас да се однесуваме на сличен начин. Ако така одлучиме, тогаш во состојба сме да тргнеме низ Европа како скакулци, како пчели. Ви советуваме да се повлечете пред да бидете соочени со катастрофа, додаде либискиот лидер.
Тој го советуваше НАТО да ги приземји своите авиони и да разговара со либискиот народ, отфрлајќи го налогот за своето апсење кој го издаде Меѓународниот кривичен суд по обвиненија за извршени злосторства против човештвото.
Гадафи својата изјава ја даде по телефон, обраќајќи им се на илјадници свои приврзаници кои беа собрани на Зелениот плоштад во Триполи.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/sve...a-ako-nato-ne-gi-prekine-operaciite-vo-libija
Muammar Gaddafi threatens Europe

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-13997322

е не само американците ќе шетаат кај сакаат и кај шо сакаат да се мешаат , ќе има катастрофа само големината не е предвидена :)

Само се заканува уште од почетокот на оваа војна и ништо, искрено досаден ми е веќе.. иако навистина сакам да ги опне Европјаниве пред се..

Не знам баш колку е во рамките на возможното да ја нападне Европа.

Само се заканува уште од почетокот на оваа војна и ништо, искрено досаден ми е веќе.. иако навистина сакам да ги опне Европјаниве пред се..
и да се приближи кон македонија а?

Гадафи...почни прво со бродови во Средоземно море......после маме онакви му на Саркози и компанија

Респект кон Гадафи, човекот е ѕвер ми се допаѓа неговиот стил

како може да ти се допаѓа?

ти не си европјанин?

како може да ти се допаѓа?

ти не си европјанин?
Македонија не ја нападна Либија, но може да биде цел. Зашто Македонија им го тинтра на Американците

Убаво убаво... напред пуковниче Гадафи :)

Спушти ги на земја јаките американци и французи...

Ajде!Барем нека е поинтересно.Јако чоече е Гадафи!

Македонија не ја нападна Либија, но може да биде цел. Зашто Македонија им го тинтра на Американците

Не дај Боже,ама тогаш ќе се освестиме... Нато,голем ташак нато. ете колку се јаки/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom