Тетоважи

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
ја би сакала нешто вакво:

или вакво:
Подобар избор ќе ти се леќите во секој случај :D
Тетовирање на очи е заебана ствар, знам први почнаа едни дечки од затвор па потоа ја усовршија техниката некој со ласерско цртање на белката , ама пак не е сигурно .

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Подобар избор ќе ти се леќите во секој случај :D
Тетовирање на очи е заебана ствар, знам први почнаа едни дечки од затвор па потоа ја усовршија техниката некој со ласерско цртање на белката , ама пак не е сигурно .
Мислам дека би ризикувала :D

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Немаше да згрешиш ако кажеше ќе стаиш пирс таму;)
Не сум по пирсовите ,по тетоважите сум не за џабе сум како сликовница .
ти стави си и пирс ако сакаш поголеми ви се брадавиците .

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Me interesira, ako nekoj znae, da mi kaze kakvo znacenje ima tetovaza na PLANINA, ja sum na misla da se istetiviram, i za mene si ima nekoe znacenje, no me interesira dali ima nekoe znacenje vo "svetot na tetovazite"

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Me interesira, ako nekoj znae, da mi kaze kakvo znacenje ima tetovaza na PLANINA, ja sum na misla da se istetiviram, i za mene si ima nekoe znacenje, no me interesira dali ima nekoe znacenje vo "svetot na tetovazite"
Не постои „свет на тетоважите“ туку свет на симболите :) .
Планина конкретно е најчесто спореден симбол, како позадина се користи или како надополнување. Како самостојна или однапред обмислена фигура таа може да претставува многу нешта од кој најчесто е преминување на некоја препрека , успешно извршување на зацртаните цели. Од друга страна пак може самата таа да претставува препрека помеѓу човекот и неговите цели .
Некои луѓе исто така ја користат како знак на спиритуелна возвишеност или поврзаност со природата , ама како и кај вкусот - се е индивидуално со тетоважите. Секој си ја интерпретира на свој начин , за некој една истетовирана буква може да раскажува цела историја а за некој пак цело истетовирано тело може да не раскаже ништо .

blackswallow

Do you believe in life after love?
Член од
30 јуни 2011
Мислења
105
Поени од реакции
84
зависник сум од тетоважи едноставно ги обожавам,имам ставено две ке идам и на трета само има време кога ќе ми дојде инспирација што да ставам :D

• Tαммι •

Гостин
Обожавам тетоважи и планирам да се истетовирам следното лето. Интересна работа ми се..не оние што немаат никакво значење - луѓе се тетовираат цели,само онака бидејќи се зависници од тетоважи, тоа ми е многу глупа работа. Веќе си имам замислено во врска со што ќе ми биде тетоважата (од секогаш сакав да ставам нешто што ќе ми значи премногу) т.е. тетоважа која ќе ме потсеќа на поминатото. И да не се каам поради тоа. А и да не биде огромна на многу приметно место. Сепак сум девојка, не иде да се истетовирам цела. :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Се трудам да немам предрасуди али дали е ова нормално? Го спомнавте погоре, али еве ги и низ видео - момци со тетовирани очи.

Kajgana Shop

На врв Bottom