Едново ти е баеги старичко а?Ај некој предлог што друго да им давам освен сипина коска? Треба секој ден по 1 да им купувам. Како моторни пили се. за 1 ден ја гризат цела )
Инаку, еве ги (едниот малку се гледа)
Не е старо. Сликано е во периодот (пред 3-4 месеци) кога се митареше. Инаку година има. Сега е бујно со пердувиЕдново ти е баеги старичко а?
Иначе мојов сипината коска мн малце ја чепка ама затоа кафезот е демолиран внатре. Не треба да им ставаш секој ден ако ја изгризаат цела остај ги неколку дена без сипина коска нема ништо да им биде. Да не ја гризаат нонстоп пошто немаат др занимации? имаш др играчки внатре ставено?
За јадење пробај лист од марула да им дадеш, јадат зеленчук и овошје само зависи пак од папагалот. и прочитај што смее што несмее ако планираш и др работи такви да им дадеш.
Јас имам home-made кутија на кафезот. Не изгледа лошо...Сакам да прашам кои услови се потребни за да можам да ги размножувам моите тигрици(имам две пар се машко и женско) какво гнездо треба да направам со кои димензии читав несо дека требало некаква кутија со дупче колкаво да биде дупчето и што треба да има во него дали слама или несто друго ? Фала однапред
хотел со 5 ѕвездиНе е старо. Сликано е во периодот (пред 3-4 месеци) кога се митареше. Инаку година има. Сега е бујно со пердуви
Не е проблем јадењето. Јас сакам за клунот да не им расти и да им биде многу шилест. И нормално дека не им ставам секој ден коска Само прашувам да не има некој поефикасен начин да го трошат клунот...
--- надополнето: Jun 14, 2011 5:10 PM ---
Јас имам home-made кутија на кафезот. Не изгледа лошо...
во Прилеп 250-300 :p би требало и кај тебе да се толкуШо цена се движат тигриците?
Друже тоа не се прави така...че земиш че се распрашаш по луѓе што знаат за папагали,иди кај војо,по некои пет шопови....јас иам заборавено алии сигурно е тоа дека како кутија е и треба една дупка да има само значи кутија од шперплоча/иверица ии незнам колку цм на колку требаше да биди али знам дека е кутија со дупка :p пошо иам заборавено јас ги ведев пред 5-6 години...Jas imam papagali par se im staviv gnezdo no ne im odi se baknuvaat cel den ke se obidam da stavam sllika shto uste da napravam!
Јас како за почетник и како за прв папагал би ти препорачала да си земеш Тигрица.Сакам да си земам папагалче...да напоменам дека не сум чувал до сеа па да ве замолам да ми посочете каков вид да си земам (до 2000-2500мах) на розелата и се нагледав...и кафезот колку кошта со све внатре овие за хранење и вода...значи свекупна цена птицата + кафез и додатоци...
Па зависи од големината на кафезот, имаш од најмалите кои што се околу 500 денари па се до најголемите кои што се и по 5.000 - 6.000 денари.А колку се движи цената на среден кафез со сите додатоци за сместување на храната,водата инт...
од 14 до 20 денаLugje cuvam doma 2 tigrici Cici i Kiki za nekoe vreme ke bidat 5 bidejki Kiki lezi na jajca pa dali nekoj znae kolku vreme tigricite gi lezat jajcata ??
Не е рано, туку папагалот не сака галење. Има птици што сакаат да се “галат“ на некој начин но тоа е само игра за нив. птиците не сакаат галење, не се како цицачите. Остави го да си “пее“ како што викаш доколку е среќен нека си е среќен во самотијата. На крај крајот, птицата е поубава кога е сама него да ја чепкаш и гњавиш. Никогаш не го држи враце пердувите ќе мну се измитарат и ќе стани никаков. Пуштај го да лета понекогаш ама после тоа бркање ќе има да влези в кафез Ако му е океј в кафез не го пуштај ако сака да излези отворија вратата и нека излези.ДОБРО ДАЈ КАЖЕТЕ КАКО ДА ГО ПРИПИТОМАМ ПАПАГАЛОВ (нимфа)... Го имам веќе 1 месец и неќе да чуе за галење, не па за застанување на рака... Си пее нон-стоп, си јаде нормално, среќен си е, ми дава да му се доближам со лице (ми ја грицка и косата) ама не дава со рака да го чепнеш! Рано е уште? Или нешто друго е у прашање?!
Во прилеп, 2500 се домашно испилени, битола ретко носат а се по 3-4000 пошто ги набавуваат.Колку се движат цените на розела...бев денес у струмица и ми кажаа 4000ден за розела...хмм не е малце скапо ?