Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ај да прашам, да не има случајно пренос на некоја телевизија од натпреваров на Ренова ?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ренова 1-1 по првите 45 минути!

П

Паспарту

Гостин
2-1 стрелец Бајрами, Гленторан доби уште еден црвен...

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Која мизерија Ренова црвен од 13 мин до 75 неможат гол да им дадат.
Бев да ги гледам. Поарно да не одев. Ренова скроз неспремни на секој можен план, ако играчите ти ги фаќа грч во натпревар од меѓународен карактер значи е нешто труло во клубот Ренова. Тие средните играчи не знам ни кај гледаа, ни кому подаваа, бидејќи меѓусебе тоа ретко го правеа. Тој левиот халф има потези на третолигашки фудбалер. Цело време пробуваа со дупли пасови да поминат, ама Ирциве брзо покриваа и не дозволија ниту посериозен еден удар на гол, а камоли да им влезат. Капитенот мислеше дека е Меси, ни подаваше ни ништо- сите топки што ги доби, ги изгуби. Единствена светла точка левиот бек, имаше два пробиви, само што од време навреме забораваше да се врати назад.
Првиот гол падна од непостоечки пенал, јас колку што видов стартот беше надвор од 16, а црвенот заслужен. Ренова притискаше до кај 30 мин. после паднаа и цела утакмица така помина на средина од теренот без шанси. Ирците дадоја гол од првата посериозна шанса, ама на 1-1 промашија зицер, голманот одбрани. Третиот гол комедии, имаше центаршут и некој од ирците изгледа играше со рака и сите застанаа, после 2-3 сек. некој од Ренова се сети дека нема пенал непречен од никого нафрли и ја турнаа некако в гол.
За немоќта на Ренова кажува и тоа што 7-8 мин. пред крај им го исклучија голманот, Ренова со 2 играчи повеќе и играч на голот на Гленторан (веќе направија 3 измени) не упатија ниту еден удар на гол. Попара. Ќе бидам изненаден ако поминат

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Nisto ne ostana vo renova osven 4-5 igraci od lani....

Bea napushteni site igraci osven Vullnet Emini,Jancevski,Ismaili i 2-ca drugi ...Site drugi igraci se od mladinskata shkola od renova (ova doagase posle mnogu financiski problemi kaj klubot)

Rabotnicki kako sekogas gazi vo Evropa i ako ne igrale nesto posebno ova sezona vo ligata no vo Evropa druga e fintata..inaku Grozdanovski e golemo zasiluvanje i cekam da bidat kandidadi za shampioni ova godina.. !

Metalurg isto taka ima soliden tim soliden finansier...i cekam nesto poveke od lani da napravat (Osven da gi kupuvat utakmicite)

Shkendija mnogu po jaka ekipa od lani no se plasam deka posle natprevarot so Partizan ke otidnat 3-4 futbaleri megju niv i Hasani koj pred 2 dena imase ponuda za nego 400.000 evra od Hannover !
isto taka i Sali ke ide vo Turcija ili Iran. Berisha ke ide ili vo Bundes liga, a Cuculi negde vo Rusija,Kipar ...i ke imame golem buxhet mislim deka ako gi prodavame ovie 4 igraci barem negde 700.000 evra ke zemame so ovie pari mozes 2 sezoni po red da bides shampion ! i plus ke zemame pari od nastapot vo Champions League, i se zboruva deka 2 novi financieri od Avstrija se zainteresirani da vlagat vo Shkendija zaedno so Messi Group (segashniot finansier od Shkendija)

Vardar- ocekuvam i vardar da bide ambiciozen tim ova sezona gleam dobri igraci zemale i mislim deka ke bidat kandidat za izlez vo evropa !

П

Паспарту

Гостин
Шкендија многу посилна од лани!? Кои играчи дојдоа па за до толку да се засилат? Оние од Тетекс се нови играчи, ама тешко дека се засилувања кои ќе го направат тимот подобар... :)

За Ренова ми беше јасно и пишував уште пред 2-3 години, таков клуб го достигнува врвот и потоа од година во година се повеќе пропаѓа... Ренова како тим ќе постои уште максимум 2 години.

Според сето ова, изгледа само Работнички ќе успее да помине некое коло во Европа, другиве многу тешко...

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Шкендија многу посилна од лани!? Кои играчи дојдоа па за до толку да се засилат? Оние од Тетекс се нови играчи, ама тешко дека се засилувања кои ќе го направат тимот подобар... :)

За Ренова ми беше јасно и пишував уште пред 2-3 години, таков клуб го достигнува врвот и потоа од година во година се повеќе пропаѓа... Ренова како тим ќе постои уште максимум 2 години.

Според сето ова, изгледа само Работнички ќе успее да помине некое коло во Европа, другиве многу тешко...
gi imame site igraci sto igrale lani i plus Genc Iseni(dojden od renova) Eden sto dojde od teteks bese mnogu dobar igrac i plus 2 brazilci koj denovite ke pishuvat za nas vo Avstrija i eden golem talent Gjelbrim Taipi covekot ima samo 18 godini no e mnogu kvaliteten igrac i se ceka od nego da bide zamenikot na Hasani !

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.074
Поени од реакции
74.776
gi imame site igraci sto igrale lani i plus Genc Iseni(dojden od renova) Eden sto dojde od teteks bese mnogu dobar igrac i plus 2 brazilci koj denovite ke pishuvat za nas vo Avstrija i eden golem talent Gjelbrim Taipi covekot ima samo 18 godini no e mnogu kvaliteten igrac i se ceka od nego da bide zamenikot na Hasani !
Не ме зезај овој играл во Српска петта лига, а ти го сметаш за големо засилување...
Нели ви отиде Ќемо? И сите да останале, со губењето на хасани исто ти е како цел тим да сте го изгубиле.
Сезонава Работнички е главен фаворит за титулата според мене...

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
da bas ovoj igrase vo 5 liga ama pred toa igrase na eden golem klub vo germanija za mladincite i posle toa se vratese za da igra edna sezona samo za da se forcira vo 5 liga i imase i ponuda da igra za Serbija U-19 ..
sum go pratel vo trening deteto i stvarno ima golem talent ke vidite posle 2-3 godini ke stigne mnogu i toa mnogu poveke i od hasani... !
ke ide hasani ke zemame drug uste podobar so 200.000 (pola suma od hasani) mozes da zemas bomber igrac i od stranstvo !

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Не ме зезај овој играл во Српска петта лига, а ти го сметаш за големо засилување...
Нели ви отиде Ќемо? И сите да останале, со губењето на хасани исто ти е како цел тим да сте го изгубиле.
Сезонава Работнички е главен фаворит за титулата според мене...
Rabotnicki ima mnogu jak tim,i nie ne sme slabi pak ke donesat uste zasiluvanje.I ova sezona sto projde site vikavte deka Metalurg ke go osvoi titulata e golem favorit.A za nas ne se sborese nisto,koga nie pisuvavme ovde deka sme favoriti imame jak tim vie se nasmeavte :)
--- надополнето: Jul 1, 2011 6:47 PM ---
A deckoto Gj.Taipi e mnogu dobar talent ke vidite i sami :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.546
Поени од реакции
29.128
Вратено е старото име на Вардар од денеска и официјално.
Најново засилување Филип Ивановски.

П

Паспарту

Гостин
Вратено е старото име на Вардар од денеска и официјално.
Најново засилување Филип Ивановски.
Не ги предизвикувај "експертите" вон Скопје со вакви изјави... :D
--- надополнето: Jul 1, 2011 7:40 PM ---
Rabotnicki ima mnogu jak tim,i nie ne sme slabi pak ke donesat uste zasiluvanje.I ova sezona sto projde site vikavte deka Metalurg ke go osvoi titulata e golem favorit.A za nas ne se sborese nisto,koga nie pisuvavme ovde deka sme favoriti imame jak tim vie se nasmeavte :)
--- надополнето: Jul 1, 2011 6:47 PM ---
A deckoto Gj.Taipi e mnogu dobar talent ke vidite i sami :)
Лани баш поради тоа што никој не ве сметаше како конкурентен тим ја освоивте титулата, а сезонава тешко дека тоа ќе се повтори, односно сите ќе играат со поголем мотив против вас... :) Дечкото спомна дека имате многу посилен тим од лани, па затоа и го цитирав. Јас не видов некои екстра засилувања кај вас, 2 играчи од Тетекс кои беа меѓу најслабите во лигава не ја прават разликата помеѓу добар и многу добар тим. Тие двајца бразилци може и ништо да не значат, па Вардар лани пет такви имаше во своите редови, а сите заедно вредеа колку кило компири. Шкендија требаше сега да фрли пари за 2-3 добри засилувања, пари кои ќе ги вратеше од продажбата на Хасани и играњето во квалификациите, а наместо тоа, управата очигледно се помири со фактот 'елиминација' уште во прво коло. Со квалитетни 2-3 засилувања Шкендија ќе можеше колку-толку да им парира на Партизан, а вака ќе биде дури и претешко. Едноставно, освен Хасани јас не гледам друг играч кој би можел да направи разлика на натпреварот со нив...

Околу талентиве, џабе е многу добар талент како што си кажал, ако тоа не успее(ал) да го докаже на теренот... Сите деца се таленти, а некои од нив и цел живот... ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom