Како од маичка да направиш корпа (туторијал во 8 чекори)

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Дали ова ви звучи познато - омилената маица ви е износена, така што не можете да ја носите повеќе, но не сакате никако да ја фрлите. Најдобро решение - е да ја оставиме за носење по дома, а потоа? - Ја користиме како крпа. Но, благодарение на човечката имагинација има повеќе од десетина начини да и се даде на маицата и втор живот, без да ја испратиме во старечки дом или да ја фрлиме во ѓубре.

Чекор 1. Свртете ја маицата да внатрешната страна дојде од надвор, превиткајте ја на половина и означете ја полукружно со пенкало како на сликата.

tn.jpg

Чекор 2. Исечете ја внимателно (слика два).

avoska-002.jpg

Чекор 3. Зашијте ја на машина или рачно, нека остане незашиен само правиот дел од долу.

avoska-003.jpg

Чекор 4. За подобрување на изгледот, може да додадете и "цик-цак" раб.

avoska-004.jpg

Чекор 5. Земете линијар и пенкало, маркирајте еднакви интервали во исти редови. Меѓу редовите оставете простор.

avoska-005.jpg

Чекор 6. Со ножици отсечете кратко по должина на линиите.

avoska-006.jpg

Чекор 7. Вака треба да изгледа досега.

avoska-007.jpg

Чекор 8. Исечете ги само рачките и корпата е подготвена!

avoska-008.jpg

avoska-009.jpg

.

п.с. Кој ќе си направи ваква корпа, нека ја сликне и да постави слика во коментар. ;)

.
.

Как (чем) зацепить девушку?;)

дајте некој туторијал од контејнер фичо да направиш...а не од маичка ,некаква ми ти не корпа

Ајде момци, фаќајте се за работа...направете си торбички и утре сите на пазар по мандаринки :D

Епа следен пат коа ке ми се упушта цура што не ми се свиѓа ке и ја соблечам маицата и со макази шкрап-шкруп и ке и речам ма иди бегај ма еве ти една КОРПА од мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom