Помош, проблеми, прашања, совети...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што мислите за принтеров - HP Officejet 6500A All-in-ONE ?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
да 6950, не правев лоад со софтвер туку имав уклучено игра на максмим и плус др ствари (мозила) кога играв само на фул скрин на пример оптеретеноста на беше 100% и кулерот вртеше помалце ама правев алт таб баш да видам колку е темп и такви ствари и кога ми остануваше играта во позадина во виндоу (значи не фул скрин) оптеретоноста рипаше до 100 и кулерот дојде и до 2900 ама темп не качи над 80

Куќиште имам Chieftec Mesh некое
Ок е температурата, до 80c си ок :)

Член од
8 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Поздрав на сите. Значи вака имам еден постар компјутер ми стои па незнам дали да го продавам или пак да го надоградам. Конфигурацијава е следнава AMD Sempron 2500+ 1.75 GHz,1,00 RAM,50 Giga hard,FX 5200,LG CD-RW i DVD-Rom,LCD 17" monitor. Што можам да го надоградам ако не пак колку пари можам да му земам.
Благодарам однапред.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Не ти се исплати да вложуваш пари во тај компјутер. За продавање.. ке земеш 2-3 илјади , 4 преку сила.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Ако за тој "компјутер" земе 4 илјади треба да го стават за шеф на продажба на coca cola!!

Член од
8 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Боље нека стои дома него да го давам за 3 илјади. Инаку дај ако може некој да ми направи добра конфигурација до 600- 700 евра. Ќе ми треба за игри, веб дизајн и нешто остало.

Член од
12 септември 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
Prasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam

...МаКи...

Иван Карадак
Член од
26 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
9
Prasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam
Предпоставувам дека е до флет кабелот на мониторот. Јави се во Сенсо Микро они се овластен сервис за Toshiba лап топи... Пробај да го мрдаш полека да го отвараш затвараш да видиш дали ке трепери, доколку е исто тогаш може и до дисплејот да е...

http://www.senso-mikro.com.mk/

blackeyed

passive-aggressive...
Член од
6 ноември 2008
Мислења
933
Поени од реакции
2.090
Вака сеа,пред некој ден ми рикна хард дискот модел western digital caviar 1600 js,дали може некој да ми набави доколку има од истиот модел било половен или нов само да е исправен или барем да му функционира електрониката.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi ok
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:41 PM ---
Вака сеа,пред некој ден ми рикна хард дискот модел western digital caviar 1600 js,дали може некој да ми набави доколку има од истиот модел било половен или нов само да е исправен или барем да му функционира електрониката.
So e problemot so elektronikata

Член од
12 септември 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi ok
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:41 PM ---

Koga go prikluciv na monitor se si raboti normalno a na laptop displej e bel i nisto ne pokazuva znaci li toa deka e do nekoj konektor ili do flet pozdrav

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Најдобро ако е под гаранција однеси го на овластен сервисер!

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?
Тие дискови што не ти ги чита да не се режени од друг режач? Или да не се режени со различна програмка од тие дискови што ти ги чита?

Kajgana Shop

На врв Bottom