Ок е температурата, до 80c си окда 6950, не правев лоад со софтвер туку имав уклучено игра на максмим и плус др ствари (мозила) кога играв само на фул скрин на пример оптеретеноста на беше 100% и кулерот вртеше помалце ама правев алт таб баш да видам колку е темп и такви ствари и кога ми остануваше играта во позадина во виндоу (значи не фул скрин) оптеретоноста рипаше до 100 и кулерот дојде и до 2900 ама темп не качи над 80
Куќиште имам Chieftec Mesh некое
Предпоставувам дека е до флет кабелот на мониторот. Јави се во Сенсо Микро они се овластен сервис за Toshiba лап топи... Пробај да го мрдаш полека да го отвараш затвараш да видиш дали ке трепери, доколку е исто тогаш може и до дисплејот да е...Prasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam
Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi okPrasanje do site imam laptop Toshiba A665-3DV5 so graficka NVIDEA Ge FORCE GTS 350M i sto e problemot koga go startuvam ekranot e bel nema nisto a vo pozadina windowsot se startuva no na ekran nisto dali nekoj znae do sto e problemot pomagajte ili care majstorot da go posetam
So e problemot so elektronikataВака сеа,пред некој ден ми рикна хард дискот модел western digital caviar 1600 js,дали може некој да ми набави доколку има од истиот модел било половен или нов само да е исправен или барем да му функционира електрониката.
Ili kabel (tesko verojatno) ili memorija na grafika (isto taka tesko verojatno) ili svicer na ploca najverojatno. Moj sovet ti e vrzi go na VGA kabel i povrzi go so monitor i kazi mi so ti pravi ok
--- надополнето: Jun 27, 2011 8:41 PM ---
Koga go prikluciv na monitor se si raboti normalno a na laptop displej e bel i nisto ne pokazuva znaci li toa deka e do nekoj konektor ili do flet pozdrav
Најдобро ако е под гаранција однеси го на овластен сервисер![/quote
Ima garancija ali problem e sto go kupiv online od amerika i nemam nacin kako da go pratam toa e sto.
Тие дискови што не ти ги чита да не се режени од друг режач? Или да не се режени со различна програмка од тие дискови што ти ги чита?Зошто кога ставам двд цд ми го покажува како празно иако е има филмови во него?
Ова ми се случува и со некои други цедиња, а некои пак ги чита. Исто така пред некој ден сакав да инсталирам игра од цд пак ми покажува празно цд. Да не е преебано нешто внатре?