Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А што е тоа „трол„? :rolleyes:

T

Tetro

Гостин
А што е тоа „трол„? :rolleyes:
Зборче кое го нема во Библијата, а го има на кајгана. Зборче со кое се нарекува секое мало човеколико животинче кое има мала ментална блокада за сето она што му е добро сервирано да не може да го разбере, и си продолжува по старата школа, која еден ден ќе сфати дека е погрешна.

© by Watchlist 2011​
.​

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Суперѕвездата на креационизмот Ховинд ќе ни ја објасни врската меѓу еволуција и марксизам. И нацизам, комунизам,... се што ќе ви текне.
А значи тоа е проблемот, луѓето кои учат еволуција не се враќаат во црква. Им ги земаат муштериите.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Зборче кое го нема во Библијата, а го има на кајгана. Зборче со кое се нарекува секое мало човеколико животинче кое има мала ментална блокада за сето она што му е добро сервирано да не може да го разбере, и си продолжува по старата школа, која еден ден ќе сфати дека е погрешна.

© by Watchlist 2011​
.​
Бреееееее...Е ми, и а истото го вела за фаци кои не можат да разберат ништо појче од натурализам и материјализам, разбираш....:D
--- надополнето: Jun 28, 2011 7:50 AM ---
Суперѕвездата на креационизмот Ховинд ќе ни ја објасни врската меѓу еволуција и марксизам. И нацизам, комунизам,... се што ќе ви текне.
А значи тоа е проблемот, луѓето кои учат еволуција не се враќаат во црква. Им ги земаат муштериите.
Паметен е батката, па затоа уопште не му е проблем да „скопча„ која е релацијата меѓу: наивен хеленски материјализам, хилијазам, утопија, егзистенционализам, марскизам, дарвинизам, фашизам и тако даље и томе слично...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Паметен е батката, па затоа уопште не му е проблем да „скопча„ која е релацијата меѓу: наивен хеленски материјализам, хилијазам, утопија, егзистенционализам, марскизам, дарвинизам, фашизам и тако даље и томе слично...
Типот е манипулатор. Ако него го сметаш за паметен, тогаш твојата духовна логика почнува да ми има смисол.

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Знам дека е многу паметен, па затоа и го вметнав тука. Особено што сите аргументи што се постевени од анти-еволуционистите на форумов се преземени од неговите предавања од YouTube.

А дека е паметен нема збор. Нема ни да го спорам тоа колку е паметен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Типот е манипулатор.
Посочив точно дека и зашто е типов паметен, настрана што прв пат слушам за него. Затоа, секој поединец, кој нештата ги гледа контекстуално и хорнолошки, може лесно да увиди дека еволуцијата и тоа како има своја претходница длабоко во историјата, но и да увиди кои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.
--- надополнето: Jun 28, 2011 10:39 AM ---
Ако него го сметаш за паметен, тогаш твојата духовна логика почнува да ми има смисол.
Духовната логика е важечка само за духовните категории, не и за материјалните.

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Посочив точно дека и зашто е типов паметен, настрана што прв пат слушам за него. Затоа, секој поединец, кој нештата ги гледа контекстуално и хорнолошки, може лесно да увиди дека еволуцијата и тоа како има своја претходница длабоко во историјата, но и да увиди кои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.
Оф леле, нели од клипчиња на јутуб неможе да се "осознае вистината"? Ова е твое тврдење. Интересно како ги негираш сите видеа за еволуцијата без да ги погледнеш а за овој веднаш заклучи дека е точен. Ах бе бедо проста...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
кои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.
Безумното прифаќање и примена на било која вера, комунизам, марксизам, дарвинизам, креационизам, ислам, хиндузам, јудаизам, христијанство....... е штетно

Духовната логика е важечка само за духовните категории, не и за материјалните.
Да, духовната логика е за духовните категории, а црковната логика не служи за никаде.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
бедо проста...
Драго ми е, јас сум МИКИ1.
--- надополнето: Jun 28, 2011 11:41 AM ---
Безумното прифаќање и примена на било која вера, комунизам, марксизам, дарвинизам, креационизам, ислам, хиндузам, јудаизам, христијанство....... е штетно
Од Твојот пост, очигледно е дека не разликуеш: што е вера, што е лажна вера, што е човечко мудрување, што е демонска лага, и згора на све, си допушташ луксуз, сите наведни категории да ги туриш во ист кош...

Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Драго ми е, јас сум МИКИ1.
Додека ти Мики си присутен на форумов јас немам гајле, ќе пцујам, ќе тролам, ќе навредувам. Кога ќе те банираат ќе престанам за да не дојдам и јас на ред за бан, а вака немам гајле. На крај краева ебемти ти пуст капитализам па за да има поголемо присуство на форумов се дозволуваат тролови како тебе да стигнат да напишат 7 илјади безвредни постови.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Од Твојот пост, очигледно е дека не разликуеш: што е вера, што е лажна вера, што е човечко мудрување, што е демонска лага, и згора на све, си допушташ луксуз, сите наведни категории да ги туриш во ист кош...
Се и е за во исти кош. секое верување е дело на рогатиот, вклучително и твоето.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Знам дека е многу паметен, па затоа и го вметнав тука. Особено што сите аргументи што се постевени од анти-еволуционистите на форумов се преземени од неговите предавања од YouTube.

Памет му тече низ уши паметен е исто толку колку ти мики и чорбаџи глупи сте ко кур глави имате мозок немате

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Се и е за во исти кош. секое верување е дело на рогатиот, вклучително и твоето.
Хе-хе, е ми, откако го напиша вој чисто Марксов став , во стилот „:..ниедно општество не чини, ниедна религија не чини...„, ми се чини дека би било ред токму Ти да ни понудиш алтернатива на постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед. а ми се чини дека вети оти ќе напишеш што е тоа „духовност„ според Твоето мнение, ама и тоа го должиш...
--- надополнето: Jun 28, 2011 12:51 PM ---
Додека ти Мики си присутен на форумов јас немам гајле, ќе пцујам, ќе тролам, ќе навредувам. Кога ќе те банираат ќе престанам за да не дојдам и јас на ред за бан, а вака немам гајле. На крај краева ебемти ти пуст капитализам па за да има поголемо присуство на форумов се дозволуваат тролови како тебе да стигнат да напишат 7 илјади безвредни постови.
Bunk,
не ми е само јасно, за кој „мој„ се „замараш„ со мене на форумов, кога веќе имаш поставено тема, на која пишуваат членовите на форумов? :confused:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хе-хе, е ми, откако го напиша вој чисто Марксов став , во стилот „:..ниедно општество не чини, ниедна религија не чини...„, ми се чини дека би било ред токму Ти да ни понудиш алтернатива на постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед. а ми се чини дека вети оти ќе напишеш што е тоа „духовност„ според Твоето мнение, ама и тоа го должиш...

[
Тој постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед, не е мој светоглед, можеби бил твој порано, но не е мој сигурно.

Што се однесува до духовноста, на повеќе пати одговорив, Си стојам на збор. Ама ти не читаш изгледа. Но да не луташ, еве:

тука
http://forum.kajgana.com/threads/Душа-Како-ја-дефинирате.52099/#post-4225125

тука
http://forum.kajgana.com/threads/Душа-Како-ја-дефинирате.52099/page-2#post-4226191

Kajgana Shop

На врв Bottom