Зборче кое го нема во Библијата, а го има на кајгана. Зборче со кое се нарекува секое мало човеколико животинче кое има мала ментална блокада за сето она што му е добро сервирано да не може да го разбере, и си продолжува по старата школа, која еден ден ќе сфати дека е погрешна.А што е тоа „трол„?
Бреееееее...Е ми, и а истото го вела за фаци кои не можат да разберат ништо појче од натурализам и материјализам, разбираш....Зборче кое го нема во Библијата, а го има на кајгана. Зборче со кое се нарекува секое мало човеколико животинче кое има мала ментална блокада за сето она што му е добро сервирано да не може да го разбере, и си продолжува по старата школа, која еден ден ќе сфати дека е погрешна.
© by Watchlist 2011.
Паметен е батката, па затоа уопште не му е проблем да „скопча„ која е релацијата меѓу: наивен хеленски материјализам, хилијазам, утопија, егзистенционализам, марскизам, дарвинизам, фашизам и тако даље и томе слично...Суперѕвездата на креационизмот Ховинд ќе ни ја објасни врската меѓу еволуција и марксизам. И нацизам, комунизам,... се што ќе ви текне.
А значи тоа е проблемот, луѓето кои учат еволуција не се враќаат во црква. Им ги земаат муштериите.
Типот е манипулатор. Ако него го сметаш за паметен, тогаш твојата духовна логика почнува да ми има смисол.Паметен е батката, па затоа уопште не му е проблем да „скопча„ која е релацијата меѓу: наивен хеленски материјализам, хилијазам, утопија, егзистенционализам, марскизам, дарвинизам, фашизам и тако даље и томе слично...
Знам дека е многу паметен, па затоа и го вметнав тука. Особено што сите аргументи што се постевени од анти-еволуционистите на форумов се преземени од неговите предавања од YouTube.Паметен е батката, па затоа уопште не му е проблем да „скопча„ која е релацијата меѓу: наивен хеленски материјализам, хилијазам, утопија, егзистенционализам, марскизам, дарвинизам, фашизам и тако даље и томе слично...
Посочив точно дека и зашто е типов паметен, настрана што прв пат слушам за него. Затоа, секој поединец, кој нештата ги гледа контекстуално и хорнолошки, може лесно да увиди дека еволуцијата и тоа како има своја претходница длабоко во историјата, но и да увиди кои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.Типот е манипулатор.
Духовната логика е важечка само за духовните категории, не и за материјалните.Ако него го сметаш за паметен, тогаш твојата духовна логика почнува да ми има смисол.
Оф леле, нели од клипчиња на јутуб неможе да се "осознае вистината"? Ова е твое тврдење. Интересно како ги негираш сите видеа за еволуцијата без да ги погледнеш а за овој веднаш заклучи дека е точен. Ах бе бедо проста...Посочив точно дека и зашто е типов паметен, настрана што прв пат слушам за него. Затоа, секој поединец, кој нештата ги гледа контекстуално и хорнолошки, може лесно да увиди дека еволуцијата и тоа како има своја претходница длабоко во историјата, но и да увиди кои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.
Безумното прифаќање и примена на било која вера, комунизам, марксизам, дарвинизам, креационизам, ислам, хиндузам, јудаизам, христијанство....... е штетнокои се сите последици од безумното прифаќање и примена на таа вера.
Да, духовната логика е за духовните категории, а црковната логика не служи за никаде.Духовната логика е важечка само за духовните категории, не и за материјалните.
Драго ми е, јас сум МИКИ1.бедо проста...
Од Твојот пост, очигледно е дека не разликуеш: што е вера, што е лажна вера, што е човечко мудрување, што е демонска лага, и згора на све, си допушташ луксуз, сите наведни категории да ги туриш во ист кош...Безумното прифаќање и примена на било која вера, комунизам, марксизам, дарвинизам, креационизам, ислам, хиндузам, јудаизам, христијанство....... е штетно
Додека ти Мики си присутен на форумов јас немам гајле, ќе пцујам, ќе тролам, ќе навредувам. Кога ќе те банираат ќе престанам за да не дојдам и јас на ред за бан, а вака немам гајле. На крај краева ебемти ти пуст капитализам па за да има поголемо присуство на форумов се дозволуваат тролови како тебе да стигнат да напишат 7 илјади безвредни постови.Драго ми е, јас сум МИКИ1.
Се и е за во исти кош. секое верување е дело на рогатиот, вклучително и твоето.Од Твојот пост, очигледно е дека не разликуеш: што е вера, што е лажна вера, што е човечко мудрување, што е демонска лага, и згора на све, си допушташ луксуз, сите наведни категории да ги туриш во ист кош...
Знам дека е многу паметен, па затоа и го вметнав тука. Особено што сите аргументи што се постевени од анти-еволуционистите на форумов се преземени од неговите предавања од YouTube.
Памет му тече низ уши паметен е исто толку колку ти мики и чорбаџи глупи сте ко кур глави имате мозок немате
Хе-хе, е ми, откако го напиша вој чисто Марксов став , во стилот „:..ниедно општество не чини, ниедна религија не чини...„, ми се чини дека би било ред токму Ти да ни понудиш алтернатива на постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед. а ми се чини дека вети оти ќе напишеш што е тоа „духовност„ според Твоето мнение, ама и тоа го должиш...Се и е за во исти кош. секое верување е дело на рогатиот, вклучително и твоето.
Bunk,Додека ти Мики си присутен на форумов јас немам гајле, ќе пцујам, ќе тролам, ќе навредувам. Кога ќе те банираат ќе престанам за да не дојдам и јас на ред за бан, а вака немам гајле. На крај краева ебемти ти пуст капитализам па за да има поголемо присуство на форумов се дозволуваат тролови како тебе да стигнат да напишат 7 илјади безвредни постови.
Тој постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед, не е мој светоглед, можеби бил твој порано, но не е мој сигурно.Хе-хе, е ми, откако го напиша вој чисто Марксов став , во стилот „:..ниедно општество не чини, ниедна религија не чини...„, ми се чини дека би било ред токму Ти да ни понудиш алтернатива на постојниов марсково-дарвиновско-галилеовско-коперникански светоглед. а ми се чини дека вети оти ќе напишеш што е тоа „духовност„ според Твоето мнение, ама и тоа го должиш...
[